Nejste přihlášen/a.
Věděl by prosím někdo znalý rychle (v pondělí ráno už si známý může sám zavolat na pojišťovnu, i když nevím, zda mu to řeknou), zda je nárok "na pojišťovnu"
1) (při odběru krve, tedy ne samostatný náběr) nárok na zjištění vitaminů D v krvi na pojišťovnu, i v neindikovaných případech? Tedy nemám vícečetné zlomeniny apod? Jde mi o to, abych věděl, jestli mám zobat decko a nebo už mám dost.. A saturovat organismus zbytečně mi nepřijde optimální.
2) nárok na obezitologickou poradnu, i když nemám dosud potvrzenou cukrovku?
jak plyne z dotazu, tak obvodní lékař mu prý sdělil, že 1) je za poplatek 500, a 2) že to je jen pro cukrovkáře.
doplňuji, pacient zhruba 50 let 135 kg. Jelikož jsem mu 1) a 2) prý mylně poradila (a byl za hlu. před Dr.), tak mě zajímá, jak to je "Černé na bílém", třeba osoba vo se vyzná v číselníkách úhrad zdravotních pojišťoven tu je, a pod.
Ps: Mám za to, že některé úkony jsou u některých pojišťoven, z důvodu prevence, 1x za rok uhrazovány. Tak jestli bychom to mohli zde rozebrat. A prosím řešit pouze meritum a ne jiné nápady, že si to může udělat za poplatek někde nebo... Děkuji.
Zaklad je hlavne schudnut pod dozorom lekara, zakladny manazment spravi aj obvodny lekar. Ak ste napriklad strojar a kreslite vykresy noveho traktora, ako by sa vam pacilo, ak by vam zakaznik zacal hovorit, kde mate dat aku skrutku a ako a kde zmerat hrubku plechu?
Lekar na skolu na to, aby posudil kedy je ake vysetrenie indikovane a teda ho plati poistovna. Nevidim dovod, aby laik riadil lekara, ake vysetrenia ma absolvovat. Ak chce laik viac, nech paci, zaplati zo svojho.
Tak o tom nepochybuji, že ti doktor napíše cokoliv, ale otázka zněla jinak...
zda je to dobrý telné pro doktora, když nemá nějaké infikátory... tedy žena po padesátce, nebo někdo z mnohočetnými zlomeninami
Mimochodem ten Vigantol je na doplatek? Kolik se cca doplácí a kde?
Vigantol je celý na pojišťovnu a indikovaný případ je vlastně každý, protože v našich krajích každý, kdo ho nebere, má vit.D kriticky málo.
Aby měl člověk dost vid.D ze slunce, musel by se vystavovat v létě slunci bez krémů s UV filtrem, mít dostatečně mastnou pokožku svým přirozeným kožním mazem, což bývá problém u starých lidí a hlavně se po tom vystavení slunci den dva neumýt, jinak to co sluníčko přeměnilo, kůže nevstřebá. Takže bezdomovec či silničář neholdující hygieně je ideál.
Pro papírové doporoučení na obezitologii ať si řekne praktickému lékaři, pak to bude na pojišťovnu. S těmito hodnotami ho nikdo neodmítne. Některé poradny to dělají i bez doporučení, je třeba se tam zeptat.
D vitamín mu taky naberou pouze na žádanku lékaře, a tomu pak přijde i výsledek. Pak je to bezplatné. Pokud si zaplatí cca 1500,- pak to mnoho laboratoří dělá na přání pacienta za úhradu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.