Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odškodnění pracovní úraz

Od: clintea odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak bych měl postupovat v případě, kdy mi byl uznán pracovní úraz. Paní doktorka při vyšetření říkala, že je to lehký až středně těžký úraz. Zmiňoval jsem to u lékaře, který mě na vyšetření posílal. On říkal, že to mohu zkusit. Nevím, jak bych měl v současné době postupovat. Také prý mohu zažádat o převedení na pozici s menším zatížením, ale také se mnou pan doktor nic dalšího neřešil. Poradíte mi prosím, děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

edudant
hodnocení

2x
No tak já nevím. Jestli budete chtít váš úraz řešit jako pracovní úraz, tak nejdůležitější je, řešit věc v den, kdy se vám úraz stal v zaměstnání zápisem o pracovním úrazu. Bez toho neprokážete, že se vám to stalo v pracovní době. Jestli tento zápis nemáte, dá od toho zaměstnavatel ruce pryč a máte smolíka.
Však píše, že mu byl uznán...

hodnocení

1x
Bolestné, trvalé následky, ztráta společenského uplatnění, náklady na cesty k lékaři, léky, doložit uctenkami. Bodové ohodnocení určí lékař. Dále doplatek do průměrné mzdy za dobu nemoci, taky se nekrátí dovolená. Pokud vás převede na jinou méně placenou práci, doplatek do původní mzdy. Záleží dle smlouvy, nemusíte přijmout a pokud jinou vhodnou práci nemá, 12mesicu odstupné. Ve výpovědi musí být jasně uvedený důvod a paragraf, tak na to pozor. Po nemocenské můžete ihned zažádat o ID.
magor745
@stir a nezmínil jste to nejdůležitější za prvé advokát a za druhé žaloba na psychickou újmu a věcnou škodu
K čemu advokát a žaloba? Někteří zaměstnavatelé jsou slušní...

U mne to šlo automaticky- u jednoho po ukončení PN bylo doplacení rozdílu mezi neschopenkou a100a vše ostatní automaticky-ztráta spol.uplatnění se nekonala a náklady na cesty k lékaři? skrze cca10minut cesty do špitálu svižnou chůzí a k OL necelých 5 minut? U téhož pak po letech další a po celou dobu 100% a paoté ten zbytek do měsíce od ukončení PN. U nynějšího taky no problém vše automaticky, teda mimo nahlášení a sepsání záznamu o úrazu. Ovšem šlo svým způsobem o "banality" typu podvrtnutý kotník...

hodnocení

1x
Schovávej si veškeré účtenky z lékárny, lístky MHD nebo účtenky za benzín když jedeš k doktorovi a zpátky. Taky doklad za to, že doktor vyplní papíry - on to zadarmo dělat nebude. Když to doložíš k protokolu o úrazu tak pojišťovna zaměstnavatele proplácí prokazatelné naklady. Pokud máš vlastní pojištění tak ti z něj taky běží plnění. Není to tak, že když platí jedna pojišťovna tak se z toho druhá vykroutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]