Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revolut - Směna cca 20 000 €, plán prémium

Od: jiri45 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
chci provést směnu deviz (CZK->EUR )cca 20 000€ a chci si zaplatit plán prémium, abych měl převod bez poplatků, ale pak ho chci ihned zrušit. Revolut garantuje, že když ho budu mít méně než 14 dnů, tak mi vrátí peníze, nebude si něco účtovat když u něho provedu směnu v plánu prémium a pak z něho odejdu zpět na plán standart?
Předem děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gurumeditation
hodnocení

5x

Pane kolenovrt, rozumím vaší otázce, ale opravdu nevím, jestli takovou vychcanost, tedy když už ten plán využijete na max. ku svému prospěchu, tak jestli takovou vychcanost rev. překousne a peníze vrátí :) To si budete muset vyzkoušet a nebo se zeptejte ve specializovaném fóru, mohl by to vědět dalibor chvátal a nebo patrik chrz, Ale ten je spíš expertem na tuzemské Držgrešlelování.

Každopádně výsledek této vaší operace nám dejte vědět :))

Mimochodem, kolik touto operací proti té Monnaie tě cca ušetříte? Stojí vám těch pár stovek za ten stres? Taky vám můžou na tom revolu tu ty peníze stopnout a budete dokazovat, kde jste je sebral.

dneska k tomu stačí fakt málo, třeba jméno podobné s nějakým oligarchou. AML rulez

jiri45
hodnocení

Je mi jedno jestli ty cca 200 vrátí, klidně ať si je i nechají, ale chci vědět jestli by to tak šlo
gurumeditation

A opravdu si myslíš, že tady na tomto fóru se v rozumném čase dozvíš exaktní odpověď? Rychlejší bude, když si to vyzkoušíš. Anebo si s někým dohaduješ v hospodě a nebo se ti tím někdo pochlubil anebo proč to řešíš? Je to příliš specifická věc na to, aby to někdo věděl najisto.

Včera to mohlo projít a zítra to neprojde

hodnocení

0x
Proč si to nevyměníte v aplikaci monetě, je tam výhodnější kurz a žádné poplatky?
doplněno 03.02.23 19:59: poradte.cz/...
jiri45
hodnocení

Ne, tam opravdu není výhodnější kurz, na Revolutu je 23,83 za Euro a na Moneťe cca 24,65 za euro, takže tam to kupovat nebudu.
gurumeditation

23,9214 Teď

Ale musíš si v monetě zaktivovat funkci směnárna (mít eur účet)

Ještě se musíš hodně učit...

ps: podobný kurs půjde vyjednat jak v dealingu Komerční banky, tak České spořitelny. I když možná, až od 500 000, už nevím přesně, zavolej do ČSOB a KB banky že chceš číslo na Dealing. Ale musel bys u nich mít jak eur tak CZK účet

také můžeš zkusit exchange cz nebo easychange cz

Revolut - Směna cca 20 000 €, plán prémium
jiri235
hodnocení

(jiri45)Nechápu proč tady musí být každý tak toxický, někdo se na něco zeptá a hned je něco špatně. Kdybych to chtěl dělat u Monety tak si u ní musím zakládat zbytečně další účet i když vím, že to jde online a vyjde mě to o cca 2500 korun dráž, udělám to přes ten revolut a uvidím jak se to vyvine. A ještě to furt vychází lépe přes ten Revolut i kdybych měl zaplatit ten dvouměsíční poplatek který mě vyjde na cca 350 Kč, je nutno něco umět, ale taky umět počítat. Snad si nemyslíte, že banky na tom nechcou vydělat, Revolut na tom taky vydělává, ale né tolik, zvažoval jsem i Roklen anebo Wise.
gurumeditation

Reagoval jsem na tvůj nepravdivý kurz v monetě.

nevím, kolik stojí hodina tvého času. Já účtuji 2000.

jestli se ti vyplatí šaškovat kvůli 200,- tak co přesně chceš slyšet? Že chceš dělat obchod půl milionu a řešíš dvě stovky? toxic :)

ps: popravdě, já bych se styděl zadávat takto vychcanou otázku, to snad ani není možný... jak si koupit zbíječku, udělat si rekonstrukci bytu a pak jí ve 14 denní lhůtě jít vrátit, to byl taky tvůj dotaz? :)

A mezitím co tady řešíš nesmysly, tak se ti ten kurz pohraje o víc než ty 350 Kč

umět počítat ti je dobrá věc, ale chtít slevu až na dřeň a přitom riskovat komplikace, no nevím nevím, už jsi slyšel o tom, jak revolu t blokuje lidem peníze? No tak abys pak nebrečel

Je to výhodnější. Když jsem se díval ve stejný čas,tak Moneta směnárna vyšla líp. Ono ten revolut nebo wise tak trochu kecá, protože poplatek má zaúčtovaný jinak. Nesmíš se dívat jen na kurz. U monety žádný jiný poplatek není a peníze jsou okamžitě k dispozici. Ale když nechceš radu,tak nech být.

gurumeditation
hodnocení

0x

To ty jsi to začal operovat kurzem v Monetě a uvedl nepravdivý kurz v monetě 24,65 vs 23,92 skutečnost

A je jasné že u fintechu si mohou dovolit menší marže, v té Monetě kurz 24 65 co jsi tu sám napsal, na přepážce bys stejně nedostal protože tam nemáš účet, dostal bys kurz valuta, a u čerpací stanice tank ono je kurz valuta prodej 24,00 tedy výrazně lepší

Jako sleva joo, ale uvědomit si také možná rizika a komplikace a časové náklady s fintechy...

jestli chceš nejlepší kurz, tak si to vyměň na Forexu :-D

A tady si počti, jak ti na revolutu bloknou :)
google.com/...

jiri45
hodnocení

Já jsem uvedl nepravdivý kurz jo? Na webu ho píšou ve svém kurzovním lístku, nemůžu za to, že Moneta nezveřejňuje kurz, který má ve směnárně pro lidi, kteří u nich nemají účet.
U monety to směnárna neuvádí, protože se kurz neustále mění. Ty ho uvidíš až ve směnárně on-line. kurz je střed plus cca 20hal. Revolut taky uvádí aktuální kurz dle dat z burzy,ale poplatek je schovaný.

ml1
hodnocení

0x

A nebylo by jednodušší to vzít přes klasickou směnárnu, minulý týden bylo euro za 24,03. Nevím jak Revolut, ale wise obvykle nevychází výhodněji (spíš jsem si chtěl ušetřit to nošení korun z banky a eur do banky, ale vzdal jsem po několika krocích to jejich ověřování a peníze jsem vybral a směnil hotově). Ale mým záměrem při těchto pokusech bylo vyměnit 5000€ což se ještě docela dobře dá provést hotově. Minulý týden jsem měnil z tohoto pohledu prakticky drobné (€350) na malý výlet do zahraničí, i když při tomto kurzu bych si mohl vyměnit víc, než někoho napadne, že by se silnou korunou měl něco dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]