Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení platby za nepovedený lékařský výkon

Od: jkysima odpovědí: 4 změna:

Ahoj,
nechal jsem si dělat u implantologa lékařský výkon - Zavedení implantátu a bohužel to 2x nevyšlo.
1x doplnení kosti
1x platba za zavedení implantátu = dohromady 36 tisíc asi.
+ 10 tisíc za implantát
= 50 tisíc
Zajímali by mně nějaké podmínky protože u nich na webu nic není, ale nevíte tak obecně jak to funguje?
Chápu, že jsem si to nechal dělat z vlastní iniciativy a neproplácí to pojišťovna. Popravdě to už 2 roky neřeším a teď jsem si na to nějak vzpomněl, že by mi mohli vrátit třeba aspoň 10 tisíc nebo tak něco.
Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

1x
Před lety jsem to zkoušela s reklamací, dokonce šlo o špatně nasazenou korunku na implantát, v puse jsem ji měla dva dny a nepochodila jsem. A to byla prokazatelná chyba zibaře. To, že se impla odhojí je riziko tohoto výkonu.
okolik

Někdy se v ojedinělých situacích stane, že tělo imploš nepřijme. Nemohlo být příčinou užívání doplňků stravy s křemíkem? Ten se totiž v případě impla nesmí užívat. Má totiž negativní vliv na ,,vhojovací váleček,,.

I z dotazu je patrné, že riziko vsadit implantát bylo poměrně značné, vzhledem k dosypání kosti, které bylo nutno podstoupit z důvodu nedostatku kosti.

vse
hodnocení

0x

Pokud byla v práci špatně provedena, nebo vada materiálu, třeba zuby, tak platí záruka, nevím jestli 6 měsíců?

Pokud Ale telo implantát nějak nepřijme, i když práce byla správně provedena, a i když jste byl upozorněna rizika, informovaný souhlas, tak co chcete vracet?

zapomenuto*
hodnocení

0x
Nevím jestli to nejsou právě 2 roky k promlčení.
Řešil jsem podobný problém ale nechoďte s tím za jiným doktorem, jsou to ve většině případů svině a drží při sobě a to co mě udělali bylo minimálně na presdrzku, nemluvě o finanční ztrátě, 2mesicd neschopnosti práce a psychického utrpení.
Obraťte se na právníka, ten bude vědět co a jak jde řešit.
Držím palce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]