Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Infekce penisu

Od: mandlovatycinka odpovědí: 20 změna:

dobrý den, je to poprvé co neco takoveho řeším, je mi 18 a bojím se s timhle k praktickému lékaři, navic po přestěhovaní ze 70km dalekého města mě to potrvá než najdu novýho obvoďáka.

řekl bych že mam infekci penisu (balanitidu)... při doteku mě to bolí a je to i divně zbarvený pod předkožkou, nevíte někdo jaký přípravek, lék, olej, mastičku pořídit online z lékárny? na internetu jsem se dočetl že je na to tak 1000 přípravků a každý používal něco jiného.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Obvoďák, urologie, kožní. Je to jedno.

Jestli myslíš, že ho v životě budeš potřebovat, tak lékaře, ne rady z internetu

tj
hodnocení

5x
1) Jít s tím k lékaři.
2) Jít s tím vážně k lékaři
3) Pokud stejně ne, tak jako amatér bych zakoupil mast (myslím) Canesten. 100% sexuální abstinence (i sebeusp.). Pravidelně denně ráno i večer umýt antibakteriálním mýdlem Protex-Ultra, každý den po umytí a opatrným osušením toaletním papírem namazat na noc krémem a nechat působit. A také by bylo dobré důkladněji po potřebě oklepat, příp. také nějak osušit, když to jde, protože zbylá moč vám to zhoršuje. Pokud se nebude stav lepšit, nebo to za týden nebude vyléčené, tak k doktoru v každém případě.
.
Vím jak se tazatel cítí. Mám to stejně. Také bych si raději zkoušel nejdřív zastavit tepenné krvácení sám doma, než abych s tím šel k lékaři. :-D

hodnocení

3x

1) existuje něco jako lékařská pohotovost

2) těch 70 km není zase tak moc

mandlovatycinka
hodnocení

tak pohotové to není.. nebo doufám snad, neovlivňuje mě to nějak zásadně že bych nemohl klidně žít během dne. nevím nejsem doktor, já ani nevím jestli to mám nějak akutně řešit, jenom vím že když stáhnu předkožku, tak v tu chvíli to vadí.

chodí se na pohotovost s většími "blbostmi". Raději to nepodceňuj. A jak radí jiní, i telefon na libovolné z těch specializovaných oddělení pomůže nasměrovat na správnou cestu.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, infekci jste si diagnostikoval sám a asi podle fotek na internetu. Takže, přetáhnout "obrubník", omýt "šulínka" vlažnou vodou (bez mýdla), řádně osušit, aby nezůstala vlhkost a toto dělat opakovaně, až uvidíte zlepšení. Jestli se Vám tvoří za obrubníčkem "tvaroh", tak ho tímto také umyjete a uvidíte zlepšení. Zdravím!

doplněno 06.02.23 19:20:

mandlovatycinka - tak co? Zůstal na svém místě nebo uhnil? Pomohla zvýšená hygiena? Už je to v pořádku?

Případně místo té vody použít heřmánek. Krátce povařit heřmánek ve vodě (jako na čaj), nechat schládnout a používat na omývání. Léčí - má protizánětlivé účinky.

hermanek-pravy.cz/...

tj
Vlažná voda bez antibakteriálního mýdla se používá, když se nejedná o přemnožení cizích bakterií. Ty je třeba nejprve hubit, poškození infekcí zaléčit a až poté si může budovat nějakou dobrou mikroflóru bez vysušování pokožky... Na to nemusím být lékař, to je logické. To už je lepší i ten heřmánek, než obyč voda z kohoutku.
ben®

tj - Vy jste ten tazatelův penis viděl? Já nikoliv, tak nevím o jakou infekci (a jestli vůbec) se jedná. Tazatel rady dostal a nyní už je to jeho věc. A ten heřmánek, jak zde psal kolega, je dobrý nápad.

hodnocení

2x

Zapařené a nemyté. Pomůže sypaný heřmánek. Udělat odvar a ve vlažném máchat minimálně 15 min. Za tři dny se to zlepší.

hodnocení

1x
A nemáš mykozu? Na to pomáhá třeba clotrimazol.

hodnocení

1x
Hodláš čekat, až ti uhnije úplně? Mazej k nějakému kožnímu apod. Když tam zavoláš, domluvíš se s nimi na návštěvě popř tě nasměrují správným směrem.

ggg
hodnocení

1x

Kams ho zase strkal?

Nemusel ho nikam strkat, pouze podcenil pravidelnou hygienu. Pod předkožkou jdou žlázy, které vylučují sekret a pokud se pravidelně tato oblast neumývá, tento sekret způsobí uvedený zánět. Pokud má chlap pravidelný sex a není čuně, tak se to nestává. :)

hodnocení

1x

Doktor je od toho, aby ti pomohl, my tady budeme akorát hádat. Doktor ti ho neutrhne, infekce může.

pb®
hodnocení

0x
Zeptej se maminky, třeba si z tvých dětských let zánět předkožky pamatuje. Já ano, syn to měl jako batole několikrát, stačilo mazat antibiotickou mastičkou a bylo po problému.
ben®

pb - věřím. Problém je, že tu mastičku (ATB byť ve formě masti) lékárna neprodá bez receptu (takže nakonec by tazatel stejně musel za doktorem).

pb®
To neprodá, ale třeba je doma nějaký zbytek Framykoinu z jiného zdravotního problému.
liska5

Aspoň koupat v růžovém roztoku hypermangánu. Více pít čistou vodu, ať to nedráždí koncentrovaná moč.

jkk42
hodnocení

0x

Jdi k doktorovi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]