Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shinjeonji - zkušenosti

Od: obycejnyclovek odpovědí: 31 změna:
Ahoj. Už rok se zúčastnuji kurzu od Shinjeonji zaměřený na studium Bible. Chtěl jsem již odejít ale pořád mi to nejde a za tu dobu jsem navázal i vztahy. Evangelistky radí ale proč každý den je neustále nějaká otázka na víru, i když chci jít třeba na jídlo nebo nemám jinam a nemyslet stále na to? Jsou i jiné věci přeci.
doplněno 23.02.23 10:26: Pro všechny, kdo studuji nebo chtějí studovat, přečtěte si vše.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mladí křesťané zde studují Bibli ve velmi přátelském prostředí, aniž by mohli poznat, že jim sekta systematicky lže nebo že se mezi nimi pohybují falešní studenti jako Rastislav Čižmár, který je jedním z těch, kdo stojí za rozmachem této sekty u nás a na Slovensku.

Falešní studenti jsou navíc s pravými studenty spárovaní, aby společně sdíleli přijaté poznání. Kromě nich mají studenty na starosti tzv. "evangelistky", jakési asistentky lektorů, které navíc nesou studenty jako "ovoce". To vše slouží rovněž k zamezení kontaktu s jinými studenty, ale také pro kontrolu toho, zda student nezačíná o něčem pochybovat. I proto jsou studenti nabádáni k tomu, aby o studiu Bible nikomu neříkali, ačkoli mají zároveň postupně doporučovat blízké, kteří by mohli mít pro toto "vzácné slovo otevřené srdce".
Pokud někdo zvenčí studenta před touto sektou varuje, začnou ho evangelistky spolu s přidělenými falešnými studenty přesvědčovat na základě veršů z Bible a ujišťovat, že se je pouze snaží svést zlý duch, ať už prostřednictvím blízkých, kněží nebo médií. Varování (nejen) /...

a další zde Korejská sekta Sh/...

pryč od nich!

obycejnyclovek
hodnocení

Ano. A jakákoli zmínka o možné sektě je hned vyvrácena a vyargumentovana. Ale v Bibli je pasáží hned několik o této problematice. Navíc je vždy dána každému svobodná vůle.
A nábor členů za pomocí sympatických lidí; dobře může těm být záměr skutečného přátelství nebo snahy o to ale spíše hodně naučená strategie.

mate59
hodnocení

4x

Vymyjí vám mozek,rychle pryč.V poslední době se již vícekrát upozorňovalo na působení náboženské skupiny Shincheonji [Sin chon dži], která loví zejména mezi mládeží a i mezi příslušníky různých křesťanských církví. Pro získání nových členů používá manipulativní techniky, často lži a pomluvy. Dopad je již velmi citelný. Dochází k rozvratům rodin, vyssání finančních prostředků členů atd.

Díky skupině lidí, kteří mají nějakou osobní zkušenost s tímto náboženským hnutím, se podařilo vytvořit a spustit nový informační web o tomto korejském "hnutí":

shincheonjibezprikras.inf/...

obycejnyclovek
hodnocení

já to vím a četl jsem to vše. Mám i strach jim říkat jako posledně o manipulaci,.protože uargumentuji tím, že i "ryba z moře vytažená" nechce tento proces ale je podle nich třeba. Já na jednu stranu díky kurzu znám více Bibli a něco v životě překonávám,.na druhou se to podepisuje na vztahu doma a to nedovolím. O vymyvarne jsem říkal také taktně.
mate59

Doporučuji se s nimi víc nekontaktovat a vše přerušit.Jestli máte potřebu studovat bibli, jsou např. mládežnické křesťanské/katolické,evanjelické.../spolky kde vás rádi uvítají a nebudou vás opantávat jako sekty.

obycejnyclovek
hodnocení

To jsem měl udělat, ze zdvořilosti jsem to neudělal a jsem v kontaktu stále.
obycejnyclovek
hodnocení

Musím přidat další poznatek, který chci sdělit a trochu zde rozvést. Myslel jsem si, že mě toto studium dává nějaký řád v sobě , který potřebuji pro úspěch. Řád jsem si vytvořil ale postupně (žijí s jedním rodičem) se toto studium začalo projevovat na vztazích doma a ze strany rodičů začalo ovlivňovat náš vztah. Mrzí mě, že jsem na první varování toto nerespektoval a obával se toho, že když tam nebudu docházet, nebude to dobré a cesta do "Božího" království nebude. Když to vezmu kolem a kolem, cítil jsem se mnohdy zvláštně, když nebyla lekce a dny byly divné,dokud nebyla a já najednou věděl, zs to má cenu (v době, kdy jsem zvažoval jedno velké životní rozhodnutí,které stále zvazuji ale už s lepším rozmyslem. Mamka mě varovala, že je toto se*ta a táta si nepřál účast na webináři. Já jsme šel přesto a paličate, že to musím dokončit atd. I včera jsem se připravoval na lekci a studoval až do extrému a migrény. Bohužel,když jsem sdělil mamce, že něco musím udělat. Zde nastal zvrat a já malém skončil na ulici.. Kvůli studiu si rodinu rozbít nedám a vztahy doma jsou pro mě důležité, protože naši pro mě udělali to, co nikdo na světě. Musím to napravit a dát dokupy vztah s mamkou a tátou, abych to napravil a nehrozilo to,co jsem psal a nechci říkat co ještě. Na jednu stranu evangelisté dávají péči a evangelistky ale abych kvůli tomu, že jsem musel jít ze školního srazu v době, kdy začala lekce a evangelista volal, že se modlí za mě, abych byl s Bohem a ne s lidmi na srazu.. Víte já jsem věřící člověk ale nejsem hloupý, abych toto, byť jsem to načas potlačil nerozpoznal. Chci zachránit vztahy doma,protože jinak.. Myslíte, že zablokovat kontakty bude ok se členy tohoto uskupení? Já upřímně důvod řeknu ale budou to telefonáty,. lámání a další..

pokud máte ještě trochu zdravého rozumu tak honem pryč...telefon se dá změnit...a to ostatní udělat tak aby jste se jim vyhnul...pokud se rozkmotříte s rodiči tak Vás to bude mrzet do konce života...

obycejnyclovek
hodnocení

kornel@ Já si telefon nechám, mám toto číslo rád ale oni to snad pochopí, kdyby byli v této situaci. Prý pronásledování pro víru... Pronásledování od rodičů, co to je tohle? Ty lidi tam musí být hodně zmanipulování.. A když jsem o tom začal, tak to bylo něco panečku,když jsem si jím tohle dovolil zmínit. Bylo mi nabízeno odejít už minulý měsíc od nich, měl jsem to udělat.
p23®

Odejít a žít v pohodě. Vždyť máte svůj mozek. Nepotřebujete řídit.

hodnocení

2x

Někde jsem už před dávnými lety četl, že na nachytání na tyhle blbosti jsou nejvíce náchylní středoškoláci a vysokoškoláci. Normální vyučenec je rovnou pošle do prdele. Nemají potřebu poslouchat nesmysly a nechat se oblbovat.

sinbet

Právě. A nepochodí ani u zvířectva, ptactva, atd. vzhledem k jejich nepatrnému zájmu o existenciální otázky.

michaela*
Cieľom siekt sú hlavne vysokoškoláci, mladí. Sekty chcú mať vo svojom spoločenstve múdrych, výkonných a snaživých ľudí. Náchylní im podľahnúť sú práve inteligentní, verní ľudia, ktorí túžia po poznaní. Do rúk zhubných náboženských hnutí, siekt sa dostanú ľudia , ktorí si myslia, že im sa to stať nemôže. Že oni by na niečo také nenaleteli. Manipulácii uniknete len vtedy, ak si uvedomíte, že aj vy sa môžete stať jej obeťou.

hodnocení

1x

Stejně jsi nějaký divný když ani neznáš jméno sekty kterou se snažíš uctívat.Není to žádné náboženství,asi už máš vymytý mozek,ale nebezpečná sekta jménem Sinčchondži.

obycejnyclovek
hodnocení

Ještě tu mám takový dodatek. Na kurzu se psal už druhý test. Žádnou novou duchovní rodinu zakládat nechci, rodina je vždy jen jedna. Argumenty jejich o tom, že jejich učení narušuje vztahy? Odpověď: Věřící byly pronásledováni také.. Vytrvejte, nenechte si našeptávat nic od druhých, protože jim to říká S... Neustále zprávy typu "co sis duchovně uvědomil". Zajímalo by mě, co dělají za práci kromě toho.
optimista
okamžitě je pošli do prde*e !
vymyjou ti mozek, nestalo už se tak?.
obycejnyclovek
hodnocení

Ne ale dal jsem si ještě schůzku s evangelistou. Pff, nebyl tlak na to, abych chodil na lekce ale říkal, abych nevzdával před koncem kurzu nic. Prosím Vás, já vždy věřil v sebe a věřím stále ale v době, kdy jsem dostal výpověď z práce jsem chtěl poznat více Boží slovo. Teď spíše chci klid od nich a vypadá to, že to půjde i domluvou. Prokoukl jsem ty taktiky a "confrmation biases" v překladu, na kterých to je postavené. Ale i tak mám po té schůzce pocit (mimochodem nechtělo se mi tam) že tam nemám být. Lháři to jsou a nemají ve skutečnosti dle mě zájem o lidi.
obycejnyclovek
hodnocení

Ano, to máš pravdu. Pošlu.
Včera jsem měl schůzku se členem a nechtělo se mi tam a už jsem dopředu cítil,že nejsou upřímní. Naštěstí mi nikdo nic nenutil, jen dával doporučení.

obycejnyclovek
hodnocení

Další otázka na věřící. Je mezi Vámi někdo, kdo by si troufl tvrdit, že ostatní náboženská společenství mají "půdu" v Babylonu? A jen jedno uskupení má pravdu?
michaela*
Ahoj, ako to dopadlo? Podarilo sa ti od nich odpútať?

111®
hodnocení

0x

teda tvý starosti ti nezívidím...žij si svůj život..a kaěli na sekty a náboženství, stačí když věříš v sebe..

obycejnyclovek
hodnocení

Je to ta nejlepší možná varianta. Žádné výčitky svědomí.
111®

tak vyřešeno...

obycejnyclovek
hodnocení

Pardon ale není. Studium již dokončuji ale zaráží mě evangelizační seminář. Věřím v Boha ale zaráží mě několik věcí, se kterými nesouhlasím.

milty
hodnocení

0x
Pokud upřímně věříš v Boha, tak až budeš sám, tak ho upřímně ze srdce popros aby ti ukázal pravdu. Bůh s lidmi nemanipuluje. Když budeš chtít tak odejdi není to podmínka spasení. Člověk zhřešil před Bohem skrze smilstvo, lhani, braní Božího jména nadarmo a dalších hříchů a jedině jak se může přiblížit k Bohu je skrze krev pána Ježíše. To je i jediná podmínka spasení. Taky se můžeš modlit, aby ti Bůh dal moudrost rozumět správně Bibli, protože to co oni učí je špatný výklad Božího slova.
cif

Jak skrz krve? Vysvětli.

Jo a taky, kterého boha myslíš?

milty
hodnocení

0x
Neboť tak Bůh miluje svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Jan 3:16
Každý kdo upřímně lituje svých hříchů a věří, že za něho zemřel pán Ježíš, který byl třetího dne vzkříšen má život věčný.
Těm však, kteří ho(Ježíše) přijali,dal pravomoc stát se Božími dětmi, těm, kteří věří v jeho jméno. Jan 1:12

hodnocení

0x

Já to "Shinjeonji", nějak nepochopil, o co vlastně v důsledku jde, chvilku jse gůůglil. Je to nějaká korejské nábožensví, sekta, která si upravuje a vykládá význam bible tak, aby to znělo jak potřebují, a člen není schopen si to ověřit, je to přesvědčivé. Používají ke kominikaci i WhatsApp, členy přes něj kontrolují, ským se stýkají, kde jsou, apod. klidně každou hodinu... A tak dále, ale nikde jsem nevyčetl, jaký prospěch má tak "sekta"ze všech členů? Prý odevzdávají "destátky", pokud mají, avšak zároveň vyvýjejí natlak na členy aby se tak nějak vzdálili blýzkým, a s nikým kromě nějakého osobního "jiného člena"nic nekonzultovaly a podobně. Nač někdo vynakládá tolik snahy, aby udržel takovou komunitu lidí? Z čeho ta sekta žije, má prostroy, a podobně?

doplněno 16.10.23 20:38:

hodnocení

0x

.Jestli už končíš studium tak by ti nemělo v hlavě vrtat pár věcí,ale asi padesátkrát více věcí.Jestli tam ty rozpory nevidíš tak potom už jen Amen s tebou.

obycejnyclovek
Prosím tě, @hanys jak jsi na to přišel? Já jsem studium dávno dokončil koncem června a viděl jsem hodně věcí, které mi v tom neseděly a rozpor byl v pojetí Knihy Zjevení podle jejich výkladu orientovaný na Svatostánek.
Pravda je ta, že vše se má dít rychle a nic neodkládat.

Píšeš to v první větě akorát jsi ten název trochu zkomolil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]