Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod kvůli nevlastnímu synovi

Od: simona odpovědí: 18 změna:

Dobrý den všem,

možná mě ukamenujete, nevadí.Mám manžela, úžasný chlap, váží si mě, je pozorný, hodný (druhý manžel, první neváhal dát pěstí). Na začátku měl syna 5 let, občas tu byl na víkend, zhruba první rok. Od 6 let tu byl cca týden.Od 7 let je tu trvale, vlastní matka ho nechce. Problém, matka je psychiatrický pacient, schizofrenie a disociální porucha osobnosti. K matce jedí 1x za dva týdny na víkend. Vrací se agresivní ke mně a mému synovi19let.Nevlastní syn nyní 8,5 let má adhd a emoční poruchu,těžce nerespektuje hranice ani autority (jediný koho respektuje je třídní učitelka), k tomu není naučený jíst příborem (hrabe se v jídle rukama), nemyje si ruce, nečistí zuby, močí kolem wc na zem... .Manžel-otec jezdí z práce až kolem 19:00. Vyzvedni, dej najíst, napište úkoly, odvez přivez na kroužek. Momentálně jsem na dně, připadám si jako služka, uklizečka, pradlena, taxikář, už nemůžu. Na začátku jsem si vybrala něco jiného. Jakým způsobem se dá říct clověku, který mne miluje a já jeho, že už nemůžu a chci být sama? Je mi jedno jestli natvrdo rozvod. Jak z toho celého ven? Mám dítě, které mě nenávidí, není ochotné nic a já už ho začínám nenávidět ač a to nejspíš nemůže. Psycholaga měl 3x, všichni se ho "zbavili" protože nerespektoval nic ani v poradně.Díky všem za případné rady.S

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cca
hodnocení

4x
Nohy na ramena..podle mě asi jediné řešení
simona
hodnocení

Jak to ale říct chlapovi, ktarý je sám o sobě "dokonalý", má mě rád a váží si mě?

Sorry lásko, ale zdrhám kvůli tvému smráděti?

Jak z toho nějak citlivě pryč? V tuto chvíli radši budu sama.

No tak úplně dokonalý není - copak neví, jak se jeho dítě chová? Neví, že Vás jeho syn vůbec nerespektuje? Ještě můžete zkusit smrádě ignorovat, neuklidit po něm, neodvézt ho na kroužek, nechat manžela, ať si jednou vyzkouší to, co Vy každý den podstupujete.

mate59
hodnocení

2x

A s manželem jste to rozebrali tak jak to píšete tady?Co on na to?Jestli nenajdete společné schůdné řešení,nic jiného vám nezbývá.

simona
hodnocení

Zkoušela jsem říct, prý si nenechá kazit život a odstěhuje ho k matce. Ale nic z toho, jsou to jen slova.

Tak mu dej ultimátu. Buď nový život s tebou a nebo s psychicky labilním synáčkem po matce. A pokud je stejnej trouba, že se nedokáže rozhodnout z tako jasných priorit, tak je i on sám tak trochu podpantoflák a kam ho postavíš, tam stojí a za pár let vyhoří ještě víc a stejně odejdeš od takové trosky.

mate59

Přesně tak,dát mu ultimátum,jestli ho do xy termínu neodstěhuje k matce,pak tady končím já.Jestli ho má soudem svěřeného matka,nebude to vůbec problém.Jestli na synovi lpí/je to jeho krev/,tak se musí víc podílet na výchově.Musíte být nekompromisní,jinak si tak zničíte nejen život,ale i zdraví.

Tazatelka bude asi taky laxsní...

re4zon
Neni to k tematu, ale prestante proboha psat tenhle patvar, trha to oci.

ok, bez s...:-D

asd1
hodnocení

2x

Buď si ho otec srovná (i za cenu změny práce atd.) nebo bych zdrhnul. Říct mu to nejlíp na férovku jak to je - jeho syn je nezvladatelný a ty to za otce nemůžeš řešit, jen by tě stáhlo pod vodu...

zirafka
hodnocení

2x

Nenapsala jste, jaký názor na vše kolem má Váš už skoro dospělý syn? Máte vůbec dostatek času se mu věnovat? Asi také brzy opustí takovou domácnost. Tato situace nebude mít dobrý vývoj, bude se to vše s dospíváním nevlastního syna pouze zhoršovat. Odnesete to Vy nejen psychicky, možná se Vám vlastní syn odcizí a nakonec zdravotně, Vím, o čem mluvím ! Pokud máte možnost, okamžitě odejděte !

hodnocení

1x

Otec by se měl podílet mnohem víc na výchově.

Třeba má náročné zaměstnání a fracka šoupnout do diagnosťáku nechtěl. Stále je to jeho syn, ať je povedený či nepovedený. Tak úkoluje novou ženskou, aby se ho ujala a vychovávala. To se jí nelíbí a proto sem píše.

hodnocení

1x
Pošlete partnera na školení k té třídní učitelce. Ať ho (i vás) naučí, jak toho malýho srovnat. Pokud toto nedokážete, pak pryč od něj, bude to jen horší a horší.

hodnocení

1x

Simono, umíte mluvit? Tak to chlapovi řekněte, že buď budete mít klid, nebo skončíte v blázinci /dnes se to jmenuje Psychiatrická léčebna/, Buď budete žít v pohodě, byť třeba bez těch dvou, nebo aspoň bez toho jednoho, který nejspíš na tu psychárnu opravdu patří, nebo přestěhují do blázince vás! Tak rozhodujte...o sobě, a hlavně PRO SEBE ! Držím palce!

id
hodnocení

1x
Odstěhujte se svým synem na 14 dní někam, třeba poblíž do penzionu, ke známým, tak abyste mohla dojíždět do práce. Manžel ať si vezme dovolenou, paragraf, prostě bude se starat o své dítě. Po dobu co budete pryč z domu, přerušte s manželem kontakt.
Po 14 dnech si popovídejte, věřím že rozvod nebude.
Tuto situaci musí vyřešit manžel.
liska5

*palec* Dobrá rada. V té době bych ještě zašla na OSPOD, kde mají děcko v evidenci. Tam by měli znát jeho zázemí, o stavu matky, podrobnosti k jeho diagnoze, event. možnosti nějaké léčby / nápravy. Blíží se puberta, tak ať je jasné, jak postupovat, pak mohou problémy ještě gradovat. Rozvodem potrestáte manžela i sebe, ať na OSPOD navrhnou řešení. Taky se pobavit s učitelkou, která to s ním umí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]