Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhující se bolest břicha

Od: zany odpovědí: 18 změna:
Ahojte,
chci se zeptat- asi 3 týdny mě pobolívá břicho (stěhující se bolest a křeče, nestálá), tlaky na břiše a špatné dýchání.
Dneska je to docela v pohodě, ale začala mi tupá, někdy až bodavá bolest v oblasti pod žebry. Chvili na pravé a chvíli na levé straně, pak chvíli klid, a zase dokola. Hlavně, když vstavám z postele a zatínám břicho, lehce to bolí. Sem tam se bolest objeví i na pravé straně střev. Nikdy není bolest na všech místech zároveň. Je to spise stehujici se bolest. Nevíte, co to může být? Může to být stres?
Ještě chci dodat, že jsem se poslední dobou moc nehýbala, a když ano, tak jen třeba 2 hodiny v daný den. Může to být i z toho, že se moc nehýbu?
Díky.
Žanet

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

To jsou úžasné dotazy*alene* Člověk neví, jestli se ptá obézní důchodkyně, upracovaná prodavačka v přechodu, nebo shnilá žákyně, co je celý den na mobilu...Nepíše, jak jí, co jí, po čem je jí hůř, zda chodí pravidelně... Jen, že ji bolí všude a nikde a že se moc nehýbe.

zany
hodnocení

Je mi 24 a jsem student, akorát jsem teď byla delší dobu neschopna kvůli těm bolestem chůze.
Jím takhle vše, občas sladké i smažené, ale jinak se snažím jíst vyváženě.
liska5

Kam Vás doktor poslal na vyšetření? Sono / ulktrazvuk/ žlučníku? Brali Vám krev, moč? Dostala jste nějaké léky? Máte průjem, zácpu? Pozorujete nějaké souvislosti, po čem je to horší? Když to nechal být a bolesti pokračují, tak nezbývá, než jít k němu zase. Jestli jsou stresy, tak určitě situaci přispívají. Víc pijte čisté vody, víc se hýbejte, cvičte, choďte denně tak 6 km pěšky, u toho se dá i učit, jezte s pravidelnými intervaly a jednoduchá jídla. Kupte si hořčík. Jak to začne bolet, vrazte si prsty obou rukou pod oblouky žeber u středu pod hrudním košem a držte je, dokud se bolest nerozpustí. Hlavně tlačte na nejbolestivější body.

id
hodnocení

1x
Zaražené prdy?
Zaražené větry netrvají 3 týdny.
id
Při špatném jídelníčku nebo nesnášenlivosti nějakých potravin větry mohou přetrvávat do nekonečna.
Např. Mléko a podobné výrobky.
zany
hodnocení

A je možné, že to vystreluje až k žebru? Aktuálně necítím, že bych měla nějaké křeče ve střevech, a i tak se mi ozve sem tam bolest pod pravým a levým žebrem. Doktor na pohmat nic zvláštního nenašel.

hodnocení

1x

Klidně to může být jen nějaká neuralgie. Pokud lékař už tak neučinil, doporučoval bych ještě krevní obraz. Pokud bude v pořádku, zejména CRP, tak jen přísnější dieta (brambory, vločky, nenadýmavá zelenina, z tuků jen rostlinné oleje, kuřecí maso) a dostatek pohybu, i přes bolest. Zejména se vyvarovat strnulým polohám. Třeba mnohahodinovému sezení s mobilem v ruce a sevřenému břišnímu a hrudnímu svalstvu ze stresu způsobenému kupříkladu závislostí na socce.

liska5

Ony se třeba i ty duodenální vředy těžko diagnostikují. Proto to chce preventivné dobrou životosprávu, dostatek minerálů a vitamínů a hodně spánku.. Žádný alkohol, cigarety, Brufeny... žádné smažáky, ostrá jídla, párky v rohlíku, laciné uzeniny, tvanlivé majonézové výrobky, marlenky, crossanty, sladké tyčinky, chipsy a colu. Jestli je to od trávení, tak užívejte probiotika a různé čaje na žaludek a játra. Jestli od úzkostí při studiu, tak Guajacuran a hořčík. Jestli od páteře, objednejte se na rehabilitaci. Nemáte nadváhu? Nebo naopak?

hodnocení

0x
Ahoj.
Může to být cokoliv, třeba zauzlená střeva...
Křišťálovou kouli tady nemáme.
Co poradit?
Ihned k lékaři, tohle nevypadá vůbec dobře.
zany
hodnocení

U lékaře jsem byla a prý to střeva asi nebudou
Asi?
Co je to za lékaře.
Poslal Vás na vyšetření?
Pokud ne, běžte k jinému.
A z čeho máte stres, když se denně hýbete 2 hodiny?

sametka
hodnocení

0x

Souhlasím s liškou. Hýbat se denně pouze 2 hodiny? Ať napíše tazatelka, proč se nehýbe. Jinak bych řekla diagnozu: špatná postel.

zany
hodnocení

Někdy to je hodina, někdy 4 hodiny. Nevím přesně, nepočítám to. Ale poslední dobou jsem proste nebyla schopna chodit tolik, kolik jsem byla zvyklá, kvůli již zmíněným bolestem

sametka
hodnocení

0x

Co si máme představit pod pojmem HÝBAT SE. Já např. posnídani běhám kolem domácích zvířat, vařím, štípu dříví do kamen, udržuju domácnost, mimo zimu makám na poli apod., sednu si až odpoledne či večer. Pak taky tvrdím, že se nehýbu. Dělali vám sono břicha?

zany
hodnocení

Sono mi dělali v prosinci, ale to se mohlo samozřejmě něco od te doby změnit.
liska5

Sono ale plno věcí pořádně nezobrazí.

hodnocení

0x

Já si myslím, že byste měla začít u obvodníhio, který vás pošle na gastro. Můžete mít celiakii nebo jinou přecitlivělost třeba na mlíko nebo nějakou jinou, třeba autoimunitní nemoc. Crona nebo jiný děs. Běžte k lékaři!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]