Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodník-platba predem

Od: sobul1989 odpovědí: 25 změna:
Dobrý den. Naletel jsem podvodnikovi na internetu a zaplatil jsem předem. Je nějaká možnost jak se bránit? Částka byla nad 5000 kč

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Běžte na policii, částka není až tak podstatná, ono se mu to nastřádá.

Je dobré před nákupem žádat osobní převzetí, hodit fotky do Googlu, jestli nejsou stažené z netu, případně požádat ještě o jedno foto s lístečkem s aktuálním datumem, hodit číslo účtu do Podvodníci na baz/..., může Vám na něj něco vyjet, těch možností je víc..Obezřetnosti není nikdy dost...

hodnocení

3x

Vy jste ještě nebyl na policii? Nač čekáte? Kolik lidí Vás tam má ještě poslat?

Pak klidně můžete dát bodový postup, jak jste naletěl, třeba to někomu otevře příště oči.

Držím palce, ať to dobře dopadne.

sobul1989
hodnocení

Protože jsem to tomu podvodnikovi poslal teprve včera

Teprve, jóóóó? V tom hrají roli hodiny, ba i minuty, Takže neváhej a upaluj!

Včera poslal, dneska na policii...

hanesz
hodnocení

1x
Rovnou se s penězi rozluč a zpytuj svědomí. Peníze jsi odeslal, byť tedy po uvedení v omyl. V dnešní době, kdy dochází k zaúčtování platby takřka okamžitě ti ani banka nepomůže. Zkrátka peníze jsou fuč a zpět ti je vrátí maximálně ten podvodník, ale proč by to dělal?
Ani papír od policie ti nepomůže. Podvodníky bude řešen pro podvod, ale jelikož peníze zpravidla odchází na zahraniční účty, někdy zprostředkovaně přes jiný český účet, tak neexistuje cesta jak je blokovat, dostat zpět a v mnoha případech neexistuje cesta ani k pachateli, jelikož vede do Nigérie, Filipín apod...

hodnocení

0x
Objednat si ještě jednou, s osobním předáním s zásahovkou(tajní)
Nad 5000 je to trestné jak určitě víš když to hned na první dobrou hlásíš. Takže první krok je to nahlásit na policii a s papírem od policie rovnou do své banky. Banka má pravomoc anulovat převod a požádat druhou banku o vratku. Ale bez papíru od policajtů se s tebou bavit nebudou. Otázka je, jestli " pachatel" na tom účtu, kam banka peníze převedla něco má. Na 99% tam už peníze nebudou.
sobul1989
hodnocení

A myslíte že mám čekat a nebo zajít ihned na policii? Dneska se transakce provedla. Asi po hodině mi to na internetu ukázalo, že se jedná o podvodníka.
jm
Sazba trestní čin pamatuje na inflaci... Už je tam limit 10.000,-
To mi uniklo.
sobul1989
hodnocení

Tak to je Teda paráda. Teď se nabízí otázka zda, má smysl na policii vůbec chodit, bylo to těsně pod 10 000kc.
paveldvorak

Když o udělá podruhé, je to 10 tisíc...a pokud to dělá opakovaně a ojebává další hlupáky, je to trestná činnost

banka nic nevystornuje ani nevrátí, budeš muset získat rozhodnutí soudu

Postup je jasný, oznámit vše bance a současně policii

hodnocení

0x

Pokud je podvodník ze zahraničí, pak se s těmi penězi rovnou rozluč.

Zkuste doplnit podrobnosti, pak se líp radí.

sobul1989
hodnocení

Peníze jsem převedl na účet u fio banky
Ten účet snad musí být na nějaké konkrétní jméno.. Když půjdete na PČR,tak tím nic nezkazíte . Těmhle šmejdům to nesmí procházet,tak jděte a uvidí se;)

hodnocení

0x

Jdděte hned na policii.

etana*
hodnocení

0x

Šla bych na policii hned. Jistě nejste první poškozený a někdo už TO dal a to vaše k němu přidají. Trochu je problém, jestli vám uznají rovnou, že to byl podvod, ale kdyby se stal zázrak a zboží vám poslal, tak byste to TO stáhl, nic víc se neděje.

Před pár lety nám takhle peníze podvodník vrátil, když mělo dojít k soudu, táhlo se to přes rok a pak najednou jsme je měli na účtě, protože, jak policie sdělila, chtěi nejspíš u soudu prokázat, že se snažil napravit svůj čin. Byl to fígl s prodejem služeb online.

hodnocení

0x

taky jsme tak koupili nový telefon ...co svět neviděl a neuvidí...a taky podvodník...nahlásili jsme to na policii-podvedených mraky-policie konala -dokonce byl i soud-jenže tam se zjistilo že konto kde byly peníze nebylo jeho...takže on posílal peníze na účet člověku kterého ani neznal-jaká to blbost...že?No a bylo nám doporučeno oslovit majitele konta s našimi penězi o vydání té částky...jenže ten dělal mrtvého brouka...takže zase to dát soudu ...s nejistým výsledkem..takže jsme to vzdali...takže o nějaké spravedlnosti si tady můžete nechat jen zdát kdy soudy vyloženě torpédují práci policie a chrání lumpy...

sobul1989
hodnocení

Takže z toho co jsem pochopil, jediná možnost je podat trestní oznámení.
hanesz
Možnost to je, ale řešení ne. Rozhodně to ani není cesta, jak se dostat k penězům.

hodnocení

0x

Peníze dopředu? Maximálně poštovné.

Bez peněz dopředu ti dnes nikdo nic nepošle! Řešením je dobírka, ale ta bude pomalu končit a v zahraničí se prakticky nepoužívá.

Je třeba si uvědomit, že druhá strana je v podobné situaci. Pokud přistoupí na zaplacení až po dodání zboží, může zrovna tak naletět podvodníkovi. Proto prověřené servery používají metody jako např. PayPal, kdy prodejce dostane peníze až po dodání zboží kupujícímu.

hodnocení

0x
Kde to ukázalo? "Asi po hodině mi to na internetu ukázalo, že se jedná o podvodníka.
"

hodnocení

0x

Běžte na policii - vždyť máte skvělé podklady (výpis z účtu o převodu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]