Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je ta truhlička kvalitní? Dala by se udělat lépe?

Od: zanda* odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, objednala jsem si truhličku z čistého dřeva. Ale nezdá se mě její kvalita . Místy dřevo odštíplé. Nebo na okraji šupliku se jakoby třepí. Já tomu nerozumím ale podle mě by kvalita mohla být lepší. :)
Je tu nějaký odborník na dřevo co z něj vyrábí. Děkuji za odpověď :)

Je ta truhlička kvalitní? Dala by se udělat lépe?
Je ta truhlička kvalitní? Dala by se udělat lépe? #2
Je ta truhlička kvalitní? Dala by se udělat lépe? #3

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Za 400,- vč poštovného, balného je kvalita excelentní.

hodnocení

3x

Je to polotovar třeba pro alergiky, kteří nesnášejí běžné laky a napouštějí si dřevo voskem. Dodělat přebrousit a napustit. Nebo nějakou speciální barevnou úpravu.

Já omrknu jejich sortiment a asi od nich něco vezmu pro vnoučata. Společně obrousíme a natřeme nebo nastříkáme. Třeba si pak budou trochu vážit práce. Na truhlařinu s nimi budu muset ještě pár let počkat.

hodnocení

1x

Čtyři kila s poštovným... To odečtete a máte truhličku v ceně dvou krabiček cigaret, co za kvalitu očekáváte? To je na dodělej doma - dotmelit, obrousit, lak, znovu obrousit, znovu lak... Pokud to dáte truhláři, připlatíte od oka dvojku v litrech...

Dvojku za skříňku vysokou 20 cm?

hodnocení

1x

Kdo zná aspoň trochu cenu peněz, měl by si uvědomit, že za čtyři stovky včetně poštovného nemůže očekávat žádnou kvalitu. Kdybyste byla truhlář Vy, dělala a navíc posílala byste za tuto cenu kvalitní dřevěné truhličky? *smich2*Myslím si, že za tu směšnou cenu jste mohla dostat věc ještě daleko horší.

Známá si koupila velice levné "kožené boty." Na pohled hezké. Při první vycházce začalo pršet, na chodníku se jí rozlepily. Navíc, když si chtěla utáhnout tkaničky, protrhly se jí u bot dírky. Byl to asi nějaký "vylepšený" papír. Ta truhlička nebude o mnoho lepší.

Chce to naučit se kupovat kvalitní zboží. Už Tomáš Baťa kdysi prohlásil: NEJSEM TAK BOHATÝ, ABYCH MOHL KUPOVAT LEVNÉ VĚCI. Jaga.

asd1

Ta truhlička je řádově lepší - boty jsou nepoužitelnej zmetek, truhlička sice prasácká ale funkční je..

Když se to začistí, doplní díry/ vylámaný kousky (vyříznout, do spáry vlepit lištu/ kolík apod.) a vezme třeba voskem, tak to bude i celkem slušně vypadat. Za 400 i s poštovným dobrý, ukaž mi někoho kdo ti tohle za 250,- vyrobí...

ferun
To se známá asi přehlídla. Tyto vlastnosti, které popisujete, to jsou tzv. boty do rakve. Nejsou na chození, jednou se obují a pak se v nich jen leží pod víkem nebo se s nimi jede do pece.*smich*

hodnocení

0x
My jsme tady jeden větší odborník jak druhý ;).
Samozřejmě, že vypadá děsně, ale kolik stála? Jestli pár stovek, tak se nelze divit.
zanda*
hodnocení

S poštovným asi 400,-
Na fotce vypadala kvalitně.
Zkusím vzít do nějakého truhlářství co mě na ni řeknou. :)

Do toho truhlářství ji vezměte, ale ať nejprve vypnou všechny stoje, až vybuchnou smíchy, tak ať si neuříznou prsty. *smich*

zanda*
31.01.23 09:09
hodnocení

Je ta truhlička kvalitní? Dala by se udělat lépe? #4
ml1

Systém DoDo - dodělej doma, ještě se najdou pamětníci, já to znám už převážně z vyprávění. Prostě ty ptřepy je potřeba začistit. 4 kila by i bez poštovného byla slušná cena prakticky za cokoliv (něco podobného jsme koupili za 25€ na dovolené (občas vzpomínáme, jak jsme kvůli tomu kupovali kufr, protože se to nikam nevešlo, i když se to zaplnilo věcma), kvalitou možná trošku lepší, těžko soudit, řekl bych, že ji máme z tenčího materiálu, nehledal jsem na tom mouchy (ostatně neni to moje), na řetízky a prstýnky výborné).

Prostě je to běs, ale truhlářský výrobek za tuhle cenu prostě nikdo neudělá. I blbá podložka pod monitor (3 prkénka alza.cz/... ) stojí víc a taky to neni nic extra.

Prostě nedělal bych z toho vědu, otřepy začistil vhodným způsobem, hlavně jestli to drží pohromadě (a pokud ne, tak se to dá slepit). Určitě to bude roky sloužit.

hodnocení

0x
Za čtyři stovky hodně dobrý, ikdyž jako nábytek bych si to nedal ani do dílny. Ta cena nemůže pokrýt ani náklady na dřevo + půlhodinu práce truhláře.
Kupte hrubší a jemný smirek a dolaďte dle potřeby.
Můžete dát prosím odkaz, kde takovou skříňku nabízí?
zanda*
hodnocení

hodnocení

0x

Tohle je NAPROSTO PŘÍŠERNÉ i zadarmo.

V mládí jsem se učil... truhlářem a udělat něco takového na praktickém výcviku v dílně, tak mi to mistr rozštípe o hlavu.

Děs běs už na pohled. Hoďte to na podpal, tohle bych nechtěl, aby někdo u mě viděl normálně. Jestli to vystrouhal trosečník kapesním nožíkem, tak OK.

zanda*
hodnocení

Děkuji za odpověď. :) Chtěla jsem truhličku na prstýnky a řetízky a mám kulový :(

Je mi líto, že jsem Vás zklamal, ale tímto se opravdu nikde nechlubte. Tohle bych si nedal ani do dílny na šroubky. Ještě bych se poranil od těch třísek, kdyby mi zalezla za nehet.

Mnozí argumentují nízkou cenou, ale ta cena je vzhledem k rozměrům odpovídající (šířka: 12 cm, výška: 20 cm, hloubka: 13 cm)
Když si tu skříňku obrousíte nějakým středně hrubým smirkem, tak to zas tak strašné nebude, klidně bych to použil.

hodnocení

0x

Díval jsem se i na jiné zmetky prodejce a je to naprosto příšerné.

Tady to dlabání pro zámek snad dělali pazourkem a začištění rohového spoje... No mě se chce normálně zvracet. to asi mají nějaké tupé pomaloběžné obráběcí nástroje z aliexpresu nebo co.

Je ta truhlička kvalitní? Dala by se udělat lépe? #5

Takhle to brát nelze, tohle není nábytek, prostě to dělají tímhle stylem, když si to člověk začistí, tak to bude plně použitelné.

To je fakt, tady to máš na rozdíl od ikei poskládaný *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]