Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytrhnout zub doma

Od: lukkk odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mám problémy se zubem, který mi zubařka už skoro celý odvrtala a neustále mi tam dává plomby, které tam logicky dlouho nevydrží. Nějaký tip, jak si ho doma vytrhnout? Podle zubařky to není třeba, i když mě čas od času prostě bolí

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

25.01.23 21:31
hodnocení

12x
jm
Tyto kleště nejsou vhodné.
Doporučuji kleště úzké zahnuté. Mám takové v rybářské sadě. Nebo peán...

hodnocení

11x

No tak jestli je odvrtaný a hodláte si to rvát doma, tak v lepším případě urvete vrch a kořeny Vám pak budou sekat, jelikož je už nebude za co tahat.

Tak si prostě dojděte na pohotovost, s tím, že je to bolestivé a nechte si to vyrvat tam.

tj
hodnocení

6x
Zubařka není váš šéf, pokud je zub problematický a občas bolí, i když je opravený, požadujte vytržení. Pokud si budete zub rvát doma sám, můžete si v horším případě nenávratně poškodit dáseň v tom místě. Může to i ovlivnit do budoucna případnou náhradu za neživý zub na trn...

makak
hodnocení

3x
Pokud máte doma brusle, podívejte se na film Trosecnik.

Stačí jedna scéna

A je to i s narkózou. Dobrá scéna :-D

tebi
hodnocení

2x

Nechejte si vyčistit kanálky, pak vám dá korunku, cena 6000. Nebo si zub nechte vytrhnout zdarma. Ale fakt ne doma- to nemůžete sám zvládnout, kořeny drží fakt fest, občas s tím zapasi i zubař.

Na kanálky se dává korunka až jako poslední možnost. Není důvod dávat korunku. Stačí fotokompozitní výplň. Nežijeme před 30ti lety! ;)

liska5
hodnocení

0x

Řešení je korunka. Ta se staví na zbylém kořeni. Tak si sám nic netrhejte, umrtvený kořen je potřeba, aby se měla na čem vybudovat korunka. Vypadat bude k nerozeznání od pravého zubu a kousat bude v pohodě. Dá se to dohodnout se zubařkou..

Korunka se dává, až je zub na rozpadení.

Fotokompozitní výplń je jako lepidlo. Není potřeba zub opracovat do nějakého tvaru a odbrousit ho ještě víc. K nerozeznání od zdravého zubu je taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]