Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat ve třinácti?

Od: alzbeta odpovědí: 22 změna:
Chtěla bych si pořídit elektrickou kytaru z bazaru za slušnou cenu (8,5tis.) akorát bych si na ni potřebovala nějak našetřit nejlépe co nejrychleji přeci jenom je to inzerát a může ho kdokoliv jiný koupit dřív než stihnu našetřit. Já už roznáším letáky mám tisícovku za měsíc ale celé bych to vydělala až za osm měsíců což už bude nejspíš pozdě. Takže bych se chtěla zeptat co bych mohla dělat abych si přivydělala?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ve 13 letech jsi vzhůru v tuto hodinu?

Zkus si dát inzerát ve vašem městě na venčení psů nebo hlídání zvířatek, že zajdeš nakoupit apod.

Holt to spěchá, tak to řeší i přes noc :)

lenqi
hodnocení

3x

Ve třinácti si prostě legálně nevyděláš, dětskou práci si na triko nikdo nevezme. Nejjednodušší by bylo přát si tu kytaru k narozeninám, že by se ti na ni složila celá rodina (a ty bys přispěla třeba částí kapesného, pokud máš, osm a půl tisíce je přece jenom dost). Můžeš doučovat, venčit sousedům psy apod., ale to není moc výdělečný. Čistě si nevyděláš, dětská práce není legální.

Nikdo taky netvrdí, že jí předloží smlouvu se mzdou.

Když jí dá peníze za práci a pro šťouraly řekne, že je to dar, tak se nejdená o práci. Vlk se nažere a koza zůstane celá.

Takže legálně si prací vydělá i děcko.*smich*

makk
hodnocení

3x

Legálně nelze. Můžeš třeba nějakému důchodci chodit na nákupy apod. To je občanská výpomoc a pokud ti za to něco dá, je to dar. Ale oficiálně tě nikdo nezaměstná.

alzbeta
hodnocení

Dobře zkusím se poptat po okolí moc děkuji

hodnocení

3x

Inzerát je teď, určitě nepočká 8 měsíců, možná ani týden a 8 tisíc si lusknutím prstu nevyděláš. Promluv s rodiči, prarodiči - třeba by Ti půjčili a časem bys jim to vrátila, až si vyděláš. Další způsob, jak si vydělat je doučování - najdi si třeba rodinu s malými dětmi, na které rodiče nemají čas a procvičuj s nimi čtení, počítání, ...

alzbeta
hodnocení

Dobře zní to dobře zkusím se poptat a případně poprosit rodiče

hodnocení

2x
To je celkem dost vysoká částka. Stále z tebe nevypadlo, jestli už hraješ a potřebuješ něco lepšího nebo ses vzhlédla v kytaře a začínáš. Protože 1. sama se hrát naučíš jen velmi těžko a potřebuješ aspoň do začátku opravdového učitele. 2. samotnou kytarou to nekončí, je potřeba ještě další věci za x tisíc. Ono se ti taky může stát, že za půl roku po kytaře neštěkne pes a ty budeš stále splácet a shánět pod cenou kupce. Nemůžu nezmínit taky riziko nákupu na inzerát. Je vhodné, aby to zkontroloval někdo, kdo tomu opravdu rozumí. A tím nemám na mysli kámoše, co "už" půl roku hraje...
alzbeta
hodnocení

Ano už hraju na kytaru tři roky mám i učitele a na bazaru kupují od paní kytaru i s kombem paní má však pouze osobní odběr takže bych se nebála že by mi něco zatajila všechno mám ověřené dospělou osobou

hodnocení

2x

Bětuško, velmi oceňuji tvoji snahu vydělat si na kytaru vlastní pílí. Na komentáře tady neber zřetel, věřím, že ses poradila se správnými lidmi, kteří tomu rozumí, a že o tom ví i tvoji rodiče. Zkus si s rodiči domluvit půjčku, kytaru by mohli koupit a mohla bys jim ji splácet. Nebo se spoj s tím, kdo ji prodává, možná peníze nepotřebuje hned a počkal by ti, až těch 8,5 našetříš a prodal ti ji až potom = někdy na podzim. Je pravda, že tě ve 13 nikdo zaměstnat nemůže, snad na jaře a v létě nějaká brigáda při prodeji zmrzliny a podobně, ale, žel, asi ani to ne. A taky, hlavní je úspěšná škola! A pozdrav pro babkazov® ...rád bych si s ní dal kafe. Dědek z Ostravy. Moc ti držím palce!

alzbeta
hodnocení

Strašně moc vám děkuji za radu zkusím se s rodiči domluvit. Jsem moc ráda že se tady našel někdo kdo moji otázku bral zcela vážně a opravdu mi poradil. Děkuji vám za vaši podporu moc mě to potěšilo. Mějte krásný den

break
hodnocení

2x
Šetři dál a buď trpělivá. On tu kytaru asi někdo koupí, ale až budeš mít našetřeno, tak se do ty doby objeví jiná a možná lepší.

hodnocení

0x

Já budu protivná, omlouvám se předem. Jestliže už delší dobu, roky, nehraješ na kytaru, nechodíš k učiteli, pak, já být tvým rodičem, bych takový rozmar zatrhla. Nevím, jaká finanční situace je ve vaší rodině, ale na rozmar dítěte mi to přijde jako opravdu obrovská částka, za kterou rodina, při troše skromnosti, může jíst měsíc. ;)Je chválihodné, že si chceš vydělat a našetřit sama, ale řekni, zajímala ses někdy o to, jestli rodiče s penezi vycházějí, jestli oni nepotřebují pomoci. Byť jen symbolicky. Nebo máš v hlavě a v očích jen hračku, kytaru, ze které budou šílet lidé v celé čtvrti? *mir*Nechci tě naštvat, jen chci aby ses trochu zamyslela. Pozor! Čekají tě přijímačky a další škola!

doplněno 10.02.23 10:08:

Uvědomuji si, že nemůžeme mluvit o elektrické kytaře jako o plnohodnotném nástroji. Bez zesilovače a nějakých káblíků a přístupu k proudu, je to jen věc pěkná na pohled.

Z kytary šílet čtvrt nemusí. Ona se hlasitost dá jaksi korigovat...

Libore, ale no tak. Opravdu si myslíš, že to nevím? Myslíš si, že elrktrická kytara, v rukou děcka bude tichá? Neblázni!

alzbeta
hodnocení

Zdravím jen bych chtěla odpovědět. Ano rodiče vydělávají klasický plat a máme se víc než dobře takže by se nedalo říct že bychom nějak trpěli a na kytaru by jsme si dovolit nemohli. A ano na klasickou kytaru hraji už tři roky mám i učitelku. Rozhodla jsem se na kytaru našetřit sama ať tím nemusím zatěžovat rodiče jelikož už sama vydělávám roznášením letáků tak mi přišlo fér si to zaplatit sama. Kytaru kterou jsem si vybrala na bazaru je se vším všudy takže ostatní řešit nemusím o kytaře jsem si vše zjistila a vše mám ověřené rodičům to nevadí ale pouze si potřebuji našetřit

Bětuš, děkuji za laskavou odpověď. Přeji ti, ať na tu kytaru našetříš a naučíš se hrát.*palec* babka z Ostravy

alzbeta
hodnocení

Moc děkuji za pomoc. doufám že to nějak zvládnu. Přeji krásný den

etana*
hodnocení

0x
Ve třinácti…nesvěřila ses, kde žiješ. Jiné možnosti jsou v Praze, Brně, menším městě nebo na vesnici. Já ti kytaru rozmlouvat
nebudu, před 20 lety jsem uvěřila synovci, že se chce učit a potřebuje na to kvalitní nástroj. Dnes hraje víc než dobře, pořádá menší koncerty a jako amatérský kytarista sklízí úspěchy i v zahraničí. Někdy je třeba mladým věřit.
alzbeta
hodnocení

Dobrý den. Na akustickou kytaru hraji už tři roky mám i učitelku a daří se mi pouze stojím o to vyzkoušet něco nového a myslím si že mě vyjde lépe když si pořídím Kytaru po někom za sníženou cenu a se vším všudy než platit nehorázné peníze za novou.
maserattiondra

Zkusil bych nějakou Farmu - sbírat vajíčka od slepic,zamést dvůr,zalít záhon ... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]