Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám takový hloupý dotaz. A ten je jak poslat balík z české pošty. Co to obnáší atd. Pokud například mám malý balík a chci ho poslat jako obchodní, tak jestli ho mám mít zabalený a na krabici napsáno adresata a odesílatele. Jak je to s podacími lístky atd. Na stránkách České pošty se nevyznám a nechci na poště zdržovat lidi a hlavně sebe, když se dostanu na řadu tak vždy po půl hodině. Mohli by jste mi nějak vše potřebné popsat? Ještě bych rád odeslal další a větší balík( kytaru )českou poštou, myslíte, že by s tím byl nějaký problém?
Děkuji za Váš čas
Cipísek
Dobré ráno,mohl bych dlouze vypisovat, ale tento odkaz je naprosto vyčerpávající: ceskaposta.cz/...
Cipísku
Pokud odesílám balíčeky z aukra, většinou vezmu přiměřenou krabici, vložím do ní potřebnou věc, zavřu a jakoukoliv páskou přelepím spoje, aby se krabice neotevřela. Na poči si vytisknu (podle velikosti balíku) na A4 adresu adresáta i moji. Opět lepící páskou přilepím odesílatele vlevo nahoru, adresáta vpravo dolů.
Žádný podací lístek nevyplňuji a pošlu obyčejně za 45Kč.(podle váhy) Ještě se mi nestalo, že by balíček nedošel. Pokud si adresát přeje, pojistím balík, ale to je už další práce s vyplňováním a peníze navíc.
Na doručení balíku je pošta polehlivá, z některých důvodů bych nechal vedoucí pošty v Pardubicích u nádraží za trest stírat chodbu.
Zdravím Cipísku
Dobrý den. Tak balík (respektive krabice) by měl být pečlivě zabalen v papíře tak, že ty různé spoje (jak se papír překrývá) by měly být zalepeny průhlednou (nebo i neprůhlednou papírovou) izolepou. Aby bylo jasně vidět, kdyby se náhodou někdo během dopravy balíku snažil dovnitř dostat a vykrást ho. Na balík je nutno uvést adresu adresáta (příjemce), ta se píše do pravého dolního místa. A pak taky adresu odesílatele, tu napsat naopak vlevo nahoře a přeškrtnout, aby bylo jasné, kdo je příjemce a kdo odesílatel. Taky je dobré balíček převázat provázkem pro jeho lepší manipulaci s ním. No a zajít na poštu. Tam vypíšete podací lístek. A na přepážce pošty se už domluvíte, jak chcete balík poslat. Je možné ještě udat i cenu balíku, ta se taky uvádí na balíček. Obchodní balík znamená, že je prioritně doručen následující den. Jestli o to nestojíte, můžete poslat obyčejný balík. Nebo jestli chcete mít doklad o tom, že balík byl doručen, tak asi existuje doporučený balík (ale to si nejsem až tak moc jistá). Určitě můžete poslat i kytaru. Je-li ale nějak cennější, tak bych nechala na balík nalepit nálepku, že se jedná o křehké zboží. Je za to příplatek, ale zase máte jakous takous jistotu, že se k balíku budou chovat jako k tomu, kde je rozbitné zboží.
Souhlas s "pepane", nemusí to být žádné umělecké dílo
Samozřejmě jde i o to, co budete přímo posílat, ohledně dobře zvoleného balícího materiálu a eventuální výše pojistného.
Co se týče přímo Vámi zmiňované kytary, já osobně bych sehnal velký karton a upravil ho zhruba na rozměr zásilky + nějaké to místo okolo a kytaru bych z každé strany vystlal zmuchlanými novinami, poté řádně z každé strany zafixoval lepící páskou, vyplnil podací lístek s pojištěním na Vámi zvolenou částku a na poště při podání požadoval odeslat jako křehké a hotovo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.