Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Duplicitní datová schránka

Od: jaroslavmadera odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem,

rád bych se podělil o svou zkušenost a zároveň se zeptal jak mohu postupovat v případě vygenerování duplicitních datových schránek.V roce 2022 jsme iniciativně založil datovku pro mé podnikání v režimu OSVČ.Nyní mi přišla do datovky zpráva o zřízení další DS ze strany MV ČR. Nevím co s tím, protože do původní mi chodí zprávy z VZP a SOC pojišťovny i jiných úřadů. Do nové samozřejmě nic, ale nedokáži si představit že se mám jako trotl přihlačšovat do dvou datových souborů a hlídat si kde je co. Ani si nemyslím, že takový postup je správný ze strany MV. každý by měl mít pouze jednu schránku pokud vím.

Děkuji předem za radu, Slávek.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

Já bych tou svou stávající datovkou poslala zprávu MV ČR s popisem problému a požádala o zrušení té nové, nevidím v tom problém. JInak jako trotl se nemusíte přihlašovat do obou, existují notrifikace a tak tu druhou až do zrušení nemusíte vůbec nějak extra sledovat. V tom množství není divu, že nezkontrolovali vaši původní datovku, nejspíš to zřizují nějak dávkově.

jaroslavmadera
hodnocení

Děkuji , to jsem udělal před dvěma týdny, čekám...Takže děkuji potvrdili jse můj správný postup. Díky. Slávek.

hodnocení

2x

Chyby se dělají, ale osobně bych kontaktoval MV, požadoval vysvětlení a radu, kterou schránku zrušit.

Přeji hezký den.

hodnocení

0x

Obávám se, že budete muset strpět obě a nebo zrušit tu, kterou jste si zřídil sám.

Ta která je zřízena z moci úřední půjde zrušit pouze tak, že zanikne důvod, kvůli kterému byla zřízena. Například zrušíte živnost. Sám jsem to tak zrovna dnes udělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]