Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební spoření - překročení cílové částky

Od: heterak® odpovědí: 12 změna:

Mám stavební spoření u Lišky. Od uzavření smlouvy už uplynule více jak 6 let. Nyní tam již nevkládám žádné peníze.

Každý rok mi stále chodí státní podpora (2000kč) + úroky z vkladů.

Co se stane když překročím "cílovou částku"?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

No to určitě není pravda. Jakmile se budete blížit cílové částce, tak vám bude volat vaše poradkyně a bude s vámi řešit, co dál. Ideálně vás bude nutit do nové smlouvy na dalších 6 let. Nebo na výběr. Nebo na to, abyste si cílovou částku za poplatek navýšil.

kolemjdouci
27.01.23 16:40
hodnocení

0x
Nic.

hodnocení

0x

Já jsem omylem spletl čísla účtu a poslal na svoje stavební spoření peníze, místo na účet manželky. Po půl roce mi přišlo ukončení smlouvy, neboť jsem překročil cílovou částku-

Co se stane u Vás, to netuším, páč neznám Vaší smlouvu.

petrm
hodnocení

0x

Státní podpora vám chodit nemůže, pokud nespoříte. Mě když jsem kvůli úrokům překročil cílovou částku, tak smlouvu vypověděli.

kolemjdouci
Ale může. Jednak může mít předplaceno jednorázovým vkladem a jednak se státní podpora počítá i s úroků. Víme?
petrm

Když píše, že nevkládá, tak přdpokládám, že ví, jestli má předplaceno.

Docela by mě zajímalo, kolik je státní podpora z úroků.

kolemjdouci
Kolik? No úplně stejně jako z vkladů takže 10%.
petrm

Takže když jsou úroky 2%, tak státní podpora je 0.2 %? Celkové zhodnocení 2.2% . To se vyplatí. Nebo špatně počítám?

hodnocení

Státní podpora je 2000kc/rok. Úrokuje se mi to 1 rok/1,5%
prik

Dejme tomu že spořim již 5 let a mám tam 100 000 no ono to bude víc než 110 000 Kč. Dostanu 2000 Kč a úrok asi 1600 Kč. Přibližně tedy 3600 Kč. Creditas mi ze stejné částky dá 6600 Kč při výpovědi půl roku. Bez výpovědí o málo méně. Tak to se vyplatí. Stavební jsem zrušil a penzijní bych rušil každých 5 let. U stavebního musím dát 20000 Kč, abych dostal 2000 Kč. U penzijního 12000 Kč a dostanu 2760 Kč. Jistě je tam i podmínka věk. Takže pro ty starší.

kimbert*
hodnocení

0x

Sice starší článek,ale myslím že pořád to platí stavebky.cz/... ,přečíst všeobecné podmínky smlouvy.

prik
hodnocení

0x

Některé stavební spořitelny taky dávaly bonusy. Překročení smlouvy je porušení podmínek a máte po bonusech. To se Spořitelně hodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]