Nejste přihlášen/a.
Zdravím , v prosinci mi byla přerušena insolvence na vlastní žádost na 1 rok . V lednu měl přijít doplatek rodičáku 100 000 , insolvenční správce mi al napsal , že častku převádní na účet majetkové podstaty . Má otázka tedy zní je možné že tento doplatek mi , můžou vzít i když mám insolvenci pozastavenou a ještě k tomu doplatek z rodičáku snad nepoužiji na sebe ale pro potřeb mého dítěte? Dík za pomoc
Pokud se nemýlím, tak při schváleném přerušení insolvence má dlužník možnost neplatit po dobu přerušení splátky, ale mimořádný příjem (a do toho doplatek rodičáku patří, podléhá exekucím) použít k úhradě jistiny lze. Rodičovský příspěvek není dávka pro dítě, ale na základě ZP dávka pro rodiče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.