Nejste přihlášen/a.
Mám stavební spoření u Lišky. Od uzavření smlouvy už uplynule více jak 6 let. Nyní tam již nevkládám žádné peníze.
Každý rok mi stále chodí státní podpora (2000kč) + úroky z vkladů.
Co se stane když překročím "cílovou částku"?
Státní podpora vám chodit nemůže, pokud nespoříte. Mě když jsem kvůli úrokům překročil cílovou částku, tak smlouvu vypověděli.
Když píše, že nevkládá, tak přdpokládám, že ví, jestli má předplaceno.
Docela by mě zajímalo, kolik je státní podpora z úroků.
Takže když jsou úroky 2%, tak státní podpora je 0.2 %? Celkové zhodnocení 2.2% . To se vyplatí. Nebo špatně počítám?
Dejme tomu že spořim již 5 let a mám tam 100 000 no ono to bude víc než 110 000 Kč. Dostanu 2000 Kč a úrok asi 1600 Kč. Přibližně tedy 3600 Kč. Creditas mi ze stejné částky dá 6600 Kč při výpovědi půl roku. Bez výpovědí o málo méně. Tak to se vyplatí. Stavební jsem zrušil a penzijní bych rušil každých 5 let. U stavebního musím dát 20000 Kč, abych dostal 2000 Kč. U penzijního 12000 Kč a dostanu 2760 Kč. Jistě je tam i podmínka věk. Takže pro ty starší.
Sice starší článek,ale myslím že pořád to platí stavebky.cz/... ,přečíst všeobecné podmínky smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.