Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ústní sprcha a názor na elektrické kartáčky

Od: jarin® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

byl jsem u nové paní zubařky, která mi udělala důkladnou zubní prohlídku. Doporučila mi kartáček na mezizubní prostory a nebo ústní sprchu. Kartáček se mi mezi zuby a do dásní vrážet nechce, radši bych si připlatil za sprchu. Máte někdo zkušenosti s touto? Ta kterou mi doporučila ona už se neprodává. alza.cz/... Jinak se to naplňuje vodou a u nás ve městě je voda dosti tvrdá, nezhorší se mi potom zubní kámen který mi odstraňovala nebo to s tvrdostí vody nemá nic společného?

Mimo jiné mi zakázala elektrický zubní kartáček, jak klasický tak sonický? Jaký názor na to mají Vaši zubaři? Já elektrický používal 9 let, protože každý zubař se díval jak čistím zuby na tom modelu a řekl, že jestli mi vyhovuje víc elektrika ať ji používám. Tady ta jako jediná demonstrovala jak čistit zuby s manuálem..ale je to nezvyk.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sametka
hodnocení

1x

Letos nám Ježíšek nadělil zubní sprchy a nemůžeme si je vynachválit (máme také extra tvrdou vodu, ale to nevadí). Ani jsem netušila, kolik zbytků jídla mám mezi zuby či mezi zuby a dásní i po důkladném ručním čištění zubů kartáčkem. Do 2 rodin byly darovány sprchy od různých značek a obě super.

re4zon
hodnocení

1x
Sprcha NEBO mezizubni kartacek je nesmysl. Sprcha je doplnek pro vyplachnuti a prokrveni dasni. Mezizubni kartacek je pro odstraneni jidla a plaku z mist, kam se normalnim nedostanes a pokud nemas siroke mezery mezi zuby, je nutny. Doporucim ti oboji. Elektricky je dobry, pokud neumis pouzivat normalni, nebo pokud tomu nejsi ochotny venovat dost casu. Elektrickym, sonickym zvlast, vycistis pri spravne technice za dve minuty dokonale. Rucnim to trva dele, vysledek muze ale byt stejny. Obojim si pri nespravnem pouzivani muzes zuby a dasne poskodit. Neres tolik cim, ale jak to provest.
hodnocení

Ona mi tvrdila, že ten elektrický poškozuje zubní krčky a mám kvůli němu záněť dásní, nicméně zkouším ten manuální a příjde mi ten elektrický lepší. Líp vyčistí zuby. Mám ten obyčejný Oral-B, klidně bych zainvestoval do sonického ale to až později, teď chci tu sprchu.

U toho manuálu mi příjde, že si líp vyčistím pravou stranu úst a tu druhou už mě bolí ruka, tak ta rychlost, pohyby není ono.

hodnocení

Ještě doplním, že s krkčama problém nemám, snad zatím. Ale tou elektrikou si asi vyčistím zuby líp, jsem na to zvyklej, používám ji 9 let, kartáček jsem si koupil novej, ten stejnej před rokem. Klidně bych po poradě zainvestoval do sonického. Obávám se, aby s manuálem nepřišlo víc kazů :D

hodnocení

A ještě doplním, že jsem zvyklý na čištění hlavně předních zubů na kulatou hlavici u elektriky.

re4zon
Takze jak jsem psal, pravdepodobne spatna technika a asi i spatne naradi. U rotacniho kartacku to neni az tak divne. Potrebujes min tlacit, mekci hlavice a spravny naklon kartacku. Zuby se maji cistit skoro bez tlaku, kratke jemne pohyby, skoro az vibrace, jsou idealni. Ostatne sonicky presne na tom principu funguje. Jakykoliv kartacek bys mel pouzivat se stejnym tlakem, jako kdybys ho drzel dvema prsty.
tj
To je naprostá pravda ve většině případů, ale pouze když se jedná o plak. Zkuste si bez tlačení na kartáček odstranit zbytky jídla v prostoru stoliček. Po brambůrkách je budete jemně třít až do rána... Jinak se vším ostatním souhlas...

etana*
hodnocení

0x

Mám, používám a zuby mám bílé a zdravé, takže za mě dobrý...

hodnocení

0x

Ústní sprchu Truelife mám třetí rok , jen tu menší, s nádržkou vody na jedno použití. Bezva je.

Kdyby se mi rozbila, koupím novou.

El . zubní kartáček mám též - Philips sonicare 6100. Dentální hygienistka chválí, že mám zuby čistší.

Za mně obojí přínosem.

tj
hodnocení

0x
Nevím tedy, s jakým tlakem ústní sprcha pracuje, ale co neostříkáte wapkou, vezmete rejžákem. Takže mám pochyby, že stříkáním vody odstraníte perfektně plak (větší zbytky jídla asi bez problému jo) z mezizubních prostor. Já používám normálně mezizubní kartáčky ty s rukojetí a zahnutou hlavou, velikost tu nejmenší (bývají u většiny značek v oranžovém balení, 0,4-ka?). Následně vyčistím kartáčkem Curaprox 5460. A v poho... K zubaři chodím už jen na kontroly. Můj zubař také zavrhl elektrické pomocníky na čištění zubů. A to není žádná stará škola...
hodnocení

Ano, Curaprox 5460 mi doporučila také. Co se týče těch mezizubních kartáčků, tak včera jsem to u ní zkoušel a osobně mi to nevyhovuje, ta sprcha mi příjde uživatelsky příjemnější.

re4zon
Uzivatelsky prijemnejsi je, ale neudela to co je potreba. Kdyby sprcha fungovala na odstraneni plaku v mezizubnich prostorach, fungovala by i jinde. Pak bys kartacek nepotreboval vubec..
tj
Je to o zvyku. Dejte tomu šanci měsíc a pak už nic jiného nebudete chtít používat. Já se dlouho smiřoval s malou čistící hlavou a když jsem pak vzal po delší době starý kartáček, co jsem používal dřív, přišel mi jak pro koně... :-D
hodnocení

Dneska jsem vzal po dvou dnech do ruky elektrickej a přišlo mi trochu divný, že mi v puse něco vibruje :D Na ty boční zuby mi příjde elektrický lepší a na přední mi příjde lepší manuální :D

zoubar
hodnocení

0x

Ústní sprchu používám a je to fajn, určitě můžu doporučit.

hodnocení

0x

Dobré je si dokoupit i náhradní hlavice sensitive.

Ty používat, když jsou dásně citlivé a jakmile se zhojí, přejít na normální hlavici. Na paradontologii mi dr. řekl, že "sensitivky" nemám používat dlouhodobě, neb jsou měkčí a tím pádem čistí jemně - tj. méně.

hodnocení

Myslíte náhradní hlavice u elektrického kartáčku nebo u té ústní sprchy?

jenn
hodnocení

0x

elektricke kartacky jsou velice dobre, pokud vite jak je pouzivat. Co se tyce el.kartac. na mezizubni prostory tak ten velmi doporucuji. Jen je tu riziko, ze si rozseknete dasen

tebi
hodnocení

0x

Používám El kartáček nikoli sonický, ten mi nevyhovuje. Mezizubní kartáčky také. Sprchu ne. Plak je lepidlo, pochybuji. Že ho proudem odstraním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]