Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě jaký vliv má nižší teplota v bytě na výdej energie na vyhřívání těla při jinak stejných podmínkách.Jednoduše když budu v zimě popř. ve vodě budu víc hubnout?
Nemyslím si to. Ale vím, že imunita nejlépe pracuje v teple. Jako důkaz je to, že se do 38°C nemá srážet horečka a je dobré se vypotit. Dlouhodobým pobytem v chladu, si rozhodíte imunitu a budete náchylný k virozám. Otužování a krátkodobé pobyty v chladu, to je něco jiného, to je dobré na posíení imunity. Ale jestli to stojí za to aby jeden zhubnul, to silně pochybuji. Možné to asi i je, jste-li hodně otužilý.
Silně mě mateš. Většinu života u sebe i u dětí, vnuků i pravnuků spoléhám na imunitu. Nám všem, všem generacím, lékaři doporučují teplodu do 38°C nesrážet. Že by byli všichni tak hloupí? Já sama, když je mi ouvej, napustím do pet lahve horkou vodu, na prsní kost, deku a gauč a psa a po několika hodinách se probudí zdravý člověk. A to mám autoimunitní onemocnění, vetšinu života jsem brala kortikoidy na potlačení imunity a teď zase, při dialýze vím, že se musím zahřát, abych mohla fungovat bez virů a bakterií. Protože mě dialýza uvnitř hodně vychladí. Nejen mě, ale to je zkušenost i ostatních. Imunitu hýčkám a spoléhám na ni. Proto neznám, s tak pošahaou, infekční nemoci.
S imunitou to nemá co dělat. Vyžší teplota pomáhá hubit patogeny, pro které je taková teplota nehostiným prostředím a hubí je. To by imunita při horečkách 40C fungovala nejlépe a to je nesmysl.
Díky imunitě mají ty nemoce lehčí průběh.
Ale finální pomoc udělá ta zvýšená teplota, která působí nepříznivě na ty viry a patogeny v těle. Proto se doporučuje teplotu ihned nesrážet nebo nesrážet nějak extrémně, aby tělo mělo možnost přirozeně bojovat. Zvýšená teplota ovšem dost zatěžuje organismus, proto je lepší být v klidu a neběhat. Ležet a doplňovat hlavně tekutiny.
...
ad2.
Kortikoidy jsou výborné na okamžitou pomoc díky protizánětlivým účinkům. Nesou ovšem i rizika ve formě vedlejších účinků.
jiná palba jsou imunosupresiva, která potlačují a snižují imunitní systém v celém těle. Pomohou třeba autoimunitním onemocněním nepropukat, ale zároveň otevřou bránu třeba i rakovině díky tomu, že imunitu vypínají.
Ovšem dají se užívat dlouhodobě, což se u kortikosteroidů moc nedoporučuje a organismus může být i časem rezistetní.
Z toho plyne, že na některá onemocnění nejsou léky v pravém slova symslu, ale pouze farmaka, která udržují člověka, aby jakž takš fungoval a přitom vyháněl ďábla belzebubem. Bral něco,aby si od nejhoršího ulevil, ale poškozoval druhé, co mu funguje bezproblému (ledviny, játra,srdce,...)
Představte si, že v létě máte příjem/výdej energie v rovnováze. Takže nehubnete ani netloustnete. A teď ponechme stejný příjem energie a stejne aktivity jako v létě a k tomu navíc tělo vystavíme dlouhodobě zimě. Začne potřebovat více energie, protože musí navíc udržet tělesnou teplotu. U zvířat je to cílené zvýšení potravy před zimou, aby měla v zimě z čeho brát (protože zima je více vysiluje a potravy je méně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.