Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme fungující autoservis, v areálu firmy, která nám objekt pronajala jako prostor sloužící k podnikání, již dříve tu byly autoservisy a jiné strojní servisní dílny, objekt je v katastru veden jako stavba sloužící pro výrobu a skladování, dnes nám přišli hasiči nahlásit požární kontrolu a trochu nás zvyklali, zda máme kolaudaci, když jsme podepisovali smlouvy s pronajímatelem, mělo být toto vše zařízeno, bude někdo vědět zda budeme muset kolečkem kolaudace projít, nebo už to nemusíme řešit a jen provedeme opatření, které nám po kontrole požárnící dají?
děkuji
No a má to teda tu kolaudaci jako autoservis nebo nemá?
No tak těžko můžete provozovat autoservis v budově, o ktré nevíte, jestli je jako autoservis zkolaudovaná. To samozřejmě nemůže být starost majitele, ale vaše. Majitel autoservis neprovozuje...
Provozoval jsem obchod potraviny.Za socíku byl postavený jako Potraviny,někdo z Pramenu to levně koupil a pak dráž v devadesátkách prodal mně.Došla kontrola ze ŽÚ,chtěli kolaudační rozhodnutí,které jsem tak jak vy neměl.Šel jsem na stav.úřad, kde v archivu zjistili,že prodejna nebyla skolaudována nikdy.Pán ze SÚ mi ale vystavil dodatečné kolau.rozhodnutí,jinak mi hrozilo zavření prodejny.Nedovedu si představit dělat tehdy to "kolečko" při pomyšlení,co to všechno obnáší schválit,vybavit vše a vaši momentální situaci vám tedy vůbec nezávidím.
nikdo neví co má nájemce ve smlouvě s majitelem...pokud mu majitel řekne, že pro jeho účely jsou prostory vhodné, tak nájemce v 99,9% takovou skutečnost neověřuje...bere to jako dogma...v opačném případě se jedná o podvod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.