Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem na ÚP. informativní nabídku ohledně zaměstnání, kde mám firmu e-mailem kontaktovat nebo telefonicky, což jsem již udělal a byl zařazen do výběrové řízení ve zpětné reakci.Ještě existuje nějaká doporučenka do zaměstnání s vytištěným tiskopisem na osobní návštěvu přímo do firmy.Jestli jste někdo už byl někdy na ÚP, tak jak se liší princip vytištěné informativní zprávy (nazev firmy,e-mail, mobil) a doporučenkou od zprostředkovatelky, když by obojí mělo mít stejnou váhu bez rozdílu nebo je v tom nějaká odlišnost?
Určitě je v tom odlišnost. Těmi informativními věcmi asi myslíte takové to klasické, že vám zprostředkovatelka vytiskne volná místa a řekne vám, abyste je projednal, mohou být také informativní. Tam záleží na tom, jak to ona pak bude chtít víc řešit. Správně byste je měl projednat, mailem, telefonicky, můžete i osobně, ale to většinou není povinné. V případě potřeby můžete předložit při další návštěvě zprostředkovatelce důkaz, že jste to projednal - například mail, odpověď dané firmy. Je to ale věc, která se tak "nehrotí", u nás se spokojili většinou jen s tím, že se tam psalo a ani nechtějí většinou důkaz. Samozřejmě pokud jste byl úspěšný a byl zařazen do výběrového řízení, tak to sdělte zprostředkovatelce a můžete doložit i důkazem - asi mailem od toho zaměstnavatele. Obecně jak už říká název, když je to jen "informativní", tak je to jen pro informaci. Takže je vhodné vyvíjet nějakou aktivitu, říci, jak to dopadlo, ale nějak moc to nikdo řešit nebude, byť záleží na zprostředkovatelce.
Doporučenka je v tomto případě "horší". Většinou musíte projednat osobně na daném místě, protože potřebujete na dané dporučence razítko a podpis toho zaměstnavatele, dále se tam vyplňuje i důvod, proč Vás nepřijali. Toto musíte dodat potvrzené osobně pak na úřad práce. Je tam většinou i časová lhůta, kdy to musíte projednat (například do týdne). Když to nesplníte, můžete být i různě sankciován, myslím že až vyřazením z evidence.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.