Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se pracovně odpíchnout

Od: jerabinak odpovědí: 3 změna:
Dobré poledne,
potřeboval bych prosím poradit, jak se profesně odpíchnout.
Je mi 26 let, po slaboproudé SŠ s maturitou jsem studoval stejný obor na VŠ, doplněný o informatiku. Jenže v půlce Bc. státnic jsem to vzdal a "otráven" jsem pak vzal fyzickou, nepřemýšlivou práci zcela mimo obor.
No a teď samozřejmě, jak jinak, lituji *bzum* . Jsem z ní akorát unavený a až apatický *nevi*.
Sepsal jsem životopis, proztatím obepsal/obvolal zhruba deset míst, bez úspěchu. Vesměs typu práce s CNC či základní obsluha mašin, určeno pro "absolventy/bez praxe". Ona prostě ta díra v životopise, od školy po současnost bez praxe, holt nepůsobí dobře, i kdybych tam tu nedokončenou VŠ napsal. A práce s PC, dobrá poslechová angličtina a základy programování to nezachrání.
Potřeboval bych nabrat praxi, ale nevím kde začít. Jsou nějaké "startovní", základní pozice? Kurzy,
které by mě odpíchly a v životopise se vyjímaly? Vím že fabriky v naší průmyslové zóně nabírají kdekoho, jen měl jsem tu čest pár týdnů tu práci pozorovat z dálky a ten chaos bych si radši odpustil. Ne že bych si zrovna já mohl vybírat *hi*, asi mi nic jiného nezbyde.
Odpusťte na můj věk tyto poněkud základní otázky, jen tohle prostě řeším prvně a opravdu se nemám s kým poradit.
Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Skamarádit se s lidma který dělaj práci o kterou bys měl zájem. Často sháněj kolegu a když tě budou znát tak tě doporučí. Jak se k nim dostat? Přes známé, sport atd. atd. Rozesíláním životopisu toho moc nenajdeš, jen místa o který neni zájem a nejsou obsazený přes známosti, tak si na to ze zoufalství dají poptávku ;)

tebi
hodnocení

0x

Páni, co je špatného na fyzické práci? Dneska by všichni nejraději seděli na zadku v kanclu! Já třeba i se školou pracuji v obchodě. Sedět a hledět na monitor, fuj, to musí být nuda! Hledejte brigády, do životopisu napište současnou praví. lepší než nic. A souhlasím , bez známostí je to těžké. Hledejte v inzerátech, nemějte utkvělou představu co jó, co ne. Tak budete víc flexi a časem ,na základě praxe vás někam vezmou. Posouvejte se pomalu. Nechtějte všechno hned...

hodnocení

0x

Zkus ten životopis trochu upravit. Když napíšeš, že elektrotechnik vysokoškolák jde pracovat mimo obor a pak se zajímá o obsluhu obráběcího stroje, tak to působí chaoticky a nedůvěryhodně. Lepší by bylo, kdybys napsal, že jsi jako soukromý podnikatel dělal diagnostiku aut, tvorbu www stránek, opravy počítačů nebo něco podobného, což ostatně můžeš dělat i skutečně bez zaměstnavatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]