Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání versus podpora?

Od: pavel33* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě podnikám přes 2roky.Jeslti kdyby mi nešlo podnikání a nedej bože bych musel na uřad práce jestli bych dostal podporu vubec?někdo mi říkal že prý nedostanu.To je divný ne Zaměstnanci taky dostanou když mají rok odpracováno.jak to je? děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalkolesa*
hodnocení

1x

Podle mě by jste měl podporu dostat, protože jste měl výdělečnou činnost

§ 39 435/2004

(1) Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, který a) získal v rozhodném období (§ 41) zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu^32g) v délce alespoň 12 měsíců (dále jen "předchozí zaměstnání"); překrývají-li se doby důchodového pojištění, započítávají se jen jednou,

§ 41 zákona 435/2004

(1) Rozhodným obdobím pro posuzování nároků na podporu v nezaměstnanosti a podporu při rekvalifikaci jsou poslední 3 roky před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání.

§ 5 zákona 43/2010

(1) Pojištění jsou při splnění podmínek stanovených v tomto zákoně účastni

e) osoby samostatně výdělečně činné, svs.cns.eu/...

pt®

Rozhodně byste měl na podporu v nezaměstnanosti nárok. PT /stařenka/

mpmoto*
hodnocení

0x

Měl sem ten samý problém. Podporu sice dostanete,ale musíte přerušit podnikání . Bez toho Vás totiž nevezmou na pracák

hodnocení

0x

Na podporu máte nárok a to v délce půl roku, pokud máte do 55ti roků, potom se délka zvyšuje na 11 měsíců. Vypočítává se z daňového prohlášení, resp. kolik platíte SP a vykazujete zisku. Při k základním odvodu SP je tato částka velice malá. Předpokladem pro získání podpory je alespoň přerušení živnosti.

Podpora je zatím do 50 let 5 měsíců, do 55 let 8 měsíců a nad 55 let 11 měsíců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]