Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpor proti epr co dál?

Od: taconevi odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. Byl mi vydán elektronický platební rozkaz ve věci, v níz jsem 99% závazků vůči věřiteli splnila, chybí asi úroky. Proti tomuto rozkazu jsem podala odpor a dolozila všechny platby,jsem si vědoma, že ty úroky nejspíš nejsou celé splaceny. Nyni mi prisel dopis, zda souhlasim a nebo ne s jednani soudu v této věci.nevim, jak jednat, která z variant je pro mě výhodnější? Jedná se o pár stovek, myslím, co se týče úroků.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj1
hodnocení

3x

Stejně se bude zkoumat, kdy jste tu jistinu uhradila. Asi až poté, co byla žaloba napsaná. Určitě ne ve lhůtě dané předžalobní výzvou!

Tak stejně budete muset zaplatit soudní poplatek, advokáta věřitele, teď ještě každý úkon toho soudu...

těžko vám přišel dopis, jestli souhlasíte s jednáním u soudu. přišel vám dotaz, jestli soud může rozhodnout i bez vás, to jsou věci že? vše naopak :) proč neplatíte vaše dluhy!?

buď zaplať nebo si najdi advokáta. Když se jedná o pár stovek tak si to dávno měla zaplatit a jít od toho, nejlepší pro tebe bude v tuto chvíli všechno zaplatit co máš, aby soud vůbec nic nemusel řešit, soud vrátí soudní poplatek. Advokát nebude účtovat další úkony

taconevi
hodnocení

Netykejte mi!

Nechytrá, decebtně řečeno, a místo abys mu za odpověď poděkovala, tak jsi nafrněná! Jak by tě měl oslovovat...milostivá paní?

ahoj1
hodnocení

1x

pardon, ja jsem resil racionalni navod reseni pro normalniho cloveka co chce poradit a ne politovat, mela jsi to napsat na zacatku ze jsi nemocna, tak to zkusime JESTE JEDNOU:

Jak se spravne resi dluhy:

1) zaplatit co nejdrive jistinu a prislusenstvi a oznamit + dolozit veriteli/soudu/exekutorovi, ze je uhrazeno - spolu s zadosti o vycisleni uroku a vyuctovani cele pohledavky do koruny... pripadne si ten urok spocitat sam/a pokud to umim, neboli po zaplaceni a prokazani platby pozadat o vycisleni a vyuctovani s tim, ze pripadny nedoplatek uroku chci zaplatit, jen nevim kolik a kam.

2) od okamziku zaplaceni jistiny a poplatku a oznameni veritel nebude cinit dalsi kroky a ani nebezi urok a je na nem, jak rychle vycisli uroky a vyuctuje doplatek.

Ps: V platbe vzdy uvest v poznamce platby, ze "platim toliko na jistinu XYZ v castce 123,-", aby platbou nahodou nezalepili urok a jistina zustala neuhrazena.

pps: v pripade ze nemam na platbu dluhu, tak sam/a tuto skutecnost oznamim veriteli (inkasni agenture, vsem) drive nez uplyne 7 denni predzalobni lhuta s tim, ze sama navrhnu splatkovy kalendar, a pak se na 99% nestane, ze mi prijde EPR!

Pps: Pokud budes aktivne komunikovat v predzalobni lhute, oni zalobu ani EPR nepodaji, protoze by nedostali proplaceni pravnich vyloh. Nekomunikovanim jsi jim jen vydelala penize navic nad ramec pokuty za jizdenku, to je pointa. Je extremne dulezite komunikovat pouze ciste formalne (tedy zadne vymluvy ze jsi nemocna a rehab.) a dodrzet lhuty!

taconevi
hodnocení

Jednalo se o jízdu bez platné jízdenky, kterou si normálně platím, ale ...ale to je fuk. Já se jen slušně zeptala. A pokud se ptáte, proč jsem tuto jízdenku nezaplatila, trafika nebrala karty a já spěchala na rehabilitace, na nich jsem byla mimochodem přes půl roku a léčebné výdaje ani sotva pokrývaly nemocenské dávky. Ne každý má to štěstí. To je věc, že? Jízdenka mě dosud i bez exekuce stala 5000 Kc.
doplněno 23.01.23 16:06: Debiloid oboustranně

Co VAM branilo uhradit pokutu v kancelarii dopravneho podniku alebo prevodom z banky v lehote tak povedzme 30 dni od udelenia pokuty? Cakali ste nieco ine, nez vymahanie dlhu?

ahoj1

Coby, tihle dluznici s kupou vymluv vzdy hraji mrtveho brouka, tahle je lepsi, mysli si ze kdyz to po rozkazu zaplati, ze se vyhne urokum... co ma presne udelat jsem napsal. Spocitat uroky a doplatit a komunikovat s veritelem, ze povazuje dluh za vyrizeny a pokud jeste neco dluzi, ze je k dispozici tam a tam a navrh na stazeni zaloby + kopii soudu.

@taconevi

1) prezdivkam se nevyka, ale kdyz si to prejete,

2) co mate delat jsem vam presne rekl, kterou presne cast jste nepochopila?

Ps: a to mate jeste stesti, ze si za dluh muzete sama, jsou jini, kteri jen byli kamaradkou nahlaseni DPMP a ted musi platit :)

taconevi
hodnocení

Prosím vás, uzavřeme tedy tuto debatu, opravdu mi jen zbytečně ubližujete.
a) dluh jsem uhradit mohla, ale jak jsem psala, tak mi hlavně zpočátku nemocenské náhrady ani náhodou nestačili na placené ortopedické procedury, byla jsem finančně vyčerpaná, mám invalidní důchod ...kdo zažil pochopí (proto jsem nezaplatila včas) i když máte samozřejmě oba pravdu, ale děláte ze mě bůhví co, což není fér. Znova opakuju. Jen jsem se slušně zeptala. Nečekala jsem žádný zázrak co se týče smazání dluhu a tak, proboha!
b) pokud se jedná o Nick pane ahoj či co, tak v tom případě vás mohu poslat někam, že? A pokud netrpíte jakýmsi mindrakem, tak už neodpovidejte.
ahoj1

@taconevi Mám mindrák z toho, že si myslíte, že vaše výmluvy jsou polehčující okolnost, když je to přesně naopak. Tak to zkuste na soudce, třeba bude větší diplomat, ale podle mě vás utne hned po 3 slovech, že tohle ho nezajímá.

A že dlužníci, když dluží, tak nekomunikují s věřitelem? Klasika. Možná jste byla ochrnutá na pusu, obě ruce, a i nohy, že jste nemohla komunikovat s věřitelem. Pak samozřejmě by to polehčující okolnost bylo, ale jen do doby, než jste se z tohoto stavu dostala.

Samozřejmě z vaší strany o zaplacení nepadlo ani slovo, ani doteď. Znova: DLUŽNÍKU ZAPLAŤ.

takže odpověď na vaši otázku je: doplaťte, navrhněte, a příště se poučte a Komunikujte, ještě nějaké otázky?

taconevi
hodnocení

Boha! Já si to nemyslím a co takhle tedy,: vím, že věřitel je v právu a dlužník má jen povinnosti, chápu to, nerozporuju to...a nesnázím se to nijak obcházet ani se z toho vymluvit. Sakra. Jsem si vědoma své chyby a jsem připravená nést důsledky, jen jsem ji chtěla prostě co nejvíce zmírnit. Běžný člověk by mě takto neprudil jako vy. Vy jste nikdy neudělal chybu? Velkou chybu? ...ale jo, děkuji vám za informace, jen ještě dodám, že s věřitelem jsem komunikovala samozřejmě! Pisemne a bez odpovědi, přesto jsem 2 splátky zaslala. Věř že mi nebo ne, ale opravdu jsou lidi, kteří nemohou jen tak z fleku zaplatit 5 000 Kč. Mám sociální fobií, nečekám, že o ní něco víte, ani nečekám lítost! Jen jsem chtěla částečně pochopení a hlavně radu. A myslete si co chcete, sociální fobie je v životě sama o sobě velký průšvih. Takže jestli máte stále potřebu, tak do mě, pokud se vám uleví.
ahoj1

Cemu nerozumis na vete: ZAPLAT DLUHY A KOMUNIKUJ s veritelem pro ujisteni, ze uz nic nechce?

Krucinal fagot. Naspal jsem 3x, ze za techto okolnosti musi sam stahnout zalobu! Poradil jsem ze i soud vrati asi cast poplatku... Musis to napsat tak, aby veritel nemohl nasledne dat exekuci. To je zkratka pojistka.

Co ti presne neni jasny? Nechapes ani fakt, ze na vymluvy proc dluzis se te nikdo neptal, nejsou to polehcujici okolnosti a poradil jsem ti at na ty smyslene duvody zapomenes, protoze se jimi jen zneverohodnis pred soudem, pred kazdym. To byla dobra rada ode mne nad ramec, fakt tim naseres soudce, vsechny, ver mi.

taconevi
hodnocení

Přes urážky nejsou vaše rady videt! Já to všechno chápu. Jen jsem posledním komentem chtěla naznačit, že kvůli fobií nejsem schopna věřiteli zavolat, ale psala jsem mu, dnes večer znovu ( díky vám) ... Takže takhle si to oba odsouhlasime a rozpustíme tuto poradu. A děkuji za každou radu a to myslím upřímně, jen se mi nelíbilo, jak ze mě děláte hned kriminalnika nebo co. A definitivně poslední a to se neurazte, nikdo není dokonalý!
ahoj1

Mas to napsano v novem prispevku srozumitelne. Volani exekutorum a vymahacum a inkasnim ag. nedoporucuji ani kdybys byla bez fobie.

Dulezite je, aby vsichni vedeli, ze jistina (a prislusenstvi a naklady) jiz byla zaplacena a uroky zaplatit chces a ze navrhujes stazeni zaloby.

taconevi
hodnocení

Reakce pana nahoře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]