Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžete mi doporučit sušené bílky?

Od: elis003 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem,

chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tím, ze kterých sušených bílků se dá udělat omeleta. Táta má pořád vysokou hladinu cholesterolu, takže nemůže jíst žloutky a potřebuje zhubnout. Bílková omeleta se špenátem nebo na jiný způsob mu chutná, takže by to pro něj byla skvělá snídaně, svačina nebo večeře. Ale nevím, co bychom pak udělali s těmi zbylými žloutky. Vyhazovat je by byla škoda, hlavně při současné ceně vajec. Anebo pokud máte někdo zkušenost s tím, na kolik omelet by asi vyšly tekuté bílky v láhvi nebo v krabici? Musí se to rychle spotřebovat... Budu vděčná za každý tip a radu a předem za ně děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A kolik bílků na tu omeletu potřebujete? Tipla bych tak tři. Záleží pak na tom, co jí zbytek rodiny, ale pokud se nesnažíte s tátou držet basu, nebo máte nějaké jídlo sami, tak ty žloutky spotřebujete, jdou přidat skoro do čehokoliv.

doplněno 28.01.23 17:50:

Sušené bílky jsem nikdy nezkoušela, ale asi cokoliv se složením 100% sušené vaječné bílky, bez přídavku jiných látek bude dobré.

elis003
hodnocení

Děkuji Vám moc. :) Když my žloutky moc nejíme, brácha má zase potíže s trávením tuků a má po nich průjem. :( Zkusíme se podívat po těch sušených. Ještě jednou děkuji.

liska5
hodnocení

2x

Vajíčko ho nezabije, naopak má plno cenných látek /lecitin/. Přece nebude denně snídat bílkovou omeletu Jednou dá mozzarelu se slátkem a celozrnnou bagetou, pomazánku z luštěnin s paprikou, jindy tvarůžky s ředkvičkama, rybí pomazánku s cibulí na chleba, nebo ovesnou kaši. Je potřeba mít dostatek pohybu a vlákniny. Tak ať sní denně 2-3 jablka a lžíci obilných klíčků. Kyselé zelí, česnek, kroupy, olej na saláty zastudena lisovaný z různých semínek. Případně dodat Mg + B6 a vit C a D. Ke každému jídlu syrovou zeleninu a vyrazit ven.

Mnohem horší je máslo a tučné mléčné výrobky a celý den sedět.

elis003
hodnocení

Děkuji moc! My víme, že každý den bílkovou omeletu nemůže, ale má ji rád a tak mě zajímalo, jak mu tohle jídlo dopřát bez toho, abychom plýtvali zbytkem vejce, tedy žloutkem. My ho také nejíme kvůli bráchovi a jeho zdravotním potížím, takže by se ty žloutky vyhodily a s penězi dnes vyjít je těžké i bez toho... :( Ale co jste napsala, to jsou všechno zajímavé tipy, to když budeme střídat, má jídelníček na celý týden... :) Děkuji Vám za ně.

hodnocení

0x
idnes.cz/...
Stačí si přečíst a máš problém vyřešený.
elis003
hodnocení

Děkuji, o tomhle víme, četla jsem to i na dalších online magazínech, i na těch zdravotnických. Ale tátova lékařka vysloveně žloutky zakázala... :(

liska5

Mně taky doktor zakázal jíst sladké. Já si ale každý den dám dopoledne ke kafi něco malého sladkého a odpoledne skleničku červeného.. Na každé kontrole glykemie mne chválí, jak ta dieta funguje, jak mám krásné hodnoty. A takhle to trvá 25 let.:-D. ... Tak doktorovi nic neprozrazuju, ať má radost.

Prostě každý jsme jiný, máme jiný životní styl, tak se na nás nemůže s nějakou jednotnou šablonou.

Lékařka si holt jede podle svého. To je jako se statiny. Jedni by nejraději dávali atorvastatin i dětem preventivně a druzí argumentují tím, že mezi uživateli je prokazatelně vyšší výskyt cukrovky. Bohužel člověk si sotva může vybírat lékaře podle toho ke kterému táboru se hlásí. Vaše lékařka vidí ve vejcích co tam vidět chce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma co se zbylými bílky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]