Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možnosti psychologické pomoci?

Od: zapomenuto* odpovědí: 16 změna:
Zdravím,
Delší dobu nemám život ve svých rukou a potřebuji to nějak řešit. Špatně je v mém životě poměrně všechno a je to spíš přežívání, utrpení bez jakékoliv radosti a přestávám vidět světlo na konci tunelu
Zajímají mě možnosti pomoci.
Ideálně bych to viděl na nějaký max týdenní pobyt v nějakém ústavu/komunitě kde bych aktivně a denně pracoval na zlepšení aby alespoň ten začátek byl intenzivní. Je neco takového vůbec možné? Vzhledem k práci si nemůžu dovolit více jak týden za měsíc ale zase klidně každý měsíc.
Případně budu rád když se podelite o vlastní zkušenosti jak s pozitivními a negativními.
Pokud by byly nějaké konkrétní rady na osoby nebo komunity tak by byly nejvhodnější v jihomoravské kraji, zlínský, případně Slovensko blízko hranic ale není to podmínkou
Předem všem velmi děkuji za ochotu a přeji pěkný den

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli máte týden volna, tak zkuste vzit nejakou brigádu se smysluplnou prací. Pomoc v ústavu sociálních služeb, obnovu železniční tratě nebo jiné památky. S psychickými problémy se objednejte k psychiatrovi a řiďte se jeho radami. Když dospějete k názoru, že vám pomůže ústavní léčba, bude hrazená ze zdravotního pojištění.

zapomenuto*
hodnocení

Brigáda atd za mě zřejmě nic nevyřeší (možná se mílím ale nepřijde mě to ideální), jen další odsunutí problémů, akorát na to chvíli zapomenu. Psychiatr/psycholog/ psychoterapie samozřejmě je ve hře ale základ byl udělat alespoň ten tyden velmi intenzivní a poté pokračovat v psychoterapii atd.
Ten intenzivní týden chci jako výrazný start pro udržitelnou nápravu a jak jsem psal tak ten týden v kuse si můžu dát klidně každý mesic
zapomenuto*
hodnocení

Pokud si však tou brigádou atd myslel něco co me ušlo tak to prosím rozved
Díky

Ne, nemyslel. Jestli jde o problém ve smyslu blbé nálady, tak pomůže být chvíli s lidmi, kteří mají jiné problémy. Přivedou tak člověka na jiné myšlenky. Jestli ale jde o problém zdravotní, tak nemá smysl hledat amatérské rady, ale je potřeba obrátit se na lékaře. Kdyby existovala účinná týdenní terapie, tak by pojišťovny neplatily několikaměsíční pobyty v léčebnách.

hodnocení

2x

Myslím si, že na týden vás nikde nevezmou. Mám ve svým okolí hned tři lidi co byli na krizáku a ten pobyt trval 6 týdnů. Být vámi, tak si najdu psychologa, který by byl ochoten se vám třeba hned ten první týden věnovat obden a pak k němu docházet třeba 1x týdně.

Zmínil jste JM kraj. Má kamrádka má velmi dobrou zkušenost s hypnozavbrne.cz/... . Neděste se toho názvu, v hypnóze nebyla ani jednou.

vseznalek
hodnocení

1x

Znám jednoho, ten se nechá vždycky na zimu zavřít do Bohnic, je to zdarma, ušetří spoustu peněz. A labyl to je taky.

ty budeš pacient typu: tak tady mě máte a lečte si mě.

A co takhle se pokusit napravit něco nejprve sám?

nerentier
vseznalek

A co je tam špatně a nesmyslně?

no pravda je, že on tam nejde na týden... Ale my nevíme, jak moc závažné poškození tazatel má, to mu zodpoví psychiatr

liska5

Asi že labilní člověk není labyl, a zní to poněkud nevhodně.

liska5
hodnocení

1x

Nasměruje Vás Váš praktický lékař. Pochybuji, že Vás někdo někam přijme a zařadí bez vyšetření a doporučení odborného lékaře. A určovat si diagnózu, terapii, nota bene její délku trvání, to mnohé lékaře akorát vytočí. Ono hodně záleží, o co přesně jde.

zapomenuto*
hodnocení

Záleží také na mích možnostech a rozhodně nezrušil skvělé profitující byznys.
Potřebuji odbornou pomoc ale tak aby mě to co nejméně omezilo v pracovních povinostecj které mě právě drží nad vodou.
liska5

Vyhledejte si kontakt na nějaké Centrum psychologické pomoci. Zkuste tam zavolat, ať poradí, nebo Vás někam nasměrují. Když bude odpověď nedostatečná, zavolejte na jinou podobnou linku..Tohle radili v rádiu, když si někdo posteskl, že čekací doby k psychologům jsou moc dlouhé a dotyčný má potíže teď.

hodnocení

1x
Pěkný den,pobyt na psychiatrii je většinou na 6 až 8 týdnů. Čekací doby jsou různé,záleží na konkrétní léčebně a oddělení. Já déle jak týden nečekala. Možná by bylo vhodné,abyste si našel nejprve ambulantniho psychologa a psychiatra. Psychologa hrazeneho z pojištění. Mně první dva roky brala psycholožka každý týden. Můžete zkusit i stacionář,tam dochazite a spíte doma. Krátkodobý pobyt je pak možný v krizovém centru. Otázka je,jestli by Vám to něco dalo. Pro lepší orientaci v tom,kam se obrátit,můžete zavolat na některou z krizových linek

hodnocení

0x

Při psychických problémech vážně chcete týdenní pobyt? Práce s těmito lidmi je postupná, dlouhodobá. Pokud místo jednoho týdne budete uvažovat o půl roce, je to už reálnější. Takže buď pracovat a hodit problémy za hlavu, nebo pobyt v nějakém ústavu, ale týden to určitě nebude. Co myslíte, že by s Vámi za týden dokázali udělat?

Jinak nevíme, co Vám je, ale co se zkusit z problémů vymanit sám? Případně za pomoci ambulantní léčby? /i když v tu příliš nevěřím/. Musíte se prostě rozhodnout, co je pro Vás priorita. Zda zdraví, nebo práce. Jaga.

hodnocení

0x

Dobrý den..tak léčba s pobytem na týden je nesmysl.Neslyšela jsem o takové léčbě,spíš tak minum,je měsíc a hlavně týden by vám nic nevyřešil.Najděte si psychologa,který s vámi může provádět sezení ,alespon 2X TÝDNĚ.Pokud nemůže,tak to je také na houby a opravdu dnes,se takový těžko shání.Snad jen soukromý psycholog a pokaždé neznamená,že když za peníze,tak je lepší..rozhodně ale nevzdávejte zkuste někoho,sám uvidíte,zda se něco pohne k lepšímu.Zároven i cesta k psychiatrovi,někdy to bez léku nejde.Jen je ale rozhodně lepší,být někde delší dobu na pozorování,poněvadž nechat si napsat léky na základě několika minut rozhovoru u psychiatra,není to nejlepší.Pokud dojdete přece jen k tomu,že bez pobytu to nejde,tak existují otevřená oddělení,kde se čeká taky půl roku na přijetí,ale je to lepší,než se nechat někde zavřít..Kamarádka takhle byla v Jičíně a dost ji pomohli a chválila si to tam.Jezdítam lidi z různých koutů republiky.

jajo
hodnocení

0x
Asi chápem čo myslite. To je dlhodobá cesta, to nejde zmena za tyzden, ani za rok. Postupne musite byt k sebe uprimný a veľa veľa hladať, prosiť o svetlo do rozumu. Ja by som skusila toho pána farara co vedie reprobus...najdete si, je skvelý na to čo potrebujete, ak to chcete naozaj. Prípadne si vypocut jeho čast prednasok o ..nepriatelia srdca. Su na toto duchovne cvičenia. Psychoterapia .je k njecomu? Casto u vela ludí nevedie k ziadnej zmene, je zbytocná, ked nemá vysledky za nejaký čas.
Snad nehadzem zas perly sviniam.
Potrebujem pomoc, hovori klient terapeutovi
Terapeut mi hovorí..nik ti nepomoze, musis si pomocť sám.
Ale vy mi pomahate .hovori klient.
Áno, ale ja som tu len na to, aby som ti povedal, ze ti nikto nepomoze, ze si musis pomoct sám.
Tak nejak aj ked veľmi skomolene som to napisala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]