Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nižší teplota-hubnutí

Od: macvac odpovědí: 7 změna:

Zajímalo by mě jaký vliv má nižší teplota v bytě na výdej energie na vyhřívání těla při jinak stejných podmínkách.Jednoduše když budu v zimě popř. ve vodě budu víc hubnout?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

5x
Hubnete, pokud dlouhodobě výdej energie je větší než její příjem. A ano, v zimním období tělo spotřebuje energie více. Pokud teda trávíte čas venku. Rozdíl teploty o par stupnu v v byte asi znát moc nebude.

hodnocení

0x

Nemyslím si to. Ale vím, že imunita nejlépe pracuje v teple. Jako důkaz je to, že se do 38°C nemá srážet horečka a je dobré se vypotit. Dlouhodobým pobytem v chladu, si rozhodíte imunitu a budete náchylný k virozám. Otužování a krátkodobé pobyty v chladu, to je něco jiného, to je dobré na posíení imunity. Ale jestli to stojí za to aby jeden zhubnul, to silně pochybuji. Možné to asi i je, jste-li hodně otužilý.

doplněno 29.01.23 10:29:

Silně mě mateš. Většinu života u sebe i u dětí, vnuků i pravnuků spoléhám na imunitu. Nám všem, všem generacím, lékaři doporučují teplodu do 38°C nesrážet. Že by byli všichni tak hloupí? Já sama, když je mi ouvej, napustím do pet lahve horkou vodu, na prsní kost, deku a gauč a psa a po několika hodinách se probudí zdravý člověk. A to mám autoimunitní onemocnění, vetšinu života jsem brala kortikoidy na potlačení imunity a teď zase, při dialýze vím, že se musím zahřát, abych mohla fungovat bez virů a bakterií. Protože mě dialýza uvnitř hodně vychladí. Nejen mě, ale to je zkušenost i ostatních. Imunitu hýčkám a spoléhám na ni. Proto neznám, s tak pošahaou, infekční nemoci.

S imunitou to nemá co dělat. Vyžší teplota pomáhá hubit patogeny, pro které je taková teplota nehostiným prostředím a hubí je. To by imunita při horečkách 40C fungovala nejlépe a to je nesmysl.

vitalweb.cz/...

Díky imunitě mají ty nemoce lehčí průběh.

Ale finální pomoc udělá ta zvýšená teplota, která působí nepříznivě na ty viry a patogeny v těle. Proto se doporučuje teplotu ihned nesrážet nebo nesrážet nějak extrémně, aby tělo mělo možnost přirozeně bojovat. Zvýšená teplota ovšem dost zatěžuje organismus, proto je lepší být v klidu a neběhat. Ležet a doplňovat hlavně tekutiny.

...

ad2.

Kortikoidy jsou výborné na okamžitou pomoc díky protizánětlivým účinkům. Nesou ovšem i rizika ve formě vedlejších účinků.

jiná palba jsou imunosupresiva, která potlačují a snižují imunitní systém v celém těle. Pomohou třeba autoimunitním onemocněním nepropukat, ale zároveň otevřou bránu třeba i rakovině díky tomu, že imunitu vypínají.

Ovšem dají se užívat dlouhodobě, což se u kortikosteroidů moc nedoporučuje a organismus může být i časem rezistetní.

Z toho plyne, že na některá onemocnění nejsou léky v pravém slova symslu, ale pouze farmaka, která udržují člověka, aby jakž takš fungoval a přitom vyháněl ďábla belzebubem. Bral něco,aby si od nejhoršího ulevil, ale poškozoval druhé, co mu funguje bezproblému (ledviny, játra,srdce,...)

pb®
hodnocení

0x
Naopak, zima podporuje ukládání tuku, aby organismu nebyla zima. Na hubnutí je teplo, proto se třeba běhá ve specialních oblečcích, arabským koním se balí krky, aby je měli krásně štíhlé bez tuku. Kde je teplo, tam je větší prokrvení a tedy metabolismus funguje víc. Však i zvířata co mají zimní spánek snižují svoji tělesnou tepotu, aby vydržela se zásobou tuku celou zimu.
runner2
Ne, tuk se vám nezačne ukládat pri stejném prijmu potravy jen proto, že je venku zima. Pokud budete pracovat venku v zimě, přirozeně zvýšíte příjem potravy, protože pro stejnou práci budete potřebovat více energie.
runner2

Představte si, že v létě máte příjem/výdej energie v rovnováze. Takže nehubnete ani netloustnete. A teď ponechme stejný příjem energie a stejne aktivity jako v létě a k tomu navíc tělo vystavíme dlouhodobě zimě. Začne potřebovat více energie, protože musí navíc udržet tělesnou teplotu. U zvířat je to cílené zvýšení potravy před zimou, aby měla v zimě z čeho brát (protože zima je více vysiluje a potravy je méně).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]