Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazoš podvod

Od: honzakran odpovědí: 8 změna:
Dobrý den koupil jsem na bazos zbraň za 2200kc a není podle mích očekávání a od toho co jsem to koupil neodpovídá mám jeho číslo a email a číslo účtu můžu stím něco dělat? Aby se mi vrátily penize

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

To neznamená, že se jedná o podvod.

Inzeroval, ty jsi měl zájem, obchod uzavřen.

To, že se mi věc přestane líbit neznamená, že jsem byl podveden!

hodnocení

4x
Je zbraň vadná? Pokud ne, jen není "podle vašich očekávání" a v inzerátu nebyly nesprávné informace, tak na nějaké vrácení nemáte žádný nárok. Bazoš není e-shop, kde by byla zákonem daná 14denní lhůta na vrácení zboží.

hodnocení

3x

Když neodpovídá, musíte se obrátit na policii. Jiný Vám nepomůže.

Zkoušel jste mu volat z jiných telefonů? Napsal SMS, že reagujete na jeho inzerát?

doplněno 11.02.23 08:27:

Proč já jsem přečetl dotaz úplně jinak, nežli zněl? Omlouvám se. Policie Vám nepomůže, když se Vám jen ta zbraň nelíbí.

hodnocení

3x

Volat mu, psát mu a zkusit se s ním domluvit. Jednou snad hovor přijme.

Jinak si myslím, že o podvod nejde. Každý si pod určitou věcí představuje něco trochu jiného. Proto se ráda s prodejcem sejdu osobně, pokud to není příliš daleko, věc prohlédnu a vím potom, zda ji vezmu či ne. Jinak si myslím, že není problém zbraň zaslat zpátky /na Vaše náklady/ s tím, že dotyčný zašle zpátky peníze. Pokud by nastaly problémy, opravdu zajet osobně a vyřídit si to z ruky do ruky. Protože:

1/ vy nepošlete zboží, dokud Vám prodávající nevrátí peníze.

2/ prodejce nevrátí peníze, dokud mu nepošlete zboží.

A jsme znovu v mrtvém bodě. Takže nejlepší by bylo, jak jsme při výměně říkávali kdysi jako děti: HEZKY Z RUČKY DO RUČKY. ;)Jaga.

etana*
hodnocení

1x

Co konkrétně je jinak než podle vašeho očekávání?

hodnocení

0x

Už to,že vám nezvedá telefon,nevěští nic dobrého.Asi si je vědom ,že zbran neodpovídá ceně,nebo je jiná,než na fotce.Jestli inzeruje ještě něco jiného,zavolejte mu z jiného čísla,že máte o něco zájem,zjistěte jeho adresu a pokud nebydlí moc daleko,tak si udělejte s pár kamarádama výlet.

To že nezvedá telefon taky může značit, že není zvědavý na vyčuránka, co si to zboží chtěl jen vyzkoušet. Já bych taky nic nevracel, pokud je kupující předem obeznámen se stavem věci. A tady to vypadá, že pouze nebylo splněno očekávání kupujícího. Jeho problém.

libor007 - naprostý souhlas *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]