Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tím, ze kterých sušených bílků se dá udělat omeleta. Táta má pořád vysokou hladinu cholesterolu, takže nemůže jíst žloutky a potřebuje zhubnout. Bílková omeleta se špenátem nebo na jiný způsob mu chutná, takže by to pro něj byla skvělá snídaně, svačina nebo večeře. Ale nevím, co bychom pak udělali s těmi zbylými žloutky. Vyhazovat je by byla škoda, hlavně při současné ceně vajec. Anebo pokud máte někdo zkušenost s tím, na kolik omelet by asi vyšly tekuté bílky v láhvi nebo v krabici? Musí se to rychle spotřebovat... Budu vděčná za každý tip a radu a předem za ně děkuji.
A kolik bílků na tu omeletu potřebujete? Tipla bych tak tři. Záleží pak na tom, co jí zbytek rodiny, ale pokud se nesnažíte s tátou držet basu, nebo máte nějaké jídlo sami, tak ty žloutky spotřebujete, jdou přidat skoro do čehokoliv.
Sušené bílky jsem nikdy nezkoušela, ale asi cokoliv se složením 100% sušené vaječné bílky, bez přídavku jiných látek bude dobré.
Vajíčko ho nezabije, naopak má plno cenných látek /lecitin/. Přece nebude denně snídat bílkovou omeletu Jednou dá mozzarelu se slátkem a celozrnnou bagetou, pomazánku z luštěnin s paprikou, jindy tvarůžky s ředkvičkama, rybí pomazánku s cibulí na chleba, nebo ovesnou kaši. Je potřeba mít dostatek pohybu a vlákniny. Tak ať sní denně 2-3 jablka a lžíci obilných klíčků. Kyselé zelí, česnek, kroupy, olej na saláty zastudena lisovaný z různých semínek. Případně dodat Mg + B6 a vit C a D. Ke každému jídlu syrovou zeleninu a vyrazit ven.
Mnohem horší je máslo a tučné mléčné výrobky a celý den sedět.
Děkuji moc! My víme, že každý den bílkovou omeletu nemůže, ale má ji rád a tak mě zajímalo, jak mu tohle jídlo dopřát bez toho, abychom plýtvali zbytkem vejce, tedy žloutkem. My ho také nejíme kvůli bráchovi a jeho zdravotním potížím, takže by se ty žloutky vyhodily a s penězi dnes vyjít je těžké i bez toho... Ale co jste napsala, to jsou všechno zajímavé tipy, to když budeme střídat, má jídelníček na celý týden...
Děkuji Vám za ně.
Děkuji, o tomhle víme, četla jsem to i na dalších online magazínech, i na těch zdravotnických. Ale tátova lékařka vysloveně žloutky zakázala...
Mně taky doktor zakázal jíst sladké. Já si ale každý den dám dopoledne ke kafi něco malého sladkého a odpoledne skleničku červeného.. Na každé kontrole glykemie mne chválí, jak ta dieta funguje, jak mám krásné hodnoty. A takhle to trvá 25 let.. ... Tak doktorovi nic neprozrazuju, ať má radost.
Prostě každý jsme jiný, máme jiný životní styl, tak se na nás nemůže s nějakou jednotnou šablonou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.