Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchod a dane

Od: sara* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,zřídila jsem si skupinku na FB a preprodavaˇ
Věci z činy….vím ze těch skupinek je na FB tisíce ,výdělek mám tak 1500-2000 za měsíc ….jsem
Řádný zaměstnanec…dělám to pro roční přivýdělku a pro radost ..je ro oblečení pro děti na každé položce si dam 50 Kč spíše za práci
Musím si udělat živnostenský list?a odvádět dane?Moje maminka je důchodkyni …mají důchodci nwjake úlevy ,ze bych mohla
Třeba to napsat na maminku.Dekuji moc za odpověď S.U.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nejedná se o "výdělek", ale o obrat a samozřejmě máte mít živnostenský list, stačí když Vás někdo napráší a malér je hned.

Vždyt ve skupině lidi neznáte, klidně tam můžete mít x lidí, kteří také prodávají a jen Vás sledují, jako konkurenci. Mám založených několik prodejních skupin, konkurence byla v každé, i v té kde jsem prodávala sama. Nenakupovali, jen sledovali, tak to prostě na Fb je.

Vše, co potřebuje/...

hodnocení

2x
Vyborne to robite, pachate danove uniky, za co mozete dostat riadnu pokutu. Splnate totiz definiciu podnikania : robite to pravidelne za ucelom zisku. V Cr a Sr skoncia vzdy s pokutou neskodni ludia ako vy, podvodnik s dph nie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]