Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pangamin a tloustnuti

Od: veru* odpovědí: 10 změna:
Dobry den, pred ctyrmi mesici jsem zacala brat pangamin (pivovarks kvasnice). Od te doby se mi zda, ze jsem zacala hrozne jist a take jsem dost pribrala. Brat ho musim kvuli akne. Beru ho 3x 4 tablety denne vzdy pred nebo po jidle. Nevite, co by pomohlo, abych po nem nemela takove chute? Myslite, ze by pomohlo zapit treba tesne pred spanim tech dvanact tablet naraz? Nebo by to stejne pusobilo dalsi den?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pangamin není jediné řešení na akné. Nebo zkuste místo jedení tři tablety zalít trochou vody, nechat to rozpustit a udělat si z té pasty masku.

stejná otázka

liska5
hodnocení

2x

Akné mají zpravidla ti, kdo mají nedostatek Zn- zinku a Fe- železa. Doplníte ho, když budete brát melasu ten černý pendrekový sirup/lžíci denně/, jíst zeleninu, hlavně listovou, ořechy, sluneč. a dýňová semínka, klíčky, cereálie, zelenou petržel, cibuli, česnek...A pangaminu nemusíte tolik! Hlavně omezte sladkosti, slazené nápoje, průmyslově vyráběné potraviny, mléko, bílé pečivo a živočišné tuky. Někde se uvádí i kuřecí maso, jako jedna z příčin akné. Svoje hrají samozřejmě hormony. Více pijte a taky to chce pohyb na zdravém vzduchu a sluníčku. Zkuste u Vás vyhledat dobrého nutričního /výživového/ poradce.

hodnocení

1x

Pangamin není lék, ale doplněk stravy, takže ho brát nemusíš. Výrobce o něm píše, že obsahuje látky, které mohou podporovat trávení a chuť k jídlu. Doporučuje proto užívání během jídla nebo těsně po něm. Na léčbu akné existují léky, které mohou předepsat jen kožní lékaři. Tipuju, že jsi dívka ve vývinu a akné tě trápí stejně, jako většinu puberťáků a že přibraná kila jsou na správných místech a jedno je hezčí než druhé.

hodnocení

0x

To je extrémní dávka. Já jej kdysi / cca 25 let zpět / brala právě proto, abych přibrala.

Zkuste místo něj B komplex a zinek.

veru*
hodnocení

A nezvysuji vsechny vitaminy b chute na jidlo?
liska5
02.02.23 22:44

Omylem 2x

liska5

B komplex nemůžete brát déle než měsíc, je to zátěž na játra! Tam se doporučuje nějaké týdny pauza. Nejvíc u kožních problémů potřebujete B6 - pyridoxin

Linko rikas nesmysly, naopak prave becko lze brat dlouhodobe, protoze na rozdil,od nekterych jinych vitaminu se nikam neuklada a komp,exne se vylucuje. Dlouhodobe honuzivaji treba lide trpici na opary
veru*
Takze b-komplex je v pohode? Ten chute na jidlo nezvysuje?
liska5

Ajo1946, to, že se B komplex neukládá, neznamená, že nezatěžuje játra. A při dlouhodobém užívání teprve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]