Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi před třemi roky mi byla udělena exekuce na důchod. Ke se dozvím jak dlouho ještě tato exekuce potrvá. Děkuji za odpověď.
To nebudete mít jednoduchý. Já sem byl na OSSZ aby mi sdělili komu , kolik už mi strhli a kolik ještě zbývá. Bohužel mi tyhle informace nebyli schopni poskytnout protože to prej dělá ČSSZ. Napsal sem tedy 14.4. dotaz o poskytnutí informací. Kolem 20.6. sem se tam stavil znova a musel sem to písemně urgovat. Před 10. dny sem tam byl znovu a opět sem to musel písemně urgovat. Zatím nic. Přeju víc štěstí než sem zatím měl já.
- na začátku je dluh + úroky, + odměna exekutora = celková výše na splácení - měsíční částky a víte jak máte dlouho platit - domnívat se že někdo ohlídá Váš dluh je celkem naivní, můžete zjistit že přeplatíte...a zpětné vymáhání je nepříjemné i když u důchodu by měl být termín od kdy do kdy a částka, a to by Vám měl ten kdo důchod vyplácí dát na začátku na vědomí - ale do programu to zadávají lidé a úředníci se mění...v každém případě je dobré si to ve vlastním zájmu ohlídat...
8976, já doufám že ti co ty prachy strhávaj (ČSSZ), to dělají na základě nějakýho ouředního glejtu a tím pádem to aj ohlidaj.
no jo měli, už na začátku by měli poslat lejstro - na základě exekučního příkazu č. ...ble,ble,ble ,Vám začínají srážky ve vyši - xxxx a budou zasílány na č.ú. - xxxx ble,ble do tehdy a tehdy - tak velí logika, ale ta v tomto státě jaksi je v pr..., protože to vidíme u bandy v parlamentu - pokud nám ústava nevyhovuje, tak ji změníme - a hned...jak se jedná o jízdné nebo o snížení jejich platů tak se ani nedohodnou že se budou snažit dohodnout...takže instituci která Vám vyplácí důchod je třeba obtěžovat a připomenout jim že mají na vyřízení 60 dnů?mám dojem že se lhůty prodloužili, ale nevím jestli i u nich...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.