Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi najednou vadí vstávání?

Od: t15 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

od 15 jsem vstával do školy v 5:30 abych stíhal autobus a nikdy mi to nevadilo, po zbytek dne jsem fungoval normálně.

Poslední rok nebo dva mě to ale nezkutečně vysiluje, vstávám v 5 ale to se budím už ve 4 nebo 4:30. To se stane jen pokud vím že následující den budu vstávat v 5. Celkově mi připadá že mám nějaký stres z toho vstávání a nevím jak ho odbourat.

V 16 jsem i ovíkendech vstával ve 4 a chodil na brigádu kde jsem byl do večera, večer jsem vždy ještě lítal po venku bez známek únavy...

Další věc je že po celý den jsem uplně mimo a jediné na co se těším tak až si konečně večer lehnu, nikdy mě to předtím takto neunavovalo. Krevní testy v normě, u psychiatra to samé. Údajně psychologicky v pořádku.

Má to někdo podobně, co vám pomohlo?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Omezit počítač, mobil, více pobývat venku na čerstvém vzduchu, správný pitný režim (voda), vitamín C,D,E, zinek, selen.:)

t15
hodnocení

Včera jsem si dal takovou menší tůru a šel dřív od PC a musím uznat že se dnes cítím dobře ale uvidíme jak to bude během týden, je teprv pondělí ;)

Teď se jdu taky projít *smich*

30.01.23 22:16

*palec2*

kmet
hodnocení

3x

Je důležitá délka, kvalita spánku a držet stejný režim. Pokud je délka a režim v pořádku, prozkoumal bych kvalitu. Ta může být ovlivněna zejména psychikou, problémy s dýcháním, poruchami melatoninu. Dnes se v souvislosti s melatoninem hodně mluví o modrém světlu. Je to individuální, někdo je na to citlivější, někdo zase nemá problém dělat střídavě směny a "někdy" si to napsat.

riva
hodnocení

3x

Je obvyklé, že se člověk s věkem mění ze skřivana v sovu a naopak. A stihne to klidně i několikrát.

smode2
hodnocení

1x
Viditelně tento režim tělu nesvědčí. Jenže v 15 letech má každý energie na rozdávání. Tělo se ale časem vyčerpá a vybere si daň. Jste už jednoduše příliš starý na to pokračovat tímto tempem. Je třeba zvolnit a mj. začít vstávat v normální dobu.

hodnocení

0x

Kdy chodíš spát?

t15
hodnocení

Většinou mezi 21:00-22:00

Choď dřív a vynechej činnosti, které zaměstnávají mozek. Žádné filmy. Ideálně poslouchat hudbu ve tmě a jít pak spát. Pak napiš, zda to pomohlo.

olinl
hodnocení

0x

V zimě je málo slunce a kyslíku(převládá smog, není zeleň-vyjma oblastí jehličnatých lesů), jíme více a na trávení se musí něco málo energie také vynaložit.. Z mého pohledu je ta únava v zimním období normální, uvidíš jak na tom budeš v létě. Další možná příčina je kovid-co mluvím s lidmi, tak hodně jich má problémy s únavou, s dechem.. Osobně mi na únavu pomáhají Omega 3 mastné kyseliny, nejsou návykové Dr.Max Omega 3 Pr/... 2-3 tobolky denně, podle zátěže.

hodnocení

0x
Napovědět může kontrola kvality spánku. Minimálně chytrými hodinkami, lépe oxymetrem s logováním, který celou noc loguje nasycení kyslíkem a tep.

tebi
hodnocení

0x
Mi je 49, ráno občas vstávám ve 4, když jdu na 5:30, funguji v práci do 22.jindy mám směny od 8:45 do 20:15. A krom fyzického vyčerpání, skoro celou prac. dobu stojím a Sednu si akorát o svačině. A vyčerpaná jsem v normě. Ty jsi tak mladý, že obdobnou zátěž nemůžeš téměř cítit. Já myslím, že ti chybí minerály a vitamíny.To je příčinnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]