Může velké množství exkrementů ve střevech způsobovat diskomfort?
Od:doohmig92odpovědí:5změna:
Například při sezení... Myslím spíše bolest nebo nějaký tlak, než to, že se vám chce na velkou... Díky doplněno 04.02.23 09:31: Proč se ptám... Občas se přejím a poté (třeba ještě den poté) mě při sezení bolí pozadí a cítím takový divný tlak po celém těle...
Když vím, že se mi chce na velkou a "nespěchá to", pociťuji určitou nepohodu. U mne dokonce až psychickou. Nevím proč, ale při "nepokoji v břiše" mi pomůže jedna syrová mrkev, na uklidnění vnitřku.
Urcite ano. U me spis i psychicky diskomfort. Necitim se psychicky dobre kdyz mam v sobe hovna. Jakmile se vyseru poradne tak se citim hned lip fyzicky i psychicky.
Tak neseď a běž to vyklusat. Zrychlí to střevní peristaltiku. Jinak to ještě nejsou exkrementy, nýbrž trávenina - chymus. Podle toho, co sníš, tak vznikají ve střevech více či méně plyny. Ty dovedou tlačit i pořádně bolet.. Pokud tě bolí přímo v oblasti konečníku, tak to mohou být i hemoroidy. Těm taky dlouhé sezení nesvědčí. Obecně k trávení prospívá vláknina, čili dostatek zeleniny, ovoce, cereálií. Ideální jsou prý pro střeva kroupy a pak kvašené potraviny, jako kysané zelí a kefír / né naráz/. K tomu více pij a sportuj a bude Ti líp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.