Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr brýlí pro dceru

Od: marketa* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

ráda bych se poradila ohledně výběru brýlí pro devítiletou dceru, problém je že dceři se líbí hranaté kovové rámečky s tenkým rámečkem okolo skel a ty nám v optice nedoporučili, protože má relativně vyšší dioptrie a skla by hodně přesahavala na tloušťku rámeček, což ze zkušenosti víme z předchozích brýlích, které měla před současnými, kde je sklo nahoře uprostřed u rámečku dost silné, o několik milimetrů přesahuje rámeček dopředu i dozadu navíc se jí bohužel od té doby několikrát navýšili dioptrie (i nyní na poslední kontrole), tak mám obavy z toho, že teď by to bylo ještě daleko výraznější.

Má typ skel která jsou nejsilnější uprostřed a ke kraji se ztenčují tak jsou pro ní vhodné rámečky plastové a kulaté, takové má teď, a tloušťka skel u okraje je cca stejná jako rámeček, jenže tenhle tvar rámečku se jí moc nelíbí a chtěla by právě ten typ rámečků co měla předtím.

Otázka je jestli nechat dceři volnou ruku aby měla brýle jaké se jí líbí a byla spokojená, ale hodně v nich hodně vyniknou vyšší dioptrie, nebo jí přesvědčit do jiných rámečků, ale riskovat že se jí stejně nebudou líbit.

doplněno 26.01.23 22:59:

Doplňuji ještě info k odpovědím, nový předpis dioptrií je +10,25 a +10,75 a ještě cylindry, stávající brýle má těsně pod 10, sávám foto předchozích posledních brýlí co měla s kovovými rámečky, ty první jsou asi +6,5 a ty druhé asi +8, ty první jsou v pohodě ale ty druhé už vypadají poměrně silně a teď má ještě o 2 dioptrie víc tak se dost obávám výsledku...

Proto jsem pak přešli na kulaté plastové ve kterých i se silnějšími skly okraj byl cca s rámečkem.

Myslím že tloušťka skel přímo dceři vadit nebude, ono to při přímém pohledu vidět není, jen z boku nebo tedy zeshora, taky se obávám aby si pak kvůli tomu ostatní děti nedělali legraci apod.

Výběr brýlí pro dceru
Výběr brýlí pro dceru #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tak se podívejte na ztenčená skla..jsou dražší, ale při vyšších dioptriích se opravdu hodí je použit.
I když bych se divil, že Vám je optik nenabídl.

kmet
hodnocení

2x

Tzn. že má v 9 letech třeba -5? Pokud ne, pak se asi nejedná o "tenčená" skla, jsou i 2x tenčená. Čím menší plocha čočky, tím bude čočka vycházet po krajích užší. U takto silných je vhodné i volit menší brýle, kvůli zkresleni obliceje. Každopádně to chce vybrat obrubu vhodnou pro tlustší skla, právě s tím, by měli v optice umět poradit.

marketa*
hodnocení

Má přes +10, tenčené skla dáváme ale nějaké střední, to největší tenčení je hodně drahé na to že se jí to často mění. Viz doplnění dotazu.

hodnocení

2x

Mám ztenčená "skla" v plastu a jsem spokojená, jsou i lehčí. Zkuste projít několik optik a ptát se. Slečnu už bych nechala vybrat samotnou (v rámci možností zpracování brýlí). Nosit je bude ona - aneb "máš cos chtěla" :). K původnímu tvaru se můžete vrátit u dalších.

hodnocení

2x

Píšete, že má skla u okrajů tenčí, čili spojky na blízko. To mě by ten váš optik asi žádné brýle neudělal, já mám rozptylky (3 dioptrie), u těch se naopak skla ke krajům rozšiřují. Mám kovové obroučky a skla jsou na okrajích 3x tak široká jako rámeček. Optik si s tím poradil, ničemu to nevadí a vidět je to jen při pohledu zboku zblízka.

hodnocení

2x

Já si myslím, zvláště pak po poslední zkušenosti s opikem, že dobrý, opravdu dobrý optik, navrhne nejlepší řešení. *hej*Já jsem šla pro brýle na počítač, bez lékaře, za optikem, o kterém vím už několik let, že umí. Objednala jsem se na změření zraku a on mi po chvíli řekl, že je mu líto, že přijde o kšeft, ale že musím k lékaři, protože mám začátek problému a to musí lékař vyřešit. A fakt, malá "dírečka" v sítnici. Ten optik mohl v klidu vyrobit a prodat drahé brýle, ale byl zodpovědný. Až po dvou operacích znovu vyšetřil a proměřil a skla, do mých rámečků vyrobil. :) Tak jsem přesvědčená, že dobrý odborník řešení najde.

molly
hodnocení

2x
Má skla nebo plast? Určitě bych dceři nechala volnou ruku. Samozřejmě s lehkou korekcí, pokud by vybrala nějakou jo šílenost, ale vyberte společně nějaké moderní pěkné obroučky, ať se cítí dobře a za brýle se nestydí. Plast je i lehčí, což je při vyšších dioptriích taky výhoda. Je odolnější. Kdysi jsem nosila kovové obruby a vždy se ošoupala barva. Dneska se hodně nosí kulaté brýle, na dítě klidně něco ala Harry Potter, pokud jí budou sedět.
Jinak doporučuji najít dobrého optika, žádné obchodní centrum a řetězce. Zaprvé jim jde jen o to prodat a často ničemu nerozumí, za druhé mají ujeté ceny. Mně pořád dělali v různých "značkových" optikách plasty za 3-4 tisíce, pak jsem našla šikovného optika, staršího pána a totéž je u něj za 1000kč
doplněno 27.01.23 11:07: Můžete zkusit kouknout na optikdodomu.cz V poslední době otevírají i optiky, jinak fungují jako podomní prodej, někomu to vyhovuje, někomu ne... Ceny jsou velmi rozumné a teď je na obroučky asi 70% sleva, takže vyjdou na pár stovek. Když byste našla na IG Maruskaveg tak tam má slevu myslím i ještě trochu vyšší (75 nebo 79%). Kdysi jsem od nich měla několikery brýle a vždy spokojenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]