Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis u notáře?

Od: skrblikosos odpovědí: 3 změna:
Dobrý den pokud si domlouvám schůzku u notáře s další osobou o podpisu a ověření smlouvy je možné se setkat abych já přišel dopoledne a další osoba odpoledne případně další den ať se nemusíme potkat? A k ověření podpisu potřebuju občanský průkaz či něco podobného? Nebo stačí jen přijít říct kdo jsem podepsat a nashledanou?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můžete přijít časově nezávisle na sobě, resp. nemusíte se potkat. Jen si musíte oba dohodnout svůj termín u notáře. Potřebujete platný OP a podepisovat budete před notářem. Zdravím!

doplněno 02.02.23 20:06:

Máte OP s ustřiženým rohem a ten už nelze použít. Musíte počkat, až budete mít vyřizený nový OP. Pochybuji, že by notář postupoval jinak (zapisuje údaje i do knihy ověřování podpisů).

skrblikosos
hodnocení

A je možné se nějak jinak prokázat když mám zrovna nový občanský průkaz ve vyřizování?

hodnocení

0x

Domluvte se s notářem, zda z nějakého důvodu není nutné, abyste u podpisu byli oba. Jestli ne, nebude asi problém dohodnout si návštěvu každý v jiném termínu.

K ověření podpisu samozřejmě totožnost prokázat musíte, takže platný OP s sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]