Nejste přihlášen/a.
Stejně se bude zkoumat, kdy jste tu jistinu uhradila. Asi až poté, co byla žaloba napsaná. Určitě ne ve lhůtě dané předžalobní výzvou!
Tak stejně budete muset zaplatit soudní poplatek, advokáta věřitele, teď ještě každý úkon toho soudu...
těžko vám přišel dopis, jestli souhlasíte s jednáním u soudu. přišel vám dotaz, jestli soud může rozhodnout i bez vás, to jsou věci že? vše naopak proč neplatíte vaše dluhy!?
buď zaplať nebo si najdi advokáta. Když se jedná o pár stovek tak si to dávno měla zaplatit a jít od toho, nejlepší pro tebe bude v tuto chvíli všechno zaplatit co máš, aby soud vůbec nic nemusel řešit, soud vrátí soudní poplatek. Advokát nebude účtovat další úkony
pardon, ja jsem resil racionalni navod reseni pro normalniho cloveka co chce poradit a ne politovat, mela jsi to napsat na zacatku ze jsi nemocna, tak to zkusime JESTE JEDNOU:
Jak se spravne resi dluhy:
1) zaplatit co nejdrive jistinu a prislusenstvi a oznamit + dolozit veriteli/soudu/exekutorovi, ze je uhrazeno - spolu s zadosti o vycisleni uroku a vyuctovani cele pohledavky do koruny... pripadne si ten urok spocitat sam/a pokud to umim, neboli po zaplaceni a prokazani platby pozadat o vycisleni a vyuctovani s tim, ze pripadny nedoplatek uroku chci zaplatit, jen nevim kolik a kam.
2) od okamziku zaplaceni jistiny a poplatku a oznameni veritel nebude cinit dalsi kroky a ani nebezi urok a je na nem, jak rychle vycisli uroky a vyuctuje doplatek.
Ps: V platbe vzdy uvest v poznamce platby, ze "platim toliko na jistinu XYZ v castce 123,-", aby platbou nahodou nezalepili urok a jistina zustala neuhrazena.
pps: v pripade ze nemam na platbu dluhu, tak sam/a tuto skutecnost oznamim veriteli (inkasni agenture, vsem) drive nez uplyne 7 denni predzalobni lhuta s tim, ze sama navrhnu splatkovy kalendar, a pak se na 99% nestane, ze mi prijde EPR!
Pps: Pokud budes aktivne komunikovat v predzalobni lhute, oni zalobu ani EPR nepodaji, protoze by nedostali proplaceni pravnich vyloh. Nekomunikovanim jsi jim jen vydelala penize navic nad ramec pokuty za jizdenku, to je pointa. Je extremne dulezite komunikovat pouze ciste formalne (tedy zadne vymluvy ze jsi nemocna a rehab.) a dodrzet lhuty!
Co VAM branilo uhradit pokutu v kancelarii dopravneho podniku alebo prevodom z banky v lehote tak povedzme 30 dni od udelenia pokuty? Cakali ste nieco ine, nez vymahanie dlhu?
Coby, tihle dluznici s kupou vymluv vzdy hraji mrtveho brouka, tahle je lepsi, mysli si ze kdyz to po rozkazu zaplati, ze se vyhne urokum... co ma presne udelat jsem napsal. Spocitat uroky a doplatit a komunikovat s veritelem, ze povazuje dluh za vyrizeny a pokud jeste neco dluzi, ze je k dispozici tam a tam a navrh na stazeni zaloby + kopii soudu.
1) prezdivkam se nevyka, ale kdyz si to prejete,
2) co mate delat jsem vam presne rekl, kterou presne cast jste nepochopila?
Ps: a to mate jeste stesti, ze si za dluh muzete sama, jsou jini, kteri jen byli kamaradkou nahlaseni DPMP a ted musi platit
@taconevi Mám mindrák z toho, že si myslíte, že vaše výmluvy jsou polehčující okolnost, když je to přesně naopak. Tak to zkuste na soudce, třeba bude větší diplomat, ale podle mě vás utne hned po 3 slovech, že tohle ho nezajímá.
A že dlužníci, když dluží, tak nekomunikují s věřitelem? Klasika. Možná jste byla ochrnutá na pusu, obě ruce, a i nohy, že jste nemohla komunikovat s věřitelem. Pak samozřejmě by to polehčující okolnost bylo, ale jen do doby, než jste se z tohoto stavu dostala.
Samozřejmě z vaší strany o zaplacení nepadlo ani slovo, ani doteď. Znova: DLUŽNÍKU ZAPLAŤ.
takže odpověď na vaši otázku je: doplaťte, navrhněte, a příště se poučte a Komunikujte, ještě nějaké otázky?
Cemu nerozumis na vete: ZAPLAT DLUHY A KOMUNIKUJ s veritelem pro ujisteni, ze uz nic nechce?
Krucinal fagot. Naspal jsem 3x, ze za techto okolnosti musi sam stahnout zalobu! Poradil jsem ze i soud vrati asi cast poplatku... Musis to napsat tak, aby veritel nemohl nasledne dat exekuci. To je zkratka pojistka.
Co ti presne neni jasny? Nechapes ani fakt, ze na vymluvy proc dluzis se te nikdo neptal, nejsou to polehcujici okolnosti a poradil jsem ti at na ty smyslene duvody zapomenes, protoze se jimi jen zneverohodnis pred soudem, pred kazdym. To byla dobra rada ode mne nad ramec, fakt tim naseres soudce, vsechny, ver mi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.