Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stejně jako každý rok musím podávat daňové přiznání, loni mi jej zpracovávala jedna známá, která jej za mě i online podala, avšak mně samotnému přehled za rok 2021 nezaslala. Snažil jsem se ji nedávno kontaktovat jak mailem tak telefonicky, ale telefon je vypnutý, na maily nikdo nereaguje a prostě nemám možnost se s ní nijak zkontaktovat. Chci se zeptat, zda při podávání letošního přiznání budu potřebovat přehled za rok 2021, či jej bude pro potřeby zpracování daňového přiznání za rok 2022 potřebovat nová účetní? Pokud ano, je možné se k němu dostat i nějakou jinou cestou, např. vyžádat od nějaké instituce?
Děkuji za odpovědi.
To záleží na tom, zda třeba odepisujete nějaký majetek, jaké máte příjmy, zda odepisujete ztráty atd. Prostě zda vaše účetnictví přesahuje jeden rok. Opis přiznání (pokud je to, co nazýváte přehledem). pak vám kopii udělá správce daně, když ho požádáte. Kdybyste měl jen nějaké příjmy běžného roku (typicky ze zaměstnání či dohod a podobně), pak to z roku 2021 nepotřebujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.