Nejste přihlášen/a.
S tou bolestí nikdo nic moc neudělá. Je to jen vytahování peněz z kapes nemocných lidí chytrými firmami. Vlastní zkušenost.
Jestliže jsou chrupavky vymleté a rozvlákněné, žádný chondroitin a podobné preparáty už je znovu neobnoví. A tak mám obě kyčle vyměněné. Jednu v 56, druhou v 69 letech věku. U mne to bylo hlavně podle hesla: sportem k trvalé invaliditě. Teď si jezdím na kole krajinou a chodím pěší na výlety i 10-15 km s trekovými holemi a nic mne nebolí. Jen pokud budete plánovat operaci, tak abyste byla ve výborné kondici, až na ni nastoupíte. Zdravou stravu a životní styl, a pak se budete lépe hojit a rehabilitovat.
z mé zkušenosti--vážím davadesát-nepiji a nekouřím-celý život- teď mám 67 roků- zhruba od 45 let urologické problémy/2x operace ucpané močovody a mám i kameny v ledvinách a samozřejmě zvýšenou hladinu kyseliny močové v krvi... operovali mi před 2 roky rameno/laparoskopicky/ a doktor mi po operaci řekl že tam nemám žádnou chrupavku-a tak si myslím že to u mne bude všude-ty krystalky kyseliny močové se ukázaly a klouby vydřené a opotřebované... jak jsem se teď přestal hýbat/nástup do důchodu/tak přišly velké bolesti v kyčlích a kolenou-hlavně v noci-takže jsem musel vždy vstanout a rozkulhat tu bolest..už jsem se i vyptával souseda který je po operaci a vyměny kloubu co to obnáší...no a teď moje rada- vnoučkům pořídili štěně bígla které je bavilo pár týdnů a dopadlo to tak že s ním ráno a večer chodím na procházky/venčit-už dva roky/máme svoje trasy a každé venčení tak hodinku-dokonce i spolu jsme začli běhat/nikdy jsem neběhal/ ale jen tak 50-100 metrů při každém venčení...a bolesti kloubů kolen a kyčli se někam jako zázrakem ztratily...prostě jsou pryč...jo a ještě žádné léky jsem nebral a neberu...chce to teda zkusit naordinovat si pohyb-u mne to funguje...psík mne vyléčil...
Zkuste stránku v odkazu, který jsem si uložila, jsou tam i "babské rady". Babské rady na bo/...
Mě bolí rameno a koleno, ale teprve se chystám k lékaři každým dnem čekáme přírůstek do rodiny, budu s vnučkou, tak to musím odsunout.
Určitě to chce úpravu stravy, pohyb, snažím se každý den aspoň půl hodiny, i když mám kolikrát lenoru, přemůžu se...
Pokud máte nadváhu, snažte se zhubnout. Já tedy několikrát vyzkoušela ten zelný list, paličkou naklepala, dala na chvíli do alobalu do trouby , překryla gázou a zabalila potravinářskou fólií, nechala jsem to asi 2 hodiny..Sice jsem cítila potom pár hodin úlevu, ale žádný dlouhodobý zázrak se nekonal.
Nejen strava, ale i přílišná zátěž, úrazy- i ty drobné a opakované, nadváha, nepohyb, metabolické poruchy vč. diabetu, záněty v organismu třeba v důsledku opakovaných prochlazení, nedostatečný pitný režim, dědičné dispozice, GPZ...
Doporučuji středomořskou stravu, střídat urologické čaje, obecne více pít kvalitní vodu, Alavis, pohyb a cvičení na uvolnění v kloubech, aby se lépe prokrvily.
V rámci prevence artróz je potřeba mít dostatek Zn. 3x denně 50mg a ještě brát A vitamín. Většinou taky zvýšit příjem vit. B6, aspoň 50mg. .Vyhledejte si potraviny, kde jsou tyto prvky zastoupeny. Vedou ořechy, klíčky, semínka, Vaším ovocem by měly být třešně, i kompotované a mořské ryby. Vynechat lilkovité, tedy rajčata, brambory... Mezi jídly urologické čaje.
To je tak,ak reklamný mág nevie nič o chorobách a má vymyslieť reklamu. Usadzovanie kryštálov soli je choroba pod názvom Dna, a to sú príšerné bolesti a nie také ako bolia normálne kĺby. Opotrebovanie kĺbov,ich nedostatatočná vyživa má pôvod v neurologickom ochorení. Laicky povedané,chýba presný prenos informácii,čo dané miesto v tom čase potrebuje a organizmus to tam nedodá včas a v potrebnom množstve.
Žádná strava nevylepší stav kolen a kyčlí tak, aby bylo zase všechno jako zamlada. Věkem se klouby opotřebovávají. Zázračné léky, to je utopie. A cpát se předraženými preparáty, či si nechat píchat drahé injekce, to je hloupost. Je to jen pro lidi, kteří mají hodně peněz, ale bojí se pravdy. Pak si myslí, že si zdraví opět koupí. Není to pravda. Jen podpoří lékárny.
Celý život už odmala jsem velice ráda obírala z vařených kostí různé šlachy, flaksy, prostě "to klepavé fuj." Chutnalo mi to. A tak jsem si myslela, že mám v těle kolagenu na rozdávání. Nebyla to pravda. I já se dostala pod kudlu a vysloužila si kovové koleno. Za týden tomu bude už 7 let.
Pokud je operace nezbytná, nedá se nic dělat. Potom se stravovat pokud možno rozumně, vhodný pohyb, netloustnout. Čím víc klouby nosí, tím větší je to pro ně zátěž, tím víc se opotřebují, tím víc bolí.
Nevěřte reklamám, ty by vychválily kde co, možná i cyankáli. Hlavně, když lidé zaplatí. Popřejte sluchu dobrému ortopedovi a řiďte se jeho radami. Umělý kloub zdaleka není konečná. Nevěřila jsem tomu, teď už vím. Jaga.
Musí se k tomu člověk prostě postavit. S umělým kolenem ujdu v pohodě kolem 15 km. Pokud je to víc, už to cítím, ale do 20 to zvládnu. Víc jsem teď ve stáří raději nezkoušela. V nejlepším se má přestat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.