Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
aktuálně jsem ve 3. ročníku bakalářského studia zaměřeného na učitelství. Chtěl jsem se zeptat, jestli bych mohl pracovat jako asistent pedagoga, i když mé středoškolské vzdělání nebylo zaměřené na pedagogiku? Slyšel jsem, že učit už lze, ale nevím, jak to je s asistentem pedagoga.
Díky!
I kdyby to šlo, tak Vy na té základce budete muset být každé dopoledne, tedy v době, kdy sám máte semináře a přednášky na VŠ. Nejdřív si zjistěte, zda v okolí existuje škola, kde asistenta potřebují. Tam se pak ptejte, jaké jsou na něj požadavky. Bydlím ve slezském pohraničí, kde aspoň donedávna dělala asistentku pedagoga vyučená prodavačka. Zda si přitom doplňovala pedagogiku, to nevím. Jinde zas vzali paní, že uměla dobře rusky, když jim na školu přišla skupinka ukrajinských dětí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.