Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žalovaný u soudu

Od: tomino96 odpovědí: 6 změna:
Hezký večer, chtěl bych se s Vámi podělit o svůj problém, takže to zkusím nějak srozumitelně zkrátit a byl bych rád za komentáře.
Vznikl dluh 30k je z toho 70k kvůli exekutorovi atd.. to chápu.
Ale žalobce chce po mně 1.2milionu za vzniklé škody, jméno, ztracené zisky na jeho SRO a obchodování na burze atd.. moc tomu nerozumím.
Přišel s dohodou 150k hned 100k po 10k měsíčně a ten milion najednou nechce.. ale když nebudu souhlasit s jeho nabídkou, tak samozřejmě chce 1.2 milionů. Je to vůbec možné? Problém nastal v tom, že sro nestihla učení přepsat na mojí osobu i když jsem ji zaplatil za notáře a veškeré dokumenty k tomu měla. Svoji blbosti samozřejmě jsem podepsal fakturu u dodavatele zboží, která nebyla zaplacena, kvůli covidu a zavření restaurací a následného mého úpadku tudíž insolvenčního řízení. Ale jelikož nebylo sro přepsané na mně, firma vymáhala po skutečném majiteli sro i když jsem samozřejmě dodavateli psal, ať se přihlásí do insolvenčního řízení...teď tedy je to tak. Vznikla škoda za zboží 30k následně je z toho 70k to všechno chápu. Ale pan prvotní vlastník SRO chce těch 1.2milionu za ušlé zisky z burzy, kde z nějakého důvodu nemohl nějaký čas podnikat kvůli té exekuci na Sro, špatné pověst nebo tak něco.. já samozřejmě jsem si vědom že to byla moje chyba cokoliv podepisovat když to nebylo přepsané na mně, bohužel se stalo už. Zajímá mě, jestli mám nějakou šanci u soudu, zda se mi to moc peněz 1.2 milionů... Díky všem!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravo
hodnocení

0x

Odpovidas za vzniklou škodu a ušlý zisk...

Je na žalobci, jak vzniklou škodu a ušlý zisk prokáže. Pokud prokáže, tak máš smůlu.

dobrý advokát anebo já jsem schopen s určitou pravděpodobností (90-%) po doplnění údajů posoudit, kdo má šanci na výhru a jestli je pro tebe levnější jít na dohodu. mě stačí 1500 Kč advokátovi, pravděpodobně 3000 Kč, Ale budeš se kroutit, pokud nerozumí problematice a burze.

K tomu, aby bylo možno vymáhat škodu pro nesplnění dluhu, je totiž potřebné splnit určité předpoklady. Většina těchto sporů beztak končí dohodou takže judikátů je poměrně málo.

tomino96
hodnocení

Zdravím a díky za odpověď, ona je situace samozřejmě trošku více komplikovaná, tenhle původní dluh vznikl ještě před podáním insolvenčního řízení, tudíž měl teoretickou šanci se přihlásit do řízení. A úplně nevím, jestli tenhle jeho nový dluh, který má ale kořeny samozřejmě ještě před zahájením řízení, jestli má vůbec nějakou možnost něco vymáhat, netuším, nejsem právník..
Celé je to složité.. ale určitě to nebyl z mojí strany nějaký úmysl někoho vědomě poškodit nebo někoho přivést v omyl, to vůbec ne..!
Každopádně budu rád za kontakt a můžeme si povědět více..

hodnocení

0x
A Vy jste jednal (podepisoval) za s.r.o. (firmu), aniž jste k tomu byl oprávněn?
Tohle by opravdu chtělo osobní konzultaci. Snad ani ne proto, že by to nutně bylo složité. Může se z toho vyklubat triviální věc. Ale není nad to, pokud se někdo zběhlý v obchodních vztazích (nemusí být zrovna advokát) podívá, kdy a co vůbec jste podepisoval a vyjednával. Podstata problému může být jiná, než se domníváte.
Navíc píšete, že jste v úpadku (v insolvenci). Z čeho byste tedy platil dluh, pokud byste se chtěl dohodnout na nějaké dobrovolné úhradě?
Pozor na detaily, ať se do toho nezamotáte...
tomino
Ano podepisoval, domníval jsem se, že do pár dnů max týden bude přepsáno a bude vše v pořádku. Samozřejmě to byla velká chyba.
To už tak je. Jsem stíhaný za podvod.
Ale ten původní majitel SRO mě bude chtít žalovat na tu částku 1.2 milionů a né za vzniklý dluh i s náklady exekutora 70k..
On asi ani neví, že jsem v insolvenčním řízení.. opravdu je to celé zamotané
tomino
Samozřejmě by o tom musel být obeznámen insolvenční správce a dle jeho pokynů by se muselo postupovat, předpokládám nějaký splátkový kalendář za nějakou menší částku, i proto samozřejmě nemůžu přijmout dohodu kterou nabízí, protože jsem v insolvenčním řízení.. a nemohu zvýhodňovat věřitele.
Ještě se zeptám:
- co znamená "...sro nestihla učení přepsat na mojí osobu..."
Vy jste se měl stát případně jste se stal společníkem (majitelem) nebo statutárním zástupcem (jednatelem) s.r.o. nebo snad obojím?
;
- co znamená "prvotní vlastník sro"
To byl případně je společník (majitel) nebo jednatel s.r.o. nebo snad obojí?
;
- jaký měla případně má s.r.o. zapsaný předmět podnikání (druh činnosti)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]