Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na vši

Od: sametka odpovědí: 13 změna:

Jak likvidujete vši v dětských vlasech? Vnoučata je mají od září a stále s nimi marně bojujeme.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

2x
To maji děti už pol roku vsi?
pb®
A proč by ne? Můj syn si takhle pořád tahal vši od kamaráda, který má matku s aspergerem, takže ona nefunguje standardně. Když to bylo poprvé, tak jí píšu hele můj kluk má vši, koukni do hlavy i svému. Odpovědí mi bylo nene, my vši nemáme. A když jsem ji za 14 dní potkala, hýbaly se vlasy i jí. Ale nene, my vši nemáme. Několik měsíců měl syn pořád vši, až kamarád změnil školu, zmizely i vši a roznáší je jinde. Protože její recept byl tak já mu dám na hlavu zase slivovici a zabalím do igelitu. Kluk hlavu sežranou samý lup a vši tam stejně byly. Stačí jeden rodič ve třídě, který popírá možnost vší u svého dítěte, nebo o nich nic neví, myslí si třeba že si stačí umýt vlasy obyč šamponem, nebo naopak je třeba vyprat doma vše včetně záclon a koberců, a nosíte si je znovu a znovu.
liska5

Zažila jsem třídu, kde je měl jeden půlrok skoro každý. Nosili si je z bazénu z plavání a po dobu toho plavec. kurzu byly vši ve třídě pořád.. Asi potvory vydrží na hladině navzdory chloru. Nebo se přenos konal ve společné šatně, kde měli čepice a bundy docela natěsno...

pb®
Vydrží hodně. Já jsem při psledním zavšivení jednu ulovila a pocákala ethanolem, v domění že zemře. Pak jsme ji pozorovali pod mikroskopem, normálně se hýbala, viděli jsme jak v ní pulzuje nasátá krev. Když jsme se nabažili, zabalila jsem ji do kusu toaleťáku a schovala do zkumavky. Druhý den že se zas podíváme a ta mrcha ještě sem tam hýbla nohou a tykadlem. Už tedy moc životaschopná nebyla, veš se rychle dehydratuje, když se nemůže napít krve, ale i po ethanolové koupeli žila další den.

sametka
hodnocení

Púl roku nic z lékáren nezabírá.

pb®
hodnocení

0x
Nit free terminator, všiváček z drogerie Rossmann, koupit se dá i přes internet. Lituju, že jsem ho nekoupila rovnou, od té doby co ho používám nemají děti vši. Díky spirálám na zubech bere i hnidy, takže se nemá co vylíhnout. Používá se na mokré vlasy s obyč kondicionérem.

hodnocení

0x

Poradte se s dětskou lékařkou.

sametka
hodnocení

Hřebínek všiváček bývá přibalen k různým přípravkům na vši, ten používáme, ale není to 100%. Jeden rodič je ignorant a své dítě neodvšivuje a popírá jejich existenci v hlavách svých dětí a tak se ty potvory v dané třídě nedají zlikvidovat. Dětská lékařka řekla, at si něco koupíme v lékárně. Začarovaný kruh.

hodnocení

0x

Pomáhají samozřejmě některé přípravky z lékárny.
Ale osvědčila se nám i levnější varianta: smícháte Alpu a olej (normální jedlý, my použili slunečnicový) v poměru 50:50. Vetřete do vlasů, zakryjete igelitovým sáčkem a necháte několik minut působit. Poté je samozřejmě zapotřebí umýt hlavu šamponem. Našli jsme tuto "babskou" radu na internetu, ale funguje to.

liska5
hodnocení

0x

Pokud znáte zdroj, kdo vši do třídy stále nosí, tak bych jednala s vedením školy a zalarmovala hygienu. Jinak to bude na další roky. To děcko bych zatím nějak izolovala. Bude chudák pykat za bordelářské rodiče.

sametka
hodnocení

MŚ i ZŠ žádají rodiče, aby děti v vešmi neposílali do těchto školních zařízení, ale to by ty děti byly od září doma a rodiče s nimi.

michal*
hodnocení

0x

zkuste vsi hrebinkem vycesat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]