Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze doporučený nevyzvednutý dopis znovu doručit domů?

Od: dopis odpovědí: 8 změna:

Můžu si nechat doporučený nevyzvednutý dopis znovu poslat poštou domu...?

Dobrý den

Prisel mi doporučený dopis do vlastních rukou z ministerstva. Byl jsem doma ale postacka se ani neobtěžovala zvonit a hodila ten listecek upozornujici ze mam doporuceny dopis rovnou do schranky. Mam ho ulozeny na poste. Je možné si někde online nebo zavolanim nechat ten dopis znovu doporucit na svou adresu domu...? Je tam uvedeno cislo, staci si zavolat a rict postačce at to znovu doručí...? Funguje to takto? Nebo jakmile je to jednou uloženo tak musím na poštu už fyzicky...?

(absolutne nechapu proc nezvonila)

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na tom lístečku je telefon na poštu, tam se to dá domluvit, pak se to dá ještě i přes internetové stránky cpost.cz

hodnocení

3x

Ano, zavolejte na to číslo a domluvte si opakované doručení.

doplněno 25.01.23 16:52:

Jak jednoduché.

doplněno 25.01.23 16:53:

postaonline.cz/...

hodnocení

2x

Ano, stačí zavolat a domluvit se na opětovném doručení

hodnocení

2x

Ano, je to vyzkoušeno. Zavolejte na poštu, kde zásilka uložena a požádejte o opakované doručení. Většinou je to následující den popř vám bude sděleno, kdy doručí.

dopis
hodnocení

Děkuji.

A určitě to tak je jo...? Máte to vyzkoušené?

Co ja vim tak rodiče když se jim to stalo tak tam vzdycky šli osobne...

Taky jsem se dival na ten jejich online "formular" a tam jsem zadnou takovou moznost opetovneho doruceni nenasel... Jen (pre)poslat na jinou adresu (coz je zpoplatnene) nebo poslat na jinou postu, jedine dve moznosti, zadne "opakovane doruceni" ani nic takoveho jsem tam nenasel... Ale to bylo online...

Takze kdyz tam zavolam tak tu službu poskytují...? (a je zdarma/NEzpoplatněná?) (protože já už vidím jak mi protivná baba bude tvrdit že ne a že tam musím osobně...)

Máte to někdo vyzkoušené, že to takto funguje a na zavolani proste musi znovu dorucit osobne domu doporuceny dopis?

Dekuji

paveldvorak
hodnocení

0x

záleží co je na "dopisu", na obálce s modrým pruhem je nápis "nevracet, vložit do schránky"

Po 10 dnech od doručení výzvy k vyzvednutí připravené zásilky je "dopis" vhozen do schránky a tím se považuje za doručený, odesílateli se vrátí doručenka s poznámkou pošty

pokud tam, není nic po 10 dnech se vrací odesílateli

obávám se že pošta která je v rozkladu nebude nic doručovat opakovaně...ale to je jen můj názor

paveldvorak

na obálce s modrým pruhem možnost "nevracet...vložit do scvhránky ." nemusí být vyznačena, po marném uplynutí 10-denní úložní doby se vrací odesílateli...v obou dvou případech nastává fikce doručení

To není určeno razítkem na obálce, ale tím, co je napsáno v tom ozámení. Kdyby lidi pořádně četli, tak to tam všechno je z druhé strany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma doporučený dopis

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]