Dobrý den,chci se zajímat o komodity, zajímá mě celkem dobré zhodnocení. A tak bych v případě poklesu něco rád koupil online a časem jak to naroste prodal. Neděláte někdo něco takového? Rád bych zjistil jak to funguje a kde je možné nakupovat/prodávat? Dá se na tom něco vydělat? Díky
Akcie může klesnout na nulu, ale pořád máš akcie. U derivátů a pákových produktů musíš při poklesu ručit dalšími penězi a čím víc to klesá,tím víc musíš posílat peněz na ručení. Když nemas čím ručit, vyhodí tě to z trhu samo a jsi bez peněz.Toto u akcií nemusíš, poklesy můžeš využít na další nákupy a tím ředit průměrnou nákupní cenu.
Až začnete, investujte pouze peníze, které můžete ztratit a oželet. Vyhraďte si proto pro obchodování pouze určitou část svých úspor, bez kterých se obejdete,na zbohatnutí to určitě není.
Ak kladiete takuto otazku, tak zarucene o peniaze pridete. Predstava, ako s nulovymi znalostami zarobite len tym, ako si naklikate kdesi nakup paladia a potom s vylozenymi nohami len cakate na zisk, je silne naivna.
Nechápu,když bude například cena zlata padat, proč je nemožné vydělat? Pak už si stačí jen počkat až cena vyleze výš. V čem vidíte to mínus co já nevidím?
To minus je rovnake ako akcii a kryptomien, cena velmi skace hore dole a ked zacnete robit obchody na paku, mozete skoncit s holym zadkom pod mostom, co sa roznym "investorom" stava casto.
Před cca 12 lety tu taky někteří nakupovali zlato za 1900 a čekají dodnes. Při inflaci kolik 40%? za tu dobu jsou stále v mínusu. Navíc komodity se kupují jako futures konkrakty na páku, takže to se opravdu vysedět nedá.
partak
To neznám,nikdy jsem neobchodoval. Kde bych našel seznam takových českých akcií?
Třeba na patrii najdeš kompletní českou burzu. Nebo akcie.cz. Pak otevřít účet u brokera, nejlevnější je Fio.
partak
Jsem na webu www.akcie.cz a vidím tam akcie ČR. Počítám a vidím 18 akciových společností,to jich je opravdu jenom 18 na českém trhu? Ptám se možná hloupě,ale když bych nějaké akcie koupil a když vyrostou a chtěl prodat,tak koupí je pak vůbec někdo za vyšší cenu?díky
Mrkni sem patria.cz/... Máš tam osm hlavních titulů, ceny se neustále mění, furt se obchoduje. Po registraci uvidíš on-line ceny, jinak zpoždění 15 min. Účet otevři u Fio, nejlevnější poplatky a můžeš i na RM systém. Vybíral bych mezi KB, Erste, Tabák. U ČEZu nikdo neví, co s ním vláda udělá.KB bude mít 60kc dividendu, cca 8% , Tabák teď dost vylezl, divi očekávám mezi 1400-1600 opět výnos přes 8%.
partak
Dividendy mě lákají ale co bude potom když kurz spadne tak můžu býti v mínusu. Erstebanka má dividendy v eurech a to mi je zdani Fio banka či to budu danit další rok sám.
dan*
To je clovece RIZIKO PODNIKANI
Pokud chces mit jistoty, jdi do zamestnani a vol komunisti )
Tihle nejvic rizika se bojici lidi (ja jim rikam srabi) se nechavaji zamestnavat ve statnim, proste se jim rika lehkozivky. Maji svy jisty, malo namahy, skoly dodelaji pri zamestnani, nepredrou se a casto maji vysluhy
A ma jit o realne fyzicke komodity (ktere budes mit doma) a nebo ty virtualni? Pokud jde o ty virtualni tak napr eToro je celkem jednoduche a pro zacinajici neznale tu je moznost kopirovat velke investory. Zisk ti nezaruci nikdo, i kdyz investori budou delat vse pro to aby se do zisku dostaly. Ja mel za minuly rok -20% a ted jsem +15% jen za leden. Ale vzdy pocitej s tim ze to jsou dlouhodobe investice minimalne na mesice az roky a vzdy pouzivej jenom penize ktere nepotrebujes s tim ze o ne prijdes tak se nic nestane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.