Dobrý den, nékdo se mi naboural do počítače to už jsem ale vyřešil změnou všech hesel a antivirem ale trápí mě to že ten chlap mi napsal mail ať mu pošlu peníze nebo pošle mé intimní fotky mím kamarádům peníze rozhodně platit nebudu ale nevím co mám dělat protože ani nevím jestli se mi naboural do mailu nebo do telefonu takže nevím komu to pošle nejvíce mě děsí mail ve kterém mám všechny učitele. Co mám dělat?
Klídek, nereagujte, smažte, zablokujte. Neodpovídejte a rozhodně nic nikam neposílejte!
Tenhle (nebo podobný) mail courá po Internetu už pár let. Jen kdosi (pravděpodobně automat) náhodně narazil na Vaši adresu a zkouší, jestli se dáte nachytat. Osobně mi přišel už cca 3x. Dotyčný vyhrožuje, že rozešle choulostivé záznamy z mé PC kamery na všechny adresy v mém adresáři a mému zaměstnavateli. Očividně vůbec netuší, že žádnou kameru nemám, adresář mám zcela prázdný a jsem v důchodu . Takže o nějaké "kontrole" nad mým počítačem se rozhodně nedá mluvit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.