Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Razítko pošty na dopise,značí jaké datum

Od: lumy odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Je tu někdo kdo ví při jakém úkonu se na poště razítkuje zásilka?

Jde mi o to že mi v pátek přišel dopis z úřadu,Na zásilce je razítko 27.1. a hlavička úřední listiny je 3.1. a dle dopisu se mám dostavit do 8 prac.dnů na úřad! Tak ted nevím kde se zásilka měsíc povalovala a doufám že nebudu mít problémy s úřadem.Jdu to zítra řešit.

Tak jestli se razítkuje zásilka při příjmu na poštu nebo nějak v průběhu kdy jí tam mají,nebo až těsně před roznosem do schránek.

Díky předem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Zásilka se razítkuje na poště ihned po podání na přepážce, nebo při doručení ze schránky na poštu.

slon
hodnocení

2x

Rozhodující je razítko na obálce, do ní nikdo nevidí. Na poště to razítkují při podání v ten den.

lumy
hodnocení

Děkuji,také jsem si to myslel že se to razítkuje při podání na poště.Takže se jim psaní asi týden zaseklo na poště.Jeslli je rozhodující razítko na psaní,tak do 8 prac.dnů se ještě vejdu.Sranda je že onen úřad sídlí asi 100m od mého bydliště.Jednou mi od nich šlo jen informační psaní přes měsíc...

Díky.

kmet
hodnocení

2x

Samozřejmě záleží kdy jste si dopis převzal, kdy byl doručen. Nemá přeci smysl počítat oněch 8 dnů z jiného data. V případě nepřevzetí běží od dalšího dne od vyrozumění o zásilce desetidenní lhůta, na jejímž konci se má psaní za doručené (není-li svátek) a oněch 8 dnů by běželo od tehdy. V případě, že to úřad povolil, je možné zásilku i vhodit do kastlíku = doručeno + 8 dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]