Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
líbi jedna holka a možná nebudu moci řídit, kvůli zdravotním problémům. Mám obavy, že mě kvůli tomu nebude chtít.
Chci se zeptat, je běžné, aby ve vztahu řidila holka a kluk, ne? Samožřejmě je mi jasné, že by měl řidit spíš chlap.
Děkuji za radu.
Ahoj.
Ve vztahu je především nejdůležitější láska, nikoliv řidičský průkaz.
Když tě bude dívka milovat, nějaký řidičský průkaz je malichernost.
To je prakticky stejné, jako kdyby ses jí zeptal, zda umí vařit.
V jakém světě to proboha žijete?
Proč by Vás dívka nechtěla? Znám manžele, pán je epileptik, řídit nesmí. Jezdí paní a velice dobře.
Můj manžel už od léta ošklivě marodí s růží v noze. Nohu má opuchlou, na ní jen rozstřiženou pantofli, nic jiného neobuje. Vozila jsem ho teď denně na lymfodrenáže, celkem 20 x. Sám v té botě-nebotě řídit nedokáže. Tak když nemůže sám ze zdravotních důvodů, zastoupím ho. Na tom přece nic není.
Mnohdy je navíc žena lepší řidička, než muž. Nebo si opravdu myslíte, že chlap musí točit kolečkem a žena mýt podlahu? Tahle dělba práce je už naštěstí pryč. Každý dělá v rodině, co je právě potřeba. Jaga.
Lepší je řidičák nemít, když to není ze zdravotních důvodů možné, než o něj s ostudou přijít kvůli chlastu nebo drogám. Je to tak.
Ahoj,
já bych to na Tvém místě určitě zkusil a pak by se vidělo. Nepíšeš, jaký máš přesně problém, ale poraď se se svým lékařem a pokud je nějaká možnost, tak to zkus. Nač se stresovat něčím, cos ještě nezkusil. Teprve, pokud projdeš těmi jízdami a ukáže se opravdu nějaký problém, tak to řešit, jako to bylo u mě, ale možná se obáváš předčasně.
Jinak pak asi záleží na okolí, jak to kdo bere, začnu asi těmi horšími věcmi:
Ano, určitě je pravda, že pokud se "přiženíš" do rodiny automobilových fanatiků, nebo je máš sám i v rodině, tak je to problém a budou na Tebe pohlížet jako na nemakačenka a netáhlo a nemehlo, budižkničemu. Viz můj otec, který má několik aut, pěšky skoro nikam nedojde, všude musít jezdit a zároveň ho zajímá jen výsledek, takže mi řekl, že mi autoškolu proplatí, když ji udělám, když jsem ji neudělal, tak jsem si ji samozřejmě platil celou ze svého, pak si to "podmínil" tím, že až udělám ŘP, tak mi dá klíče od naší zahrady, následně z toho byl ještě pak minimálně čtvrt roku špatnej, shazoval vinu na instruktora a pomalu od něj chtěl vrátit nějaké peníze (moje peníze), když kurz "nedopadl". Máme nějaké lesní pozemky, tak je taky celý nesvůj z toho, že já si takhle z lesa nic nepřivezu, když on vše přiveze, jenže je s tím taky dřina a já stejně nemůžu tahat těžké věci /což on taky samozřejmě nevidí/.
Pak určitě taky jsou takové momenty, třeba když je třeba tu ženu dovézt do porodnice či ji pak vozit s dítětem, tak ta žena se chce o partnera opřít, tak to taky může být problém.
Pak určitě je to problém skrze hledání zaměstnání, já mám třeba zkušenost, že i když hledám pozice v administrativě, tak hodně chtějí ŘP, i když se tam dá dojet autobusem, a i se mně na to na jednom pohovoru ptali, asi berou auto za jistější, kdežto autobusy ne vždy "dojedou".
Pak taky záleží na Tobě samém, zda to nebudeš vnitřně brát jako selhání a nebude to vadit Tvému egu, ve stylu, že Tě bude muset vozit všude holka, někteří chlapi to dost řeší...a některé ženy chtějí zase své "jistoty", tak to taky může být problém.
Celkově určitě bude záležet na tom, zda budete na vesnici, či ve městě.
Ale na druhou stranu, určitě to není neřešitelné:
Třeba naopak moji prarodiče auto nikdy neměli a nemají, nemají ani ŘP, mají jen oba na mopeda. Přesto postavili samostatný dům a vychovali dvě dcery. Samozřejmě to má své nevýhody, musí tahat nákupy na kole do kopce a není to úplně ideální, ale když se mají rádi, tak se dá vyřešit vše. Můj strýc taky na tom nebyl zdravotně dobře a zvládal jezdit maximálně jen svým traktorem po poli. Tak ho všude k doktorům vozila jeho žena, a přitom chodila a chodí do práce, ale taky to šlo. Pak mám v příbuzenstvu asi dva lidi, kteří si ŘP ani nikdy nedělali, a asi dva, co mají, ale jezdí přesto do práce autobusem.
Určitě je fajn alespoň to jedno auto v rodině mít, ale na druhou stranu Ti to umožní si trochu přebrat své hodnoty a najít si v tom naopak výhody. Dneska auto není levná záležitost, špatně se ta moderní auta opravují, díly jsou za tisíce, když vidím otce, kolik je schopen do toho dát peněz, tak si na druhou stranu říkám, že je toho otrok a já si naopak mohu koupit plno jiných hezkých věcí a do aut nedám ani korunu. Říkám si, že dneska bych auto ani běžně snad nechtěl. Dneska je taky plno přepravních společností,které se předhánějí v tom, aby Ti mohli něco přivézt, tak proč toho nevyužít. U nákupů potravin zase vidím výhodu v tom, že nakoupím opravdu jen to, co potřebuji - a co poberu, čímž pak spotřebuji opravdu vše a žádnou potravinu nevyhodím, na rozdíl od lidí, kteří když mají auto, tak mají sklony nakoupit spoustu a pak půlku z toho vyhodit. Spousta lidí nemá garáže a auta mají na chodnících a tím auto trpí, u supermarketu by mě zase jímala hrůza, že mi nikdo během nákupu propíchne pneumatiky. Nemluvě o tom, že auto ztrácí hodnotu v zásadě hned, jakmile se koupí. Pro holku zase určitě výhoda v tom, že nemusí trnout strachy, že se "ten její" někde vymlátí na motorce a možná se víc drží doma je víc pro rodinu (může mít ale i jiné koníčky, to samozřejmě).
A jak píší ostatní, je pak otázka, co je lepší, zda nemít a neřídit ze zdravotních důvodů, nebo přijít o ŘP z důvodu opilosti, sám se na silnici zabít nebo z nepozornosti zabít někoho jiného, ti lidé pak s tím stigmatem žijí dlouho a je to obtížné.
Zkrátka opravdu záleží na tom, na koho kde narazíš, ale obecně vzato vše má určitě své řešení a pokud všichni zúčasnění berou danou situaci rozumně, tak není co řešit.
Ono taky sejde na tom, jaká to bude přítěž a to může být různé. Život ve velkém městě jde celkem hravě bez auta proplouvat v každém věku a životní situaci. Komplikace jsou cestování do zaměstnání závislé na časech dopravy a zpravidla výrazně delší. Pokud se specializujete na něco, co lze dělat z domova můžete to odškrtnout. Děti a jejich školky, školy, kroužky, sporty zájmy. Děti jak vyrostou ježděního hodně ubude. Myslím, ale že ženský takhle nepřemýšlejí o problémech dopředu, hlavně mladé, takže pokud tu vaši okouzlíte, možná se nad tím ani nepozastaví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.