Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hemeroidy - Hemoron

Od: topta® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s odstraněním hemeroidů přístrojem Hemoron? Doktor mně tvrdí, že je to bezbolestné, že to zvládne malé dítě i stará babička, že můžu hned do práce a že pak budu mít pokoj, ale i tak mám obavy, tak to furt odkládám.

Děkuji za informace.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Nevěřím, že to trvale zcela odstraní hemoroidy, ale určitě je to splaskne a zklidní. Všude píšou bezbolestná. Když léčí laserem nebo biolampou pooperační jizvy, tak to taky vůbec nebolí a urychlí hojení. Za pokus to stojí.

Jinak je dobré upravit stravu: jíst hodně pohanku! , papriky, kroupy, vločky, luštěniny, okurky, meloun, kyselé zelí, ředkve, ...Né ostré kořeněné pokrmy! I příliš cukru zhoršuje stav. A pohyb! Jsou dokonce speciální cvičení na hemoroidy. Snažit se odbourat stresy. I to odkládání je jistá úzkost - i to má negativní vliv... Brát C vit, Zn a Mg. Sedací koupele v dubové kůře a Faktu čípky i mast.

hodnocení

0x
Ja uz byla 2x na Baronove netode, plati pojistovny, mam vysoky prah bolesti, ale tu minutu se to da vydrzet. MMyslum tim vnitrni, pokud jde o vnejsi, tak po zakroku je to des, doktor mi to sam rekl, ze radeji je nechat, udrzovat v cistote a chranit si zacpu.
liska5

Ajo, nestrašte! Vy jste absolvovala něco úplně jiného! Jemu neslibují žádné podvazování nebo stahování gumou, nýbrž něco jako elektroléčbu slabými dávkami.

hodnocení

0x

Ano mám. Léčba spočívá, laicky řečeno, ve spálení hemoridu el. proudem. Ne že byste při tom nic necítil, ale nic strašného, čeho byste se měl bát, to není.

Na internetu k tomu najdete dostatek informací:

Největší výhodou metody je její bezbolestnost. Nízkovoltážní proudy působící na hemoroidální uzel je totiž možné přesně nastavit dle individuální citlivosti pacienta.
Principem léčby je aplikace impulzního proudu nízkého napětí do vyživovacích cév hemorhoidu a následně tak dochází k zániku hemorhoidálních cévních výdutí.
Aplikace proudu se provádí pomocí 2 elektrod, které se přikládají do oblasti hemoroidu za pomoci nevodivého anoskopu. Doba trvání samotného výkonu je závislá od rozsahu postižení a trvá přibližně 15 až 40 min. Vyšší stupeň postižení vyžaduje v některých případech aplikaci opakovat s odstupem 3. až 4. týdnů.

hodnocení

A od té doby máte klid? Já mám ty vnitřní, nikde mně nic netrčí, ani nevím, že nějaké hemeroidy mám. Prý mám hemeroidy prvního až druhého stupně. Na netu jsem právě vyčetl i něco z diskuzí, ale už jsou staršího data a tam se psalo i o krvácení po několika dnech. Na toaletu lze po zákroku jít v pohodě bez problémů?

Po zákroku budete zcela bez problémů a omezení. Byla jsem na tom před cca 10 lety, kdy došlo k úplnému odstranění, ale dr. říkala, že se časem udělají znovu, ať přijdu za 2 roky na kontrolu. Protože jsem neměla potíže, nešla jsem. Vloni na kolonoskopii mi nějaké hemoroidy zase našli, ale protože se nijak neprojevují, nemám to prý řešit. Jen kdyby mě začaly obtěžovat, tak půjdu znovu na odstranění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]