Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel a vyšetření karpálů

Od: karpal odpovědí: 9 změna:
Zdravím. Pracuji v jednom řetězci. Vedení nám oznamilo, že všichni zaměstnanci musí jít na vyšetrení karpálů a ten kdo "neprojde" bude bohužel odejit.Všichni musí donést výpis od svého lékaře, s ním k podnikovému a pak na vyšetření karpálů do místní nemocnice (tam nejde o podnikového lékaře).
Ti co na vyšetření byli tvrdili (moc jsem tomu nevěřil) že naprosto všem doktor tvrdil, že bohužel výsledky nebyly příznivé...ale kdyby
mu ukázali jak moc o práci stojí tak by s tím něco mohl udělat. Všichni tedy říkaly že mu přinesly lepší kafe,lahev nebo jiné dárky a hned při dalším vyšetření byli způsobilí.
Já u doktora byl dnes a řekl mi to samé. Že výsledky "bohužel", ale že by s tím mohl něco udělat "kdybych mu ukázal zájem". Doslova mi řekl: "víte o tom, že taková whisky dokáže vyléčit i karpály"?
Žádný papír o vyšetření jsem nedostal. Ten prý dostanu až příště-prý bude testy opakovat v pondělí a uvidí.
Chci se zeptat. Setkal jste se někdo s podobným postupem? Je to dnes běžné? Jak může doktor ovlivňovat výsledky vyšetření? U nás to takto probíhalo zatím u 12-ti lidí a každý nosí protože se bojí o práci.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

12x
Asi bych se zeptal vedení nemocnice, jaky má názor na tyto léčebné metody ...

hodnocení

11x
Jestliže při absolvování vstupní prohlídky jste byl uznán jako zdravý a teď máte podle podivného doktora špatné karpály,tak bych mu řekla, že ať to napíše a já to budu uplatňovat jako nemoc z povolání.Myslím,že by si to doktor rozmyslel i bez whisky.

hodnocení

3x
Škoda,že když jste od kolegů věděl,jak to u doktora probíhá,že jste se na to nepřipravil a nenahrál si ho.

etana*
hodnocení

3x

Mně se to všechno nějak nezdá. Důvody: zaměstnavatel by tímto postupem ušil bič jen na sebe a každý, kdo by prokázal, že před nástupem "karpály" neměl a teď je má by mohl žalovat řetězec za nemoc z povolání. Zadruhé, odkdy se úplatný doktor, který se nestydí si o něco říct a riskuje svou kariéru spokojí s nějakým pitomým kafem nebo flaškou? Takový by si řekl o peníze. Zatřetí, v dnešní době, kdy má každý mobil s diktafonem a kamerou by ho někdo už dávno natočil a udal či začal vydírat. Začtvrté, jak "odejit". Někoho vyhodit ze zdravotních důvodů není vůbec legrace a hlavně, při nemoci z povolání nebo i jen ohrožení touto nemocí má zaměstnanec nárok na 12 měsíčních odstupného...který řetězec je tak tupý, aby místo dvou či tří platil dvanáct?

Bylo by vhodné, kdyby tazatel konkretizoval řetězec a tu nemocnici...zatím ho beru hodně, ale fakt hodně s rezervou.

hodnocení

1x

Je to sprosté ale napadlo mě pořekadlo dáš poznáš nedaš též poznáš

Jako dítě jsem měla knížku s říkadly a obrázky Josefa Lady. A tam byla následující moudrost:

Kdo mně dá, pojede na zlatém koníčku do nebe.

Kdo nedá, pojede na prašivé svini do pekla.

Mělo to zřejmě nějakou souvislost s církví /páni faráři také rádi brávali/, ale myslím si, že je to pravda i v ostatních profesích. *smich* Jaga.

ml1
hodnocení

1x

Nešlo by zkusit vyšetření u jiného lékaře, měl by na to být nárok. Ovšem doktoři drží při sobě (je to neskutečná mafie), takže výsledek asi nebude nic moc. Jen mě překvapuje, že něco takového dnes v době hojnosti ještě probíhá, dneska se přece neuplácí v naturáliích, ale v penězích, je to univerzálnější.

hodnocení

0x

Problémy s karpály má hodně manuálně pracujících lidí. Ale je mi divné, že máte všichni jen jednoho lékaře. Tím nemyslím podnikového, ale toho prvního, jak píšete "svého", zřejmě tedy obvodního. To se mi zdá nepravděpodobné, ptala bych se proto nejprve kolegů, kteří chodí jinam k lékaři, jak vyšetření probíhalo tam u nich.

Bohužel, korupce stále kvete a ve zdravotnictví snad nejvíc. Zažila jsem také na vlastní kůži. A pokud si budete někde stěžovat, vězte, že "vrána vráně oči nevyklove." V drtivé většině případů se to zamete pod stůl.

Je to asi nepěkná rada, ale pokud jste v pořádku, práci dělat můžete, jste tam spokojený s prací, kolektivem i výdělkem, asi tych tu whisku obětovala. A to nejsem příznivcem podplácení. Ale co chcete dělat jiného? Být propuštěn ze zdravotních důvodů a hledat si novou práci? *ee* Pan doktor si škubne volátkem a Vy získáte dobrozdání, že ve své práci můžete pokračovat.

Problém vidím v tom, že vedení chce zřejmě snížit počet zaměstnanců, je jim líto odstupného a tak to uhrávají na zdravotní problémy. Nepříjemné, nemravné, ale pokud na ně někdo neskočí /což v naší zemi není pravděpodobné/, mohou si dělat, co chtějí. Je to tak, bohužel. Jaga.

Nikde nepíše, že praktického lékaře mají stejného. Od svého praktického lékaře jen přinese výpis firemnímu lékaři a ten všechny posílá na vyšetření jednomu "odborníkovi" do nemocnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]