Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,je mi 38 let.Jsem již 5let v invalidním důchodu.Stal jsm s objetí podvodu.Podvodníci mě připavili už o 95000 kč.Měl jsem zdědit peníze po paní z Velké BRITÁNIE,která umírala,a její přání bylo polovinu dát na charity v České republice.Musel jsem zaplatit reaktivaci účtu,protiteroristický certifikát,internal revenue,přeshraniční osvědčení a další poplatky.Pořád jsem věřil,že ty peníze dostanu.Měl bych lepší život,nemůžu již skoro chodit.Mám svalové onemocnění CMT.Dosud jsem žádné peníze nedostal a ta transakce trvá jjiž od listopadu 2009.Ted seTýden se odmlčeli a už chtějí další peníze.Vyhrožují mi,že když nezaplatím budu nést následky.Já už nic nemám,mám dluhy a je mi z toho hrozně.Kvůli tomu se mi zhoršil zdravotní stav.Mám od nich certifikáty,které jsou poslané přes počítač.A doklady od zaplacení., A mám na centrumu 200mailů od nich.Ty první mi někdo vymazal z počítače.Prosím kam se mám obrátit.Předem děkuji
Je mi Vás hrozně líto. Nemáte kolem sebe někoho z rodiny, kdo by Vám mohl pomoci? Nikdy nereagujte na takové e-maily o výhře nebo o dědictví, tyhle informace jsou všechny podvodné a mají za cíl jenom vylákat z Vás Vaše osobní údaje a peníze. Měl byste se opravdu obrátit na policii. NIC už neplaťte. Celá informace o umírající paní je podvod.
Romeo, z Vašeho dotazu jen vyjímam: "Musel jsem zaplatit". Nemusel jste zaplatit! Zaplatil jste pravděpodobně kvůli vidině nějakých peněz, spadlých z nebe. Prostě jste si naběhl, měl jste se ptát dříve, než jste zaplatil a začal být jedním z aktérů tohoto podvodu. Nechci vůbec zlehčovat Váš zdravotní ani psychický stav, ale vzhledem k tomu že si nestěžujete na funkčnost svého myšlení, mohu Vám pouze sdělit, že je mi líto, že jste takhle blbě naběhl. Ale pokud jste dospělý a svéprávný, jste sám svého štěstí (i neštěstí) strůjcem...
Obrátit se můžete na PČR nebo na lampárnu hlavního nádraží, výsledek bude pravděpodobně (a bohužel pro Vás) úplně stejný.
Opravdu jste se stal obětí podvodu.
Na nic již nereagujte, žádné peníze neposílejte a obraťte se na policii (určitě nepomůžou, ale co kdyby. . .)
doplněno 25.08.10 17:31:Mě chodí podobné maily často, převážně z číny.
Jo jo, kdyby to klaplo, tak už je ze mě miliardář
Vážený pane / paní
Jsme rádi, informovat vás, že jste vyhráli cenu peněz na pět set
tisíc Britská libra (GBP 500,000.00) pro tento měsíc loterie
propagace, který je organizován společností Yahoo!
Chcete-li začít vaše tvrzení, laskavě kontaktujte svěřenství Agent Pro Vaši cenu.
Agent Jméno: Dr. Smart Hooke
E-Mail: drsmarthooke@9.cn
Telefon: +447011164359 begin_of_the_skype_highlightingpomocí aplikace Skype na toto císlo vВ zemi Velká Británie:
+447011164359" dir="ltr"> +447011164359end_of_the_skype_highlighting
Jste povinni předložit svého agenta s následujícími údaji:
1. Jména:
2.COUNTRY původu:
3.CONTACT ADRESA:
4.OCCUPATION:
5.DATE narození:
6.TELEPHONE čísla:
7.SEX:
8. Sériové číslo::
9. TICKET A LOTTO číslo:
Vstupenka / Lotto číslo: 441 337 465 begin_of_the_skype_highlightingČeská republika: +420441337465" dir="ltr"> 441 337 465end_of_the_skype_highlighting Lwh 305,
Lotto číslo: Lwh 100 036 404 433 999
Sériové číslo: Lwh 5/745/228
Poznámka: Udržujte svůj vítězný informace velmi důvěrné, dokud se Vaše výhra
peníze jsou převedeny na vás. To je, aby se zabránilo dvojímu tvrzení o fondu.
Také se ujistěte, jste-li zkontrolovat vaši emailovou často k zajištění rychlého přenosu
Váš vítězný peníze na vás. Zkontrolujte, zda obě složky Doručená pošta, Nevyžádaná pošta a SPAM, protože
Váš e-mail může být doručena buď Doručená pošta nebo JUNK nebo SPAM, protože
sítě problém.
S přátelským pozdravem,
Paní Alice Johnson - finanční ředitel.
Za Vaљi pozornost
Od: Mr.Patrick K. W. Chan
Vэkonnэ reditel a financnн reditel
Hang Seng Bank Limited
83 Des Voeux Road, Central
Hong Kong
Je pochopitelnй, ћe muћete bэt trochu strach, protoћe nevнte, ale jб se lukrativnн obchodnн nбvrh spolecnйho zбjmu se s vбmi podelit. Dostal jsem tvuj odkaz na muj dotaz pro ty, kostэmy navrhla muj obchodnн vztah.
Jб jsem pan Patrick KW Chan a vэkonnэ reditel financnн reditel spolecnosti Hang Seng banky, jsem Obscured obchodnн nabнdku. Budu potrebovat, abys mi pomohl pri provбdenн podnikatelskйho projektu z Hongkongu do vaљн zeme. Zahrnuje prenos velkй sumy penez. Vљe, co o tйto transakci musн bэt prбvne ucinit bez zбdrhel. Prosнm snaћit dodrћovat velmi diskrйtne ve vљech zбleћitostech tэkajнcнch se tйto problematiky.
Potй, co financnн prostredky byly ъspeљne prevedeny do vaљeho ъctu, budeme sdнlet v pomeru by mela bэt schvбlena obema nбm
Radeji jste me kontaktovat na muj soukromэ e-mailovou adresu (chanmrpatrick64@yahoo.com.hk) a nakonec, potй, ћe bych mel predloћit vбm dalљн informace o tйto operaci.
Prosнm, pokud nechcete odstranit tuto zprбvu a nebudou lovit me, protoћe jsem si svou kariйru a ћivot mй rodiny jsou ve hre na tйto akci. Prestoћe se odvбћil nic naucit.
Vaљe nejbliћљн reakci na tento dopis ocenн.
Kind Regards,
Pan Patrick Chan
E-mail: chanmrpatrick64@yahoo.com.hk
Potrebuji vaљe partnerstvн
Pozornost
Jб jsem pan Patrick KW Chan vэkonnэ reditel & vedoucнm Poveste Seng banky Ltd, Hong Kong. Mбm lukrativnн obchodnн nбvrh spolecnйho zбjmu podelit se s vбmi, to znamenб prevod velkй cбstky penez. Pokud mбte zбjem pracovat u mne kontaktujte me pres mou soukromou e-mailem (patchanprivacy@yahoo.com.hk) pro dalљн podrobnosti
Pan Patrick Chan
E-mail: patchanprivacy@yahoo.com.hk
Dobrý den, naletěl jste bohužel na podvodníky. Je-li Vám vyhrožováno, obrátit byste se měl na policii a možná podat trestní oznámení. Své peníze ale nikdy zpět nedostanete pravděpodobně, zvláště - má-li protější strana od Vás podepsány nějaké dokumenty. Je to smutné. Osobně vůbec nečtu a ihned mažu jakýkoliv email, u kterého neznám odesílatele. Takové to, že máte zaplatit, abyste pak něco dostal, to je vždy záruka toho, že nikdy nic nedostanete a ještě Vás oškubou. Zkuste tu policii, asi Vám nic jiného nezbývá. Možná, že podobně oloupených lidí budou mít více. Je třeba ale podat nějaké důkazy - ty maily, co Vám dotyčná firma posílá, zaplacené certifikáty, aktivace toho účtu apod. Musíte si je archivovat a nedopustit, aby Vám je někdo smazal.
Před nějakou dobou byla o podobných podvodnících dokumentární investigativní reportáž; natočili ji tuším Angličani A taky tu byl ten případ, kdy někdo naletěl na podobný trik s mailem z Ghany, a pak zastřelil ghanského (snad dokonce) velvyslance u nás. Je to strašná záležitost a je mi Vás líto, ale jak řečeno výše, v nějakou možnost zvrátit ty ztráty nevěřím. Podvodníci, kteří za takovou akcí stojí, jsou někde v zahraničí, a prakticky nedostižní. (To je ostatně dost dobře patrno i z toho výše zmíněného dokumentu.) Jediné, co můžete efektivně udělat, je okamžitě přestat platit a na další maily nereagovat. Nebojte se, nic dalšího Vám od nich nehrozí. Na policiji se obrátit můžete a asi byste i měl; sice to nepomůže, ale aspoň budete klidnější, až budete dostávat další upomínky (a tp asi budete).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.