Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jak který doktor. Nedávno mi po asi 18 letech píchali protitetanovku do zadku vestoje. Na neurologii obstřik do zad zase vleže. Ale strach z toho vůbec mít nemusíte, opravdu ne. Zřejmě Vám to píchne sestra, jen na té neurologii to musela sama doktorka.
většina z nás jí asi dostala do ramene. Dá se píchnout i do stehna.
Dneska už se zadek nikde neukazuje. Asi toho před sestřičkama hodně chlapů zneužívalo a stáhlo si kalhoty úplně
Zmíněná látka se podává subkutánním podáním. Tedy do podkoží.
Jehla je menší než na odběr krve a to mnohem. Srovnatelná je s jehlou, kterou se podává inzulín.
Takový mikro snad už ani jehlou není.
Bojíš se zbytečně, ale je potřeba se pořádně vystrašit, aby jsi zjistila, že o nic nešlo .
Až ti budou zavádět PICC katetr nebo CVC, tak si užiješ
Na injekce B12 docházím vždy jednou za měsíc. Aplikují se vstoje, do zadku. /Tedy jak kouzelně říkal pan Hlinomaz - DO SVALU! /
Střídám vždycky místo aplikace a tak nabídnu jednou pravou a jednou levou půlku. Tyto injekce nebolí. Musíte se uvolnit, stoupnout si na druhou nohu, než na tu, kam se bude aplikovat injekce. Sestra mi pokaždé řekne: Teď to trochu štípne!
Někdy má pravdu, ale není to nic, co by se nedalo vydržet. Někdy to ani necítím a nevěřícně se ptám: To už je to fakt hotový? Výhodou je, že na ten zadek si nevidíte a nemáte tedy šanci morbidně sledovat, co sestra dělá. Je to lepší, než čučet na jehlu a nervovat se.
Vůbec nic to není. Až poznáte trhání zubů, nebo porod /jako prvorodička jsem přirozenou cestou rodila dítě o váze 4,30 kg/, uvidíte, že byste si klidně dala najednou napíchat třeba 10 injekcí B12. Jděte a pak napište, jaké to bylo. Zbytečně děláte z komára velblouda, sama poznáte, že to nestálo za řeč. Jaga.
Tazatelce patrně nejde primárně o bolest, ostatně ta je při injektáži nepatrná. Zde se jedná o trypanofobii, strach z injekčních stříkaček, jehel a jejich aplikací do tkáně. Samozřejmě, takového fobika i lehká včelička bolí více, psychosomaticky.
Mám to stejné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.