Nejste přihlášen/a.
Dnešní puberťáci jsou prostě závislí - nedokáží se podívat ven, musí si prohlédnout 3 aplikace s počasím a zeptat se dalších 10ti lidí, jak je venku... Ano, je závislá ALE!
Pokud chcete ještě další soužití s partnerkou, jemně ji upozorněte, že máte obavu o zdraví její dcery, ale už to dále neřešte!
Moudrá rada.
V opačném případě se totiž pán dozví, že za to může on a bude to nakonec on, kdo půjde z domu.
Vaše přítelkyně se asi bojí,že dcera by odešla ke svému otci.Její dcera to vycítila a zneužívá toho.Promluvte si s přítelkyní,jaký má názor na chování dcery a jestli se jí to také nelíbí,tak by bylo dobré si promluvit s tátou dcery,popsat mu její chování a obavu o ni.Když by její dcera věděla ,že ji v tomto chování nepodpoří ani její otec a je v tomto s maminkou za jedno,tak by to určitě pomohlo.
Ostatní už napsali naprosto všechno a já se vším souhlasím. Jen mi nedá malé zamyšlení. Vaše pozice je nezáviděnihodná. Nejste otec, nejste manžel, nejste otčím, v podstatě jste pro dítě cizí chlap, který žije s jeho matkou v jejich/v jeho bytě. Pochopte, neodsuzuji, nenadávám, nehodnotím, jen vyprávím, jak vás vnímá dítě a konec konců i matka. Jste lidé, kteří žijí v jednom bytě, ale ne rodina se vším všudy. Já jsem přesvědčená, ža byste měli udělat rodinnou poradu a své postavení ujasnit a upevnit. Stanovit pravidla a také zákony. Pravidlo lze nedodržet, ale zákon ne. Jinak se může stát, že až si mladá najde partnera, budete muset nechat dětský pojkojík volný, protože se tam ona vrátí, nejspíše i s dítětem.
PS . . . doufám, že pracujete a podílíte se na provozu domácnosti. Že nemohou padnou slova: "Co ty mi budeš povídat, když ty sám . . ."
Máte pravdu. Ale JEN v tom to není. A vy víte, kolikátý je to, třebas, "strejda"? Nastěhoval se chlap a chce vychovávat?! Chápejte, takhle to, nejspíše, vidí slečna. Jasně, že je to hlavně věcí matky, ale ptá se mužský, který pro děcko není ničím. Možna jen vetřelcem a co ona předvádí, je možná, jen vzdor a divadlo. Možná, protože nevíme více
"...s výchovou jste selhali."
Vám zřejmě uniklo, že ona slečna není tazatelova dcera. Její matku zná teprve 3 roky, takže se těžko mohl dřív věnovat dceřině výchově. A jako v podstatě cizí člověk nemůže do výchovy ani teď moc mluvit.
Ze zkušenosti od souseda, kámoše, rozešel se s přítelkyní, páč se nemohl dívat na chování její dcery, chovala se podobně.
Sice nepadlo od ní rozhodnutí, že ona je jeji dcera a ty mi do toho nemluv, ale přítel se rozhodl, že se na to nemůže dívat. Svoji dceru vychovává jinak a nedělalo by to dobře, kdyby se choval různě k "dcerám". Přitom jeho přítelkyně byl milá, ale dceru nezvládala..
Nejste staromódní. Je zcela běžné vést děti k tomu, aby se zapojily do pomoci v domácnosti a to hned od mala. A jak se zdá, tak tuto skutečnost maminka zanedbala. Teď sklízí ovoce a bude hůř... Pokud se do toho budete jakkoli angažovat, tak budete Vy ten zlý. Takže máte jen 2 možnosti. Nestarat se o její výchovu a nechat to na mamince, pokud je tedy vztah s vaší partnerkou vpořádku a chcete spolu být. Nebo vztah ukončit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.