Nejste přihlášen/a.
Dobrý den bydlel u mě syn u kterého jsem měl na dobré slovo půjčku ( 50 tis kč ) v hotovosti samozřejmě bez žádného potvrzení na papíře či smlouvy a už delší dobu jsme spolu neměli příliš dobrý vztah, ted k otázce při stěhování bez mého vědomí mi syn zcizil starší osu ( tyč na nakládání kotoučů cca 7kg) a 6 kotoučů o celkové hmotnosti zhruba 40 kg,lehce poškozená také velmi starší lavice na cvičení a cena se dnes může pohybovat kolem 7-9 tisíc kč, toto jsem pořídil před 20ti lety bylo mi to vyrobeno na zakázku u mistních zámečníků takže samozřejmě žadná faktura nebo podobně, není to nic vyloženě moderního čisté železo kde je rez a je to bez laku. Syn mi pouze zanechal zprávu že když jsem mu tuto půjčku dlouhodobě nesplácel a mám u něj dluh tak si to bez mého vědomí vzal jako splátku. Píšu bez mého vědomí protože se přestěhoval se svými věcmi a tímto nářadím ke cvičení když jsem byl v práci. Řešila by toto policie jako krádež (žádná faktura ani foto činek nemám) případně lze podat občanskoprávní žalobu? Nechte si moralizování,nesmysly,bludy a pište rovnou pouze k věci prosím, děkuji .
Nejlepším řešením by bylo, kdybyste synovi půjčku 50 tisíc vrátil a on Vám vrátil to staré železo. A byl by mezi vámi pořádek. Píšete, že je to min. 20 let staré, rezavé, bez laku, určitě ta hodnota je minimální. Policie se tím těžko bude zabývat, nehledě na to, že volat policii na jinak slušného syna, na to už musí být žaludek.
Píšete, že půjčka nebyla splácena dlouhodobě. Tedy klidně mohl syn naopak žalovat Vás, že neplníte, neudělal to. Proč jste nesplácel? Klidně jste mohl i po menších částkách. Myslíte si, že syn peníze nepotřeboval?
Připadá mi, že jste se nezachoval jako správný táta. Syn Vám pomohl, Vy jste se vykašlal na vrácení. A ještě chcete volat policii kvůli starým krámům? Styděla bych se až na půdu. A rychle koukala dluh vrátit. Jaga.
Mne sa velmi pacia tieto otazky, kde niekto, kto dlhuje 50 000, ma snahu vopred zakazat "moralizovanie".
Teraz k veci : je uplne zbytocne volat policiu, len im vyrobite zbytocnu pracu, po mesiaci spis uzavru "nemozno to dokazat" a pod. Sudit sa mozete aj bez policie, len neviem, ci mate dalsich aspon 30 000 na pravnika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.