Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolaudace autoservisu

Od: pavla28 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

máme fungující autoservis, v areálu firmy, která nám objekt pronajala jako prostor sloužící k podnikání, již dříve tu byly autoservisy a jiné strojní servisní dílny, objekt je v katastru veden jako stavba sloužící pro výrobu a skladování, dnes nám přišli hasiči nahlásit požární kontrolu a trochu nás zvyklali, zda máme kolaudaci, když jsme podepisovali smlouvy s pronajímatelem, mělo být toto vše zařízeno, bude někdo vědět zda budeme muset kolečkem kolaudace projít, nebo už to nemusíme řešit a jen provedeme opatření, které nám po kontrole požárnící dají?

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No a má to teda tu kolaudaci jako autoservis nebo nemá?

doplněno 30.01.23 14:49:

No tak těžko můžete provozovat autoservis v budově, o ktré nevíte, jestli je jako autoservis zkolaudovaná. To samozřejmě nemůže být starost majitele, ale vaše. Majitel autoservis neprovozuje...

pavla28
hodnocení

To my nevíme, máme ve smlouvě prostory pro podnikání a v katastru je použití stavby jako objekt pro výrobu a sklad, no uvidíme co majitel, protože ke kontrole by to měl hasičům prý doložit on.

mate59
hodnocení

1x

Provozoval jsem obchod potraviny.Za socíku byl postavený jako Potraviny,někdo z Pramenu to levně koupil a pak dráž v devadesátkách prodal mně.Došla kontrola ze ŽÚ,chtěli kolaudační rozhodnutí,které jsem tak jak vy neměl.Šel jsem na stav.úřad, kde v archivu zjistili,že prodejna nebyla skolaudována nikdy.Pán ze SÚ mi ale vystavil dodatečné kolau.rozhodnutí,jinak mi hrozilo zavření prodejny.Nedovedu si představit dělat tehdy to "kolečko" při pomyšlení,co to všechno obnáší schválit,vybavit vše a vaši momentální situaci vám tedy vůbec nezávidím.

krtek6
hodnocení

0x

Pokud jste v nájmu tak vás tyhle problémy nezajímají...ať si to hasiči řeší s majitelem...

*smich**smich**smich* To je dobrej fór...

krtek6

nikdo neví co má nájemce ve smlouvě s majitelem...pokud mu majitel řekne, že pro jeho účely jsou prostory vhodné, tak nájemce v 99,9% takovou skutečnost neověřuje...bere to jako dogma...v opačném případě se jedná o podvod

To ale státní orgán samozřejmě nezajímá a flastr dostane provozovatel. Ten musí mít takové doklady ověřené. To je jako si myslet, že nedostanu pokutu za jízdu bez technické, protože mi majitel řekl, že je platná...

id
hodnocení

0x
Nevrtejte do toho, nic nevíte atd. Případné závady odstraňte a dejte na vědomí majiteli nemovitosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]