Dobrý den pokud si domlouvám schůzku u notáře s další osobou o podpisu a ověření smlouvy je možné se setkat abych já přišel dopoledne a další osoba odpoledne případně další den ať se nemusíme potkat? A k ověření podpisu potřebuju občanský průkaz či něco podobného? Nebo stačí jen přijít říct kdo jsem podepsat a nashledanou?
Dobrý den, můžete přijít časově nezávisle na sobě, resp. nemusíte se potkat. Jen si musíte oba dohodnout svůj termín u notáře. Potřebujete platný OP a podepisovat budete před notářem. Zdravím!
doplněno 02.02.23 20:06:
Máte OP s ustřiženým rohem a ten už nelze použít. Musíte počkat, až budete mít vyřizený nový OP. Pochybuji, že by notář postupoval jinak (zapisuje údaje i do knihy ověřování podpisů).
skrblikosos
A je možné se nějak jinak prokázat když mám zrovna nový občanský průkaz ve vyřizování?
Domluvte se s notářem, zda z nějakého důvodu není nutné, abyste u podpisu byli oba. Jestli ne, nebude asi problém dohodnout si návštěvu každý v jiném termínu.
K ověření podpisu samozřejmě totožnost prokázat musíte, takže platný OP s sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.