Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zúžená močová trubice - ambulantní rozšíření

Od: tereza* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
jdu si pro info. Dnes mě pan doktor objednal na rozšíření močové trubice neboť je zúžená a vrací se mi stále záněty. Chci se zeptat,zda má někdo s tímto zákrokem v ambulanci bez narkózy zkušenosti?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sametka
hodnocení

2x

Byla jsem na zákroku- rozšíření močové trubice, ale byla jsem hospitalizovaná . 1. den příjem a hladovění, 2. den zákrok v celkové narkóze (prý zákrok trval cca 5 min.), 3. propuštění. Bylo pánováno po 2 měsících zopakování, ale došel covid, tak jsem totéž absolvovala asi za půl roku. Žádné bolesti po té " operaci" nebyly, ale 100% řešení zánětů to není, stále si musím dávat pozor abych neprochladla, dost pila atp. Večer piju D-mannose s brusinkama.

Ambulatně se to prý v naší nemocnici nedělá.

liska5
hodnocení

2x

Doktoři vědí, co dělají. Ta uretra - močová trubice je krátká asi 3 - 4 cm a lze ji lokálně umrtvit. V podstatě častým cévkováním se rozšíří bez krvavého zásahu. Ten gel, co do něj před zavedením namočí tu trubičku, může být s anestetikem. Nechte si to vysvětlit, na to máte právo. Jinak pijte čistou vodu a urologické čaje /střídat druhy/. Čím víc je moč koncentrovanější, tím víc po zákroku může močová trubice pálit.

hodnocení

0x

Loni jsem ležela na urologii dokonce hned 2x. S jiným problémem. Ale všechny ženy co tam se mnou byly říkaly, že na to chodí jen v celkové anestézii.

Nechci vás strašit, ale já bych šla na tento zákrok taky jen v narkóze po všem co jsem tam viděla i slyšela.

Ale zas na druhou stranu asi váš lékař ví co dělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cévkování moči

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]